توقف مالیات امنیت سایبری در بانکهای نیجریه
به گزارش کارگروه بینالملل سایبربان؛ بانک مرکزی نیجریه (CBN) به بانکها و سایر مؤسسات مالی دستور داد تا اجرای 0.5 درصد مالیات و هزینههای امنیت سایبری در تراکنشهای الکترونیکی را متوقف کنند.
این موضوع طی بخشنامهای به کلیه بانکهای تجاری، بازرگانی، بدون بهره، خدمات پرداخت، سایر مؤسسات مالی، اپراتورهای پول همراه و ارائه دهندگان خدمات پرداخت اعلام شده است.
بخشنامه به طور مشترک توسط چیبوزور افوبی (Chibuzor Efobi)، مدیر مدیریت سیستم پرداخت و هارونا مصطفی (Haruna Mustafa)، مدیر بخش سیاستهای مالی و مقررات بانک مرکزی نیجریه امضا شد.
تصمیم فوق به دنبال دستورالعملی از سوی مجلس نمایندگان و دولت فدرال بود که بانک مرکزی نیجریه باید اجرای مالیات 0.5 درصدی امنیت سایبری بر تراکنش ها را متوقف کند.
طبق بخشنامه قبلی بانک مرکزی نیجریه، پس از تصویب قانون جرایم سایبری (منع، پیشگیری، و غیره) در سال 2024 و براساس ماده 44 قانون، مالیات 0.5 درصد از کل ارزش تراکنشهای الکترونیکی توسط کسب و کار مشخص شده در جدول دوم قانون، باید به صندوق امنیت سایبری ملی (NCF)، که توسط دفتر مشاور امنیت ملی (ONSA) اداره میشود، واریز شود.
این قانون صندوقی به نام صندوق امنیت سایبری ملی ایجاد میکند؛ طبق مفاد این قانون، منابع مختلف به صندوق کمک میکنند که در بانک مرکزی نیجریه نگهداری میشود. اینها شامل مالیاتی است که بر مشاغل خاص درگیر در معاملات الکترونیکی، کمکهای بلاعوض از سازمانهای اهداکننده، کمکهای افراد و سازمانها، اعتبارات توسط مجلس ملی و سایر داراییهای جمعآوری شده اعمال میشود.
این قانون همچنین تضمین میکند که تمام وجوهی که به صندوق امنیت سایبری ملی منتقل میشوند از مالیات بر درآمد معاف هستند و مشارکت سهامداران را تشویق میکند. علاوه بر این، کمکهای انجام شده به صندوق مشمول کسر مالیات هستند و انگیزه بیشتری برای مشارکت فراهم میکنند.
مشاغل شناسایی شده براساس این قانون ملزم به پرداخت مالیات، که 0.005 درصد از تراکنش های الکترونیکی است، را به طور مستقیم در یک دوره 30 روزه به صندوق واریز کنند. هدف این مکانیسم مشارکت مستقیم، سادهسازی فرآیند تأمین مالی و تضمین تخصیص به موقع منابع است.
علاوه بر این، قانون تصریح میکند که بخشی از صندوق، که بیش از 40 درصد نیست، ممکن است به برنامههایی اختصاص یابد که به موضوع مبرم مقابله با افراطگرایی خشونتآمیز (CVE) رسیدگی میکنند.
امنیت سایبری به عملکرد محافظت از سیستمهای رایانهای، شبکهها، برنامهها و دادهها در برابر حملات دیجیتال، دسترسی غیرمجاز، آسیب یا سرقت اشاره دارد و شامل فناوریها، فرآیندها و شیوههای مختلفی است که برای حفاظت از اطلاعات و اطمینان از محرمانه بودن، یکپارچگی و در دسترس بودن دادهها طراحی شدهاند.