توقف بودجه دیپلماسی سایبری با اعلام تعلیق کمکهای خارجی توسط آمریکا
به گزارش کارگروه بین الملل خبرگزاری سایبربان، مارکو روبیو، وزیر امور خارجه، روز جمعه این دستور را به تمامی نمایندگیها و دفاتر دیپلماتیک ارسال کرده است.
این اقدام در پی فرمان اجرایی دونالد ترامپ در روز دوشنبه صورت گرفته که تعهدات و پرداختهای جدید کمکهای خارجی را برای ۹۰ روز متوقف کرده است تا بررسی کارآمدی و هماهنگی آنها با سیاست خارجی او انجام شود.
این دستورالعمل که هنوز بهصورت عمومی منتشر نشده است، شامل دفتر سیاست سایبری و دیجیتال نیز میشود و عملاً فعالیتهای آن را متوقف کرده است.
این تعلیق درست پس از شروع یک جریان مالی چند میلیون دلاری برای حمایت از مجموعهای از ابتکارات بهمنظور ترویج ارزشهای ایالات متحده در سراسر جهان صورت گرفته است.
کنگره آمریکا این دفتر را در سال ۲۰۲۲ تأسیس کرد تا بهعنوان مرکز اصلی دیپلماسی سایبری در برابر تهدیدات احتمالی و پیگیری هنجارهای بینالمللی در فناوریهای نوظهور عمل کند.
بودجه کمکهای خارجی این دفتر از ۱۷ میلیون دلار به بیش از ۹۰ میلیون دلار افزایش یافته است.
تا به امروز، اقدامات شامل مواردی مانند اعزام تیم پاسخدهی به حوادث سایبری به کاستاریکا، نصب یک کابل زیردریایی در تووالو، و برگزاری یک کارگاه آموزشی برای اعضای دولت ویتنام با تمرکز بر فعالیتهای مخرب کره شمالی بوده است.
نِیت فیک، اولین سفیر سایبری ایالات متحده، پیش از ترک سمت خود در روز دوشنبه، اعلام کرد که با مقامات انتقالی ترامپ درباره حفظ ابتکارات این دفتر صحبت کرده است.
او بیان کرد:
کمکهای خارجی ما برای توانایی ما در پاسخ به تقاضای فزاینده برای همکاریهای مرتبط با فناوری ضروری است، بهویژه در ارتباط با مسائل فوری سایبری.
در مورد کاستاریکا، او برنامه آمریکا در این کشور را بهعنوان ابزاری دیپلماتیک توصیف کرد که نه تنها برای حل حوادث سایبری، بلکه برای اثبات ارزش همکاری آمریکا با شرکا و ایجاد اجماع علیه عوامل مخربی که این حملات را انجام میدهند، استفاده شده است.
ترامپ و متحدانش از مدتها پیش کمکهای خارجی را هدررفت منابع توصیف کردهاند.
او هنوز نامزدی برای جایگزینی سمت فیک معرفی نکرده است.
جنیفر باچوس، معاون اصلی دفتر، در حال حاضر بهعنوان رئیس موقت خدمت میکند.
وزارت خارجه به این موضوع واکنشی نشان نداده است.