توسعه راهبرد هوش مصنوعی در سازمانهای عربستان
به گزارش کارگروه فناوری اطلاعات سایبربان؛ شرکت امنیت سایبری سیسکو (Cisco) یافتههای شاخص آمادگی هوش مصنوعی خود را در عربستان سعودی اعلام کرد. این شاخص که بیش از 8000 شرکت را در 30 کشور مورد بررسی قرار داد، در پاسخ به پذیرش شتابان هوش مصنوعی ایجاد شد. این نظرسنجی نشان میدهد که 93 درصد از سازمانها در عربستان سعودی استراتژی هوش مصنوعی دارند یا در حال توسعه این فناوری هستند، در حالیکه تنها 8 درصد خود را کاملاً آماده برای استقرار و استفاده از هوش مصنوعی میدانند.
بهبود کارایی و افزایش بهرهوری در میان نتایج برتر قرار گرفت و شرکتها به دنبال پذیرش هوش مصنوعی هستند، به طوری که 47 درصد از پاسخدهندگان در عربستان آن را در رأس دستاوردهای خود قرار میدهند. باز کردن جریانهای درآمدی جدید کمترین میزان را در فهرست انتظارات داشت که توسط 30 درصد از پاسخدهندگان رتبهبندی شد.
در مورد توسعه استعدادها، 31 درصد از پاسخ دهندگان عربستان سعودی درک و مهارت ابزارها و فناوریهای هوش مصنوعی را به عنوان شکاف مهارتی اولیه رتبهبندی کردند. خبر خوب این است که سازمانها در حال انجام اقداماتی برای رفع این شکاف هستند. در میان سازمانهای مورد بررسی در عربستان، 82 درصد اعلام کردند که در حال سرمایهگذاری برای آموزش کارمندان در این زمینه هستند.
در مورد آمادگی زیرساخت، سیسکو معتقد است که تنها 12 درصد از سازمانهای محلی در عربستان سعودی شبکههایی دارند که برای رسیدگی به پیچیدگی بارهای کاری هوش مصنوعی کاملاً انعطافپذیر هستند. امنیت سایبری همچنین نیاز به تمرکز بیشتری دارد، زیرا 70 درصد از پاسخدهندگان از تجهیز کامل برای شناسایی و جلوگیری از حملات تهاجمی به مدلهای هوش مصنوعی کوتاهی میکنند.
سلمان فقیه (Salman Faqeeh)، مدیرعامل سیسکو در عربستان سعودی درباره نتایج این مطالعه گفت :
«عربستان سعودی در سالهای اخیر گامهای مهمی برداشته تا خود را به عنوان یک کشور پیشرو در زمینه هوش مصنوعی معرفی کند. ریاض پتانسیل هوش مصنوعی را به رسمیت میشناسد و آن را در مرکز چشمانداز 2030 خود قرار داده است. در سیسکو، ما به نقش حیاتی هوش مصنوعی برای متحول کردن صنایع و هدایت نوآوری اعتقاد داریم و برای بیش از یک دهه است که یک عنصر مهم در مجموعه ما بوده است.»
به گفته فقیه، از آنجایی که سازمان اطلاعات و هوش مصنوعی عربستان (SDAIA) در حال کار برای اجرای استراتژی ملی داده و هوش مصنوعی است، دیدگاههای این شاخص میتواند به اولویتبندی ستونهای مهم از جمله استراتژی، زیرساخت، داده، حکمرانی، استعداد و فرهنگ کمک کند.