تشدید استفاده از هوش مصنوعی در ایستهای بازرسی اراضی اشغالی
به گزارش کارگروه فناوری اطلاعات سایبربان؛ رژیم صهیونیستی بی سر و صدا در حال اجرای سختافزار هوش مصنوعی در ایستهای بازرسی در کرانه باختری است.
فلسطینیهایی که مجوز ورود به اراضی اشغالی را دارند، اکنون ملزم به اسکن کارتهای شناسایی بیومتریک و چهره خود پس از بازگشت هستند.
اسرائیل دسترسی به خارج از کرانه باختری را برای افراد دارای مجوز محدود کرده است. این مجوز ظاهراً برای کنترل جمعیت فلسطینی تحت اشغال رژیم صهیونیستی در کرانه باختری است.
اگر یک فلسطینی با کارت شناسایی سبز کرانه باختری بخواهد وارد سرزمینهای اشغالی شود، باید برای مجوز درخواست کند و توجیهی، معمولاً برای قرار کنسولی یا پزشکی یا کار، ارائه دهد. اداره مدنی رژیم صهیونیستی تصمیم درمورد صدور این مجوز تصمیمگیری میکند.
پس از 7 اکتبر، اسرائیل تقریباً دسترسی فلسطینیانی را که برای ورود به اراضی اشغالی از کرانه باختری هستند، قطع کرد. 150 هزار فلسطینی شاغل در این منطقه یا شهرکهای اسرائیلی بلافاصله بیکار شدند و کسانی که به دنبال درمان بودند با تأخیر قابل توجهی در صدور مجوز مواجه شدند.
این وضعیت اقتصاد فلسطین را ویران کرده است. دستمزدهای اسرائیل، اغلب 2 برابر دستمزدهای کرانه باختری، پول نقد به کرانه باختری تزریق کرده بود. بدون این درآمد، کسب و کارها مشتریان خود را از دست دادند و مجبور شدند ساعات کاری خود را تعطیل یا محدود کنند.
بر اساس گزارشهای «سندیکای خبری یهودی»، هزاران فلسطینی اکنون مجبور به ورود غیرقانونی به اراضی اشغالی از طریق شکافهای دیوار شدهاند. مجازات ورود غیرقانونی به منطقه میتواند تا 6 ماه زندان باشد.
از 7 اکتبر، شرایط در زندانهای اسرائیل به سرعت بدتر شده و برخی آن را نوعی مجازات دسته جمعی در کرانه باختری میدانند.
عواقب دستگیری در این منطقه میتواند شدید باشد، از جمله محرومیت از درخواست مجوز در آینده و افزایش نظارت.
در اوایل ژوئیه سال جاری، رژیم صهیونیستی 13 فلسطینی را در یک ایست بازرسی خارج از بیتالمقدس به دلیل ورود غیرقانونی به فلسطین اشغالی دستگیر کرد.
فلسطینیها که اکثراً مرد بودند، در حالیکه توسط سربازان اسرائیلی مورد آزار و اذیت قرار میگرفتند، مجبور شدند روی زمین زانو بزنند و دستهای خود را پشت سر بگذارند.
گفته میشود این دستگیری دسته جمعی بخشی از تلاشهای این رژیم برای سرکوب ورود غیرقانونی است که منتقدان معتقدند نتیجه محدودیتهای آزادی رفت و آمد داخل و خارج از سرزمینهای اشغالی است.
به طور همزمان، اسرائیل بی سر و صدا یک سیستم نظارت بیومتریک جدید را در ایستهای بازرسی داخل و خارج از کرانه باختری اجرا کرد.
کسانی که به مجوزهای ورود دسترسی دارند، اکنون ملزم به ارائه نظارت بیومتریک پس از بازگشت هستند.
همه افرادی که از کرانه باختری وارد این منطقه میشوند، از مسیرهایی عبور میکنند که قادر به جمعآوری دادههای بیومتریک هستند. با این حال، کسانی که مجوز دارند اکنون باید هنگام ورود و خروج تحت نظارت باشند.
وبسایت اداره مدنی به گزینهای برای فلسطینیان در خرید کارت شناسایی بیومتریک اشاره کرد که همراه با مجوزهای مختلف ورود استفاده میشود.
احمد، یک فلسطینی با تابعیت اسرائیلی، خاطرنشان کرد که کسانی که مجوز دارند چارهای جز اسکن ندارند : «شما مجبورید.»
نقض حقوق دیجیتال فلسطینیان
اگرچه اداره مدنی، نهاد اسرائیلی مسئول اداره پستهای بازرسی و مجوزهای ورود، به طور عمومی اعلام نشده است، اما طبق گزارشها، شرکت «MadEye Technology» وظیفه طراحی و نصب سختافزار را بر عهده داشته است.
این شرکت در وبسایت خود ادعا کرد که این فناوری تشخیص چهره دقیق را در یک دستگاه جانبی کامپیوتر ارگونومیک ادغام میکند.
ایال دفنی (Eyal Dafni)، که اطلاعات کمی در مورد او وجود دارد، مالک این شرکت اسرائیلی است. براساس پروندههای عمومی، این شرکت در یک آدرس مسکونی در نتانیا در اراضی اشغالی ثبت شده و ارتش و اداره ملی سایبری رژیم صهیونیستی را به عنوان مشتریان خود فهرست کرده است.
با وجود اینکه شرکت تنها 3 سال سن دارد و هیچ منبع مالی را فاش نکرده، اما با MadEye قراردادی برای نصب نرمافزار تشخیص چهره در تمام ایستهای بازرسی داخلی و خارجی کرانه باختری منعقد شده است.
همانطور که در پروندههای MadEye تأیید شده، این نرمافزار میتواند اثر انگشت، شبکیه چشم و کف دست را اسکن کند. اسرائیل نحوه استفاده از دادههای جمعآوری شده با سختافزار را فاش نکرده است.
نرمافزار تشخیص چهره فناوری MadEye در تمام ایستهای بازرسی و خارج از کرانه باختری نصب شده است.
در سال 2021 فاش شد که رژیم صهیونیستی از فناوری هوش مصنوعی «Blue Wolf» استفاده میکند که برای نظارت و طبقهبندی فلسطینیان در پستهای بازرسی در الخلیل طراحی شده است.
به هر فلسطینی یک شماره اختصاص داده شد و مشخصات بیومتریک آنها در ایستهای بازرسی یا از طریق برخورد با سربازان جمعآوری میشد.
پروندهای برای تعیین سطوح خطر و علامتگذاری برخی فلسطینیها برای نظارت بیشتر ایجاد شد.
این فناوری به طور گسترده توسط سازمانهای حقوق بشر محکوم شد. سازمان عفو بینالملل استفاده این رژیم از نظارت بیومتریک در الخلیل و بیتالمقدس شرقی را مستند کرد و آن را جنایت آپارتاید خواند.
در حالیکه اسرائیل مدتها میتوانست دادههای بیومتریک را در پستهای بازرسی جمعآوری کند، این اولین باری است که علناً اذعان کرده که نظارت خود را در سرتاسر سرزمینهای اشغالی با هوش مصنوعی تقویت میکند.
ندیم نشف (Nadim Nashif)، مدیر «7amleh»، یک سازمان مدافع حقوق دیجیتال فلسطینیان، گفت : «نصب فناوری هوش مصنوعی در ایستهای بازرسی در کرانه باختری با خطرات قابل توجهی همراه است، زیرا میتواند به افزایش نظارت و کنترل بر فلسطینیها منجر شود و دیجیتال حقوق و به ویژه حق آنها بر حفظ حریم خصوصی و کمک به نقض آزادی حرکت آنها را نقض کند.
اگرچه اطلاعات کمی در مورد این فناوری وجود دارد، اما نشان دهنده تلاش دیگری از سوی رژیم صهیونیستی برای جمعآوری دادهها در مورد فلسطینیان به منظور افزایش عملیاتهای امنیتی خود است.