Zero Days، روایت شلیک اولین تیر از نخستین سلاح سایبری جهان
به گزارش واحد بینالملل سایبربان؛ الکس گیبنی کارگردان مستند «Zero Days» در مورد نحوه فعالیت بدافزار استاکسنت و سازندگان این بدافزار گفت، در این مستند نحوه مشارکت آمریکا و اسرائیل برای ساخت بدافزار و ضربه زدن به زیرساختهای هستهای ایران را به روایت تصویر درآوردهایم. باید به این نکته توجه کرد که بدافزار نامبرده فقط زیرساختهای هستهای را مورد هجوم خود قرار نداده، بلکه هر کشور و تأسیساتی را که توانایی ورود به آن را داشته باشد موردحمله خود قرار میدهد.
وی در ادامه افزود که این فیلم، نگاه دقیق به فعالیتهای کرم استاکسنت را بررسی میکند که توسط سازمانهای جاسوسی سیا و موساد علیه تأسیسات هستهای ایران طراحی و راهاندازی شده است.
وی خاطرنشان کرد نتایج حاصل از بررسیها نشان میدهد که کشورهای مستقل برای تهدیدات منع سلاحهای سایبری باید بهصورت جدی فعالیت داشته باشند در حال حاضر نیاز به بررسی تهدیدات در این قرن بیشتر به چشم میخورد. گیبنی در ادامه از نحوه قرار گرفتن بدافزار روی تأسیسات موردنیاز صحبت کرد و گفت پس از قرار گرفتن بدافزار روی سرور کنترل و فرماندهی ماشینآلاتی که با اینترنت یکپارچه به یکدیگر در ارتباط هستند فعالیت کرم رایانهای استاکسنت شروع میشود و به این صورت است که تعداد دور ماشین موردنظر را به حدی بالا میبرد که با خارج شدن روتور ماشین از وضعیت بالانس باعث از هم پاشیده شدن آن شود.
گیبنی در مورد بخشی از تحقیقات خود، فعالیت حملات روز صفرم را موردبررسی قرار داد و گفت آمریکا در قالب برنامهای درصدد فلج کردن تأسیسات و زیرساختهای ایران در قالب پروژه Nitro Zeus بود که با عملی نشدن این برنامه فعالیت این پروژه نیز متوقف شد.
شواهد نشان میدهد که گیبنی مشتاق نشان دادن آمریکا و اسرائیل بهعنوان مقصرین اصلی این اقدام شوم است؛ اما باید به این نکته نیز توجه کرد که استاکسنت بهعنوان اولین سلاح سایبری است که از حوزه سایبری به حوزه فیزیکی منتقل شده است.
آنچه در این فیلم مشاهده میکنید، نشان میدهد واشنگتن و تلآویو با تمایل اسرائیل درصدد فشار آوردن و افزایش تخریب زیرساختهای هستهای ایران با استفاده از بدافزار یادشده بودند. بعضی شواهد نشان میدهد که توافق حمله با کرم رایانهای استاکسنت بین دولت بوش و اسرائیل به امضا رسید. در این توافق به این اشاره شده است که دولت نتانیاهو پس از به اجرا درآمدن حمله نیترو زئوس، تأسیسات هستهای نطنز را بمباران کند. گیبنی افزود دولت اوباما بر این باور بود که در صورت به اجرا درآمدن حمله پهپادها برای بمباران تأسیسات هستهای در اختیار اسرائیل بگذارد.
وی در ادامه چنین گفت بسیاری از منابع آمریکایی بر این عقیدهاند که هرگونه انتقاد از اسرائیل با مقاومت این رژیم روبرو میشد. باید به این نکته نیز توجه کرد که اتحاد بین اسرائیل و آمریکا ممکن است مشکلساز باشد، بهویژه زمانی که اشتراکگذاری فناوری نظامی باشد.
گیبنی اظهار داشت، با توجه به تحقیقات به این نتیجه میرسیم که برقراری رابطه ایران و آمریکا روزنههایی از امید را به ما نشان میدهد.
در پایان گیبنی پرسید این روند مخرب تا چه زمانی ادامه خواهد داشت و چرا یک قانون کامل و جامع مانند استفاده از سلاحهای شیمیایی و هستهای در این زمینه نداریم؟