طرح استفاده از هوش مصنوعی در ارتش کره جنوبی
به گزارش کارگروه فناوری اطلاعات سایبربان؛ کره جنوبی یک اجلاس بینالمللی را به منظور ایجاد طرحی برای استفاده مسئولانه از هوش مصنوعی در ارتش تشکیل داد، اگرچه انتظار نمیرود که هیچ توافقی دارای قدرت الزامآور برای اجرای آن باشد.
بیش از 90 کشور از جمله ایالات متحده و چین نمایندگانی از دولت را به اجلاس 2 روزه در سئول فرستادهاند که دومین نشست از این قبیل است.
در اولین اجلاس سران که سال گذشته در آمستردام برگزار شد، ایالات متحده، چین و سایر کشورها یک دعوت به اقدام متواضعانه را بدون تعهد قانونی تأیید کردند.
کیم یونگ هیون (Kim Yong-hyun)، وزیر دفاع کره جنوبی، در سخنرانی افتتاحیه گفت که اخیراً در جنگ روسیه و اوکراین، یک پهپاد اوکراینی با هوش مصنوعی به عنوان تیرکمان دیوید عمل کرد.
او به تلاشهای اوکراین برای برتری تکنولوژیک در برابر روسیه با استفاده از پهپادهای مجهز به هوش مصنوعی اشاره کرد و امیدوار بود که این پهپادها به غلبه بر پارازیت سیگنال و همچنین امکان کار کردن هواپیماهای بدون سرنشین در گروههای بزرگتر کمک کنند.
کیم عنوان کرد :
«با افزایش کاربرد هوش مصنوعی در حوزه نظامی، قابلیتهای عملیاتی ارتش به طرز چشمگیری بهبود مییابد. با این حال، مانند یک شمشیر دولبه است، زیرا میتواند در اثر سوءاستفاده باعث آسیب شود.»
چو تائه یول (Cho Tae-yul)، وزیر امور خارجه کره جنوبی، اظهار داشت که بحثها شامل زمینههایی مانند بازنگری حقوقی برای اطمینان از انطباق با قوانین بینالمللی و مکانیسمهایی برای جلوگیری از تصمیمگیری تسلیحات خودمختار در مرگ و زندگی بدون نظارت مناسب انسانی میشود.
به گفته یک مقام ارشد کره جنوبی، مقامات در اجلاس سئول امیدوار بودند که با این طرح، ایجاد حداقل سطح نگهبان برای هوش مصنوعی در ارتش و پیشنهاد اصولی در استفاده مسئولانه با انعکاس اصولی که توسط ناتو، ایالات متحده یا تعدادی دیگر از کشورها تعیین شده، موافقت شود.
مشخص نیست که چه تعداد از کشورهای شرکت کننده در نشست این سند را تأیید میکنند که هدف آن تلاشی دقیقتر برای تعیین مرزهای استفاده از هوش مصنوعی در ارتش است، اما احتمالاً همچنان فاقد تعهدات قانونی است.
این نشست تنها مجموعه بحثهای بینالمللی درباره استفاده از هوش مصنوعی در ارتش نیست.
کشورهای سازمان ملل متحد که به کنوانسیون 1983 در مورد برخی سلاحهای متعارف تعلق دارند، در حال بحث درباره محدودیتهای احتمالی در مورد سیستمهای تسلیحات خودمختار مرگبار برای انطباق با قوانین بشردوستانه بینالمللی هستند.
دولت ایالات متحده سال گذشته همچنین بیانیهای در مورد استفاده مسئولانه از هوش مصنوعی در ارتش منتشر کرد که کاربرد نظامی گستردهتری از هوش مصنوعی را فراتر از تسلیحات پوشش میدهد. از ماه اوت امسال، 55 کشور این بیانیه را تأیید کردهاند.
اجلاس سئول، به میزبانی مشترک هلند، سنگاپور، کنیا و بریتانیا، با هدف اطمینان از بحثهای چندجانبه در حال انجام در زمینهای است که تحولات فناوری عمدتاً توسط بخش خصوصی هدایت میشود، اما دولتها تصمیمگیرندگان اصلی هستند.
حدود 2000 نفر در سراسر جهان از جمله نمایندگانی از سازمانهای بینالمللی، دانشگاهها و بخش خصوصی برای شرکت در این اجلاس ثبت نام کردهاند تا در بحثهایی در مورد حفاظت از غیرنظامیان و استفاده از هوش مصنوعی در کنترل سلاحهای هستهای حضور یابند.