توصیه سازمان ملل برای مدیریت هوش مصنوعی
به گزارش کارگروه فناوری اطلاعات سایبربان،یک نهاد مشورتی هوش مصنوعی در سازمان ملل،گزارش نهایی خود را منتشر کرد که در آن هفت توصیه برای رسیدگی به خطرات و شکاف های مرتبط با هوش مصنوعی پیشنهاد شده است.
سازمان ملل سال گذشته یک نهاد مشورتی متشکل از 39 عضو را برای رسیدگی به مسائل حاکمیت بین المللی هوش مصنوعی ایجاد کرد. این توصیه ها در اجلاس سران سازمان ملل که در ماه سپتامبر برگزار می شود، مورد بحث قرار خواهد گرفت.
این نهاد مشورتی خواستار تشکیل هیئتی برای ارائه دانش علمی بیطرفانه و قابل اعتماد در مورد هوش مصنوعی و رسیدگی به عدم تقارن اطلاعاتی بین آزمایشگاههای هوش مصنوعی و سایر نقاط جهان شد.
از زمان انتشار چت جی پی تی (ChatGPT) تحت حمایت مایکروسافت در سال 2022، استفاده از هوش مصنوعی به سرعت گسترش یافته است و نگرانی هایی را در مورد دامن زدن به اطلاعات نادرست، اخبار جعلی و نقض مطالب دارای حق چاپ ایجاد کرده است.
تنها تعداد انگشت شماری از کشورها قوانینی را برای کنترل گسترش ابزارهای هوش مصنوعی وضع کرده اند. اتحادیه اروپا با تصویب قانون جامع هوش مصنوعی در مقایسه با رویکرد ایالات متحده از بقیه جلوتر بوده است، در حالی که هدف چین حفظ ثبات اجتماعی و کنترل دولتی است.
ایالات متحده در میان حدود 60 کشوری بود که "طرح اقدام" را برای کنترل استفاده مسئولانه از هوش مصنوعی در ارتش در 10 سپتامبر تایید کرد، در حالی که چین از این سند قانونی حمایت نکرد.
سازمان ملل در بیانیهای اعلام کرد:
با توسعه هوش مصنوعی در دست چند شرکت چندملیتی، این خطر وجود دارد که این فناوری به مردم تحمیل شود بدون اینکه آنها در مورد نحوه استفاده از آن نظری داشته باشند.همچنین تبادل استانداردهای هوش مصنوعی و یک شبکه جهانی جهت توسعه ظرفیت هوش مصنوعی ایجاد شود.
در میان دیگر پیشنهادات، سازمان ملل خواهان ایجاد یک صندوق جهانی هوش مصنوعی است که شکافهای ظرفیت و همکاری را برطرف کند. همچنین این سازمان از تشکیل یک چارچوب داده های هوش مصنوعی جهانی برای اطمینان از شفافیت و مسئولیت پذیری حمایت می کند.
در نهایت، سازمان ملل متحد پیشنهاد تاسیس یک دفتر کوچک هوش مصنوعی برای حمایت و هماهنگی اجرای این پیشنهادات را داد.