تعیین قوانین جدید کاربرد درست جاسوسافزارها توسط بریتانیا و فرانسه
به گزارش کارگروه بینالملل سایبربان؛ بریتانیا، فرانسه و کشورهای متحد خواستار دستورالعملهای بینالمللی برای استفاده مسئولانه از نرمافزارهای جاسوسی، در تلاش برای جلوگیری از گسترش ابزارهای هک شدند.
در کنفرانسی در خانه لنکستر (Lancaster House) لندن، که به میزبانی مشترک دولت بریتانیا و فرانسه برگزار شد، بیش از دهها کشور و شرکتهای فناوری بیانیهای را امضا کردند مبنی بر اینکه انتشار کنترل نشده ابزارهای نفوذی سایبری میتواند منجر به «تشدید غیرعمدی در فضای سایبری» شود.
تحقیقی در سال 2021 با عنوان «پروژه پگاسوس» نشان داد که چگونه ابزارهای جاسوسی مانند نرمافزار پگاسوس (Pegasus) ساخت رژیم صهیونیستی در سراسر جهان گسترش یافته و در کمپینهای هک سیاسی و شرکتی مورد سوءاستفاده قرار میگیرند. علیرغم محکومیتهای گسترده، تلاشهای دولتها برای سرکوب نرمافزارهای هک مخرب تا حد زیادی شکست خورده است؛ تا حدی به این دلیل که این ابزارها برای بسیاری از سرویسهای اطلاعاتی و امنیتی، از جمله در کشورهای دموکراتیک، محبوب هستند.
در میان کشورهایی که تعهدنامه دستورالعملهای قوانین بینالمللی را امضا کردهاند، اعضای اتحادیه اروپا، بلژیک، جمهوری چک، فرانسه، یونان، ایتالیا و لهستان، و همچنین ایالات متحده، بریتانیا و اتحادیه آفریقا هستند. در حوزه صنعت، اَپل، شرکت دفاعی بائه سیستمز (BAE Systems)، گوگل، مِتا و مایکروسافت ثبتنام کردند.
این گروه از کشورها و شرکت ها امیدوار هستند که از گسترش و استفاده بیوقفه از ابزارهای نفوذی سایبری جلوگیری کنند. آنها خواستار اصول و گزینههای سیاستی برای متعادل کردن حقوق بشر و منافع امنیتی، از جمله سیاستهای استفاده از جاسوسافزارها به شیوهای قانونی و مسئولانه، مطابق با قوانین بینالمللی و تحت نظارت دقیق مقامات، شدند.