ترویج محتوای افراطگرایانه توسط الگوریتمهای تلگرام
به گزارش کارگروه شبکههای اجتماعی خبرگزاری سایبربان، طبق گزارشی از سازمان حقوقی غیرانتفاعی آمریکایی مرکز حقوقی فقر جنوبی (SPLC)، قابلیت «کانالهای مشابه» تلگرام که سال گذشته معرفی شد، کانالهای افراطگرایانه را حتی زمانی که کاربران کانالهایی با موضوعات غیرسیاسی، مانند سلبریتیها یا فناوری را مرور میکنند، پیشنهاد میدهد.
محققان اظهار کردند:
گروهها و افراد افراطگرای متنوعی، از جمله نئونازیها، ضدیهودیها، نظریهپردازان توطئه، اعضای گروه پراد بویز، تأثیرگذاران کیوانان و دیگران، اکنون بهصورت آشکار در تلگرام فعالیت میکنند، تبلیغات منتشر میکنند، اعضای جدید جذب میکنند و جوامع خود را تشکیل میدهند.
برای بررسی نحوه پیشنهاد کانالهای افراطگرایانه در این برنامه، مرکز حقوقی فقر جنوبی فهرستی از 300 کانال تلگرام انگلیسیزبان و متمرکز بر آمریکا تهیه کرد که از ایدئولوژیهای مختلف افراطگرایانه، از جمله ملیگرایی سفیدپوستان، نئونازیسم، جنبشهای نوکنفدرالی، نظریههای توطئه ضدحکومتی و تبلیغات حمایت میکردند.
آنها دریافتند حتی کاربرانی که تمایل به مصرف محتوای افراطگرایانه از یک ایدئولوژی خاص، مانند نظریههای توطئه ضدحکومتی یا اطلاعات نادرست انتخاباتی دارند، اغلب کانالهایی از ایدئولوژیهای افراطی نامرتبط، از جمله ضدیهودیت یا ملیگرایی سفیدپوستان، به آنها پیشنهاد میشود.
تلگرام، که در روسیه تأسیس شده است، پس از آنکه پلتفرمهایی مانند فیسبوک و ایکس (توییتر سابق) شروع به ممنوع کردن کاربران به دلیل نقض قوانین استفاده از خدمات، از جمله انتشار سخنان نفرتانگیز یا اطلاعات نادرست کردند، در آمریکا محبوبیت پیدا کرد؛ بهویژه در دورههای بحران اجتماعی بزرگ، از جمله حمله 6 ژانویه 2021 به ساختمان کنگره ایالات متحده.
اگرچه مشخص نیست تلگرام در آمریکا چه تعداد کاربر دارد، اما این پلتفرم میزبان کانالهای متعددی است که ایدئولوژیهای افراطی محبوب در این کشور را ترویج میکنند.
محققان همچنین اشاره کردند که سیستم مخرب پیشنهادات تلگرام بر حسابهای رسمی ایالات متحده در این پلتفرم نیز تأثیر میگذارد.
بهعنوان مثال، نماینده کنگره آمریکا مارجوری تیلور گرین دو حساب رسمی (تأییدشده با تیک آبی) در تلگرام دارد.
بازدیدکنندگان حسابهای او پیشنهادهایی برای کانالهای مرتبط با شخصیتهای راستگرای افراطی، از جمله استیو بنن، مشاور سابق کاخ سفید، و لین وود، وکیل و نظریهپرداز توطئه دریافت میکنند.
علاوه بر قابلیت «کانالهای مشابه»، سیاستهای نسبتاً سهلگیرانه تلگرام در مدیریت محتوا، این برنامه را برای افراطگرایان جذاب کرده است.
گروههای بحث عمومی و خصوصی این برنامه، که میتوانند تا 200 هزار کاربر را در خود جای دهند، به گروههای افراطی امکان میدهند تبلیغات منتشر کنند و اعضای جدید جذب کنند، در حالی که ارتباطات ایمنی در همان پلتفرم حفظ میشود.
محققان بیان کردند:
ویژگی ذخیرهسازی فایل تلگرام همچنین به این گروهها اجازه میدهد طیف وسیعی از موارد تبلیغاتی، از کتابهای الکترونیکی و پادکستها گرفته تا ویدئوهای آموزشی را ذخیره و منتشر کنند.
اوایل دسامبر، پاول دوروف، بنیانگذار روستبار و میلیاردر تلگرام، اعلام کرد که تیم مدیریت محتوا در این پلتفرم ماهانه حدود 1 میلیون کانال و گروه و بیش از 10 میلیون کاربر را که قوانین را نقض میکنند، حذف میکند.
دوروف عنوان کرد:
این نتایج چشمگیر با گزارشهای شما، همچنین سیستمهای شناسایی خودکار و ابزارهای مجهز به هوش مصنوعی ما ممکن شده است.
در ماه آگوست، دوروف در پاریس به اتهاماتی مربوط به استفاده تلگرام توسط مجرمان برای فعالیتهایی از جمله پولشویی و قاچاق مواد مخدر دستگیر و بازداشت شد.
مقامات فرانسوی همچنین ادعا کردند تلگرام برای انتشار محتوای افراطی و موارد سوءاستفاده جنسی از کودکان استفاده شده است.
محققان نتیجهگیری کردند:
ترکیب کانالهای عمومی، پیامرسانی رمزگذاریشده و ذخیره فایل در تلگرام این برنامه را به ابزاری قدرتمند برای گروههای افراطی تبدیل کرده است. کاربرانی که از سایر رسانههای اجتماعی کنار گذاشته شدهاند، تلگرام را بهعنوان پناهگاهی یافتهاند و از این ترکیب منحصربهفرد فناوری برای پیشبرد اهداف خود بهره میبرند.
تلگرام هنوز به یافتههای محققان واکنشی نشان نداده است.
در سپتامبر، وزارت دادگستری ایالات متحده دو رهبر یک گروه برتریطلب سفیدپوست را که از تلگرام برای گسترش ایدئولوژی خود و هماهنگی فعالیتها استفاده میکردند، متهم کرد.
رهبران گروه موسوم به ترورگرام کالکتیو (Terrorgram Collective)، ویدئوها و انتشاراتی را در کانالها و چتهای گروهی تلگرام خود به اشتراک میگذاشتند که افراد را به حمله به سیاهپوستان، مهاجران، همجنسگرایان و یهودیان تشویق میکرد.