بیاهمیتی انگلیس نسبت به تهدیدات سایبری هستهای
به گزارش واحد امنیت سایبربان؛ تجزیهوتحلیلهای متخصصان نشان میدهد که مقامات انگلیسی خطراتی را مانند حملات سایبری مخرب، نشت اطلاعات و هواپیماهای بدون سرنشین جاسوسی علیه تأسیسات هستهای این کشور، دستکم گرفتهاند.
تحقیقات عمیقی که توسط شورای مقامات بومی آزاد هستهای (NFLA) و در قالب گزارش تهدیدهای امنیت ملی انگلیس منتشرشده، به تعدادی از نگرانیهای کلیدی درباره امنیت ملی انگلیس اشاره کرده است. خطرات کلیدی که توسط متخصصان مشخص شده، شامل سرقت دادههای حساس مرتبط با تأسیسات هستهای، حملات سایبری به تأسیسات هستهای، اهداف مخرب درباره حملونقل مواد هستهای و استفاده از هواپیمای بدون سرنشین برای مقاصد خصمانه، میشود.
این گزارش در زمینه تهدیدات داخلی، در مورد خوشخیالی مقامات هشدار داده است. این گزارش همچنین استدلال میکند که آسیبپذیریهای آنلاین و آفلاین باید شناسایی شده و قبل از ضربه زدن برطرف شوند.
تهدیدهای جدید فناوریهای موشکی و هواپیماهای بدون سرنشین، نگرانی دیگری است که به آن اشاره شده است. گزارش مذکور همچنین معرفی ابزارها و زیرساختهای فعال و غیرفعال این کشور را برای افزایش ظرفیت دفاعی در برابر این تهدیدات، ضروری دانست.
در ادامه گزارش برای برطرف کردن شکافهای موجود، پیشنهاد شده که مقررات داخلی و معاهدات جهانی برای خنثی کردن تهدیدات هستهای جایگزین شوند. نویسندگان از تناقضات ذاتی در سیاستهای دولت انگلیس انتقاد وعنوان کرده اند: به دنبال تقویت و توسعه برنامههای نیروگاههای هستهای هستیم درحالیکه تلاش میکنیم تا امنیت هستهای را با جلوگیری از حملونقل مواد هستهای و رادیواکتیو تقویت کنیم. این گزارش درخواست کرده خطمشیهای مرتبط با ظرفیتهای حملونقل مواد هستهای مورد بازبینی قرار گیرد و اصرار کرده است که دولت، شوراها و خدمات اضطراری در مورد اینکه چگونه این حمله به تأسیسات هستهای میتواند با موضوع حملونقل ارتباط داشته باشد، به بحث و تبادلنظر بپردازند.
دیوید لاوری (David Lowry)، از همکاران نویسنده گزارش، اذعان کرد که سیاستگذاران ملی و بومی هستهای، هر دو از تجزیهوتحلیلهای این گزارش بیاطلاع بوده و عواقب آن را نادیده گرفتهاند. ارنی گالسوورثی (Ernie Galsworthy) رئیس شورای NFLA اینطور عنوان کرد که این گزارش بسیار عالی است و اعضای این شورا بهطور حتم نگرانیهای درستی در زمینه حملات سایبری و خطرات مرتبط با حملونقل مواد هستهای دارند.
در گزارش این شورا همچنین به ویروس استاکس نت اشاره شده است و آن را بهعنوان بدافزار جاسوسی معرفی کرده که ضمن جاسوسی کردن به سیستمهای صنعتی، بهخصوص زیرساختهای هستهای صدمه میزند. آمار ارائه شده در گزارش نشان می دهد که این کرم حرفهای توانسته 20 درصد از سانتریفیوژهای برنامه هستهای ایران را تخریب کند. این گزارش عنوان کرده است که ویروس یاد شده، پروژه مشترک اسرائیل و آمریکا بوده و از دیگر اهداف این پروژه، حمله به پدافند هوایی و زیرساختهای حملونقل ایران بود.
شایانذکر است، انگلیس قصد دارد با سرمایهگذاری میلیاردی روی جایگزینی نیروگاههای هستهای خود، سنگ بنای امنیت انرژی در 40 آینده را با صنعت هستهای، پایهریزی کند.
مطالب مرتبط:
مراکز تجاری انگلیس و نگرانی از حملات سایبری
آغاز به کار رسمی مرکز امنیت سایبر ملی انگلستان