فشار امنیتی سوئیفت به بانکها
به گزارش واحد امنیت سایبربان؛ در پی سرقت 81 میلیون دلاری از بانک مرکزی بنگلادش و حملههای دیگری که به بانکها از طریق سیستم سوئیفت انجام شده، این شرکت چند ملیتی را به فکر ارائه استانداردهای امنیتی واداشته است. تا پیش از این هر بانکی میتوانست از سامانههای امنیتی خود با استانداردهای خصوصی استفاده کند. گاتفرد لیبرند (Gottfried Leibbrandt)، مدیر عامل شرکت سوئیفت در ابتدا گفته بود این سازمان قصد ندارد استانداردهای امنیت داده خود را به 11 هزار عضو این شرکت، تحمیل کند. لیبرند در این زمینه گفته بود: سوئیفت قدرت مطلق نیست، ما قانونگذار نیستیم، ما پلیس نیستیم؛ اینجا موفقیت به همه سهامداران در داخل و بیرون صنعت بستگی دارد.
اما به نظر می رسد لیبرند تغییر رویه داده و در سخنرانی اخیر خود در اول ماه ژوئن اینطور عنوان کرد که سوئیفت در حال بررسی شرکتها برای شناسایی سطح امنیتی آنها است. وی افزود: ما میتوانیم بگوییم اگر بانک شما امنیت لازم برای سوئیفت را فراهم نکند، ما حمایت از شما را قطع می کنیم و نباید در شبکه مالی ما باقی بمانید.
سوئیفت یک شرکت غیرانتفاعی و متعلق به بیش از 3000 بانک در سراسر جهان است و روزانه سامانههای نرمافزاری و شبکه این شرکت بالغ بر 25 میلیون ارتباطات مالی که در مجموع به ارزش میلیاردها دلار است، بین حسابهای بانکی منتقل میکند.
لیبرند عنوان کرد که سوئیفت در حال مذاکره با بانک تسویه بین المللی (BIS) و شورای ثبات مالی (FSB) است تا قسمت راهنمای امنیتی استانداردهای جهانی خود را تدوین کند. وی همچنین افزود که سوئیفت در حال پیادهسازی طرحی است که حسابرسان به شیوه های امنیت سایبری بانکها نظارت خواهند کرد.
به تازگی هکرها با نفوذ به سامانه امنیتی بانکی در اکوادور و ارسال پیام های جعلی از طرف سوئیفت ، توانستند 12 میلیون دلار به سرقت ببرند. افزایش حملات روزافزون به سامانه های بانکی این هشدار را به مسئولان سوئیفت می دهد که به تقویت امنیت سایبری بانکهای زیرمجموعه خود اهمیت قائل شوند.
مطالب تکمیلی:
هک بانک بنگلادش و هک سونی پیکچرز