تقویت قابلیتهای امنیت سایبری در قاره آفریقا
به گزارش کارگروه بینالملل سایبربان؛ «AFRIPOL» یک یادداشت تفاهم (MoU) با «Group-IB»، شرکت امنیت سایبری که مقر آن در سنگاپور است، در مقر AFRIPOL در الجزایر که متعهد به مبارزه با جرایم سایبری در آفریقا است، امضا کرد.
AFRIPOL مؤسسهای از اتحادیه آفریقا است که وظیفه دارد همکاری بین نیروهای پلیس کشورهای عضو اتحادیه آفریقا را برای پیشگیری و مبارزه با جرایم سازمان یافته فراملی، تروریسم و جرایم سایبری تقویت کند.
مشارکت بین AFRIPOL و Group-IB برای تقویت امنیت سایبری در سراسر آفریقا از طریق اشتراک دانش طراحی شده است. این 2 نهاد اطلاعاتی را در مورد تهدیدات تبادل خواهند کرد، دیدگاههایی را درباره مجرمان سایبری و شبکههای آنها به اشتراک خواهند گذاشت و تحقیقات و عملیات مشترکی را علیه جرایم سایبری در منطقه انجام خواهند داد.
Group-IB گفت که پیشرفتهای تکنولوژیکی و دانش تخصصی خود در تحقیقات سایبری، مهندسی معکوس و مدیریت حوادث را با پرسنل AFRIPOL در سراسر کشورهای عضو آفریقا به اشتراک خواهد گذاشت، زیرا این سازمان تلاشهای خود را برای رسیدگی به جرایم سایبری در سراسر قاره تشدید میکند.
AFRIPOL همکاری با نهادهای مجری قانون جهانی، منطقهای و محلی را برای کمک به نیروهای پلیس آفریقا در رسیدگی به جرایم سازمان یافته فراملی، تروریسم و جرایم سایبری آغاز کرده است. سال گذشته با تکمیل عملیاتهای سایبری بسیار موفق آفریقا، سازمانده شده به طور مشترک توسط AFRIPOL و برنامه پشتیبانی اینترپل برای اتحادیه آفریقا در رابطه با AFRIPOL، یک ابتکار چندملیتی سرکوب جرایم سایبری متمرکز بر شناسایی مجرمان سایبری و زیرساختهای آسیبدیده در آفریقا، مشخص شد.
در طول این عملیات 4 ماهه، Group-IB فاش کرد که اطلاعات تهدید سایبری به موقع را برای تسهیل همکاری بین اداره جرایم سایبری اینترپل، AFRIPOL و کشورهای آفریقایی ارائه کرده است. چندین نتیجه کلیدی این عملیات شامل دستگیری 10 فرد مرتبط با فعالیتهای کلاهبرداری به ارزش 800 هزار دلار، از بین بردن بازار وب تاریک در حال فروش ابزارهای هک توسط مقامات در اریتره و اقدام علیه بیش از 200 هزار قطعه زیرساخت مخرب بود که جرایم سایبری را در سراسر آفریقا تسهیل میکرد.
جلیل چلبا (Jalel Chelba)، سرپرست اجرایی AFRIPOL، اظهار داشت :
«آفریقا در حال حاضر شاهد سریعترین رشد در اینترنت و تلفن همراه است. این گسترش دیجیتالی مزایای متعددی را برای کشورهای آفریقایی ارائه و در عین حال آنها را در برابر مجرمان سایبری که از فضای سایبری برای فعالیتهای غیرقانونی سوء استفاده میکنند، آسیبپذیر میکند. بنابراین، مبارزه با جرایم سایبری مستلزم همکاری قوی میان همه ذینفعان مربوطه، چه از بخش دولتی و چه از بخش خصوصی است. چنین مشارکتهایی برای تقویت قابلیتهای کشورهای عضو AFRIPOL برای از بین بردن شبکههای جنایی و ایجاد حفاظت در سطوح فردی، سازمانی و اجتماعی بسیار مهم است.»
دیمیتری ولکوف (Dmitry Volkov)، مدیرعامل و یکی از بنیانگذاران Group-IB نیز در این خصوص توضیح داد :
«توافقنامه با AFRIPOL نقطه عطفی در تاریخ Group-IB است زیرا به ما این امکان را میدهد تا مأموریت خود را در مبارزه با جرایم سایبری در قاره آفریقا بیشتر گسترش دهیم. با ادغام تخصص، منابع و دانش AFRIPOL و Group-IB قادر خواهیم بود فضای سایبری امنتری در آفریقا ایجاد کنیم.»