about-3 back-contact back-deep eitaa کانال روبیکاخبرگزاری سایبربان
مطالب پربازدید
هوش
1403/08/29 - 07:56- هوش مصنوعي

هوش مصنوعی و دانش‌آموزان؛ تحولی که باید برای آن آماده شد

آموزش و پرورش، به خصوص مدارس به عنوان مهم‌ترین بستر تربیت نسل آینده، نقش کلیدی در آماده‌سازی دانش‌آموزان برای ورود به دنیای هوش مصنوعی دارد. اکنون هوش مصنوعی برای دانش‌آموزان یک انتخاب نیست، بلکه یک ضرورت است.

ساخت
1403/09/24 - 08:40- آسیا

ساخت پیچیده‌ترین سلاح سایبری زیرساختی جهان توسط ایران

کارشناسان ادعا کردند که بدافزار مرتبط با ایران زیرساخت‌های حیاتی ایالات متحده و رژیم صهیونیستی را هدف قرار داده است.

راه‌اندازی
1403/09/28 - 07:37- آسیا

راه‌اندازی اولین کامپیوتر کوانتومی ساخت رژیم صهیونیستی

رژیم صهیونیستی از راه‌اندازی اولین کامپیوتر کوانتومی ساخت خود با استفاده از فناوری پیشرفته ابررسانا خبر داد.

کشورهای عضو بریکس اعلام کردند که تمایل به تقویت مبارزه با تروریسم و جرایم سایبری و تأکید بیشتر بر فناوری‌هایی مانند هوش مصنوعی دارند.

به گزارش کارگروه بین‌الملل سایبربان؛ در دنیای امروز، تقریباً تمام زیرساخت‌های پیشرفته و بخش‌های تولیدی-خدماتی از طریق فناوری اطلاعات مدیریت می‌شوند و این روند به طور پیوسته در حال پیشرفت است. فن‌آوری‌های رزمی مدرن بدون فناوری اطلاعات و ارتباطات یک نقطه ضعف قابل توجه در نظر گرفته می‌شوند. واقعیت این است که توسعه فناوری اطلاعات و ارتباطات منجر به افزایش جرایم سایبری شده و دولت‌ها را مجبور به تحمیل تعهدات جدی کرده است.

حمایت وزارت خارجه چین از تقویت همکاری‌های چند جانبه

وانگ یی (Wang Yi)، وزیر امور خارجه چین، در خصوص این موضوعات و موارد دیگر تأکید کرد که کشورهای عضو بریکس باید هماهنگی چندجانبه را در مبارزه با تروریسم و جرایم سایبری تقویت و از منافع مشترک محافظت کنند.

وی اظهار داشت :

«وضعیت امنیت بین‌المللی به طور فزاینده‌ای پیچیده شده است. کشورهای عضو بریکس مواضع و منافع مشابهی در مبارزه با تروریسم و افزایش امنیت سایبری دارند. اجماع و اقدام متقابل باید تقویت و همکاری پایدار و در مقیاس بزرگ در این زمینه‌ها تشویق شود.»

گزارش سازمان ملل نشان می‌دهد که سالانه بیش از 1.5 میلیون نفر قربانی جرایم مبتنی بر اینترنت می‌شوند و مجموع خسارت فعالیت‌های مجرمانه سایبری بالغ بر یک میلیارد دلار است.

علاوه بر این، آذربایجان رسماً برای پیوستن به بریکس درخواست داده است. این موضوع به طور مداوم در دستور کار آذربایجان بوده و از آنجایی که نگرانی‌های امنیت سایبری در عصر مدرن به طور فزاینده‌ای حیاتی شده، اهمیت بیشتری پیدا کرده است.

در حالیکه بخش بانکی به طور سنتی هدف اصلی مجرمان سایبری بوده است، اخیراً تغییری به سمت سایر بخش‌ها، به ویژه زیرساخت‌های انرژی صورت گرفته است.

آذربایجان با انجام پروژه‌های قابل توجهی در این زمینه و دنبال کردن اقتصاد پایدار و نوآورانه، ممکن است در واقع به هدف مجرمان سایبری تبدیل شود. بنابراین، اطمینان از امنیت سایبری در تمام مناطق حیاتی یک واقعیت ضروری است.

در دنیایی که به طور فزاینده‌ای به هم پیوسته است، تلاقی مبارزه با تروریسم و امنیت سایبری به کانونی حیاتی تبدیل شده است. تهدیدات تروریستی مدرن از حملات فیزیکی به عملیات سایبری پیچیده تبدیل شده و نیاز به اقدامات پیشرفته امنیتی سایبری دارد. گروه‌های تروریستی از پلت‌فرم‌های دیجیتال برای استخدام، تبلیغات و حتی برنامه‌ریزی حملات بهره‌برداری می‌کنند و این امر برای استراتژی‌های ضدتروریسم برای ترکیب دفاع سایبری قوی ضروری است.

مبارزه مؤثر با تروریسم نه تنها به رویکردهای سنتی اطلاعاتی و اجرای قانون نیاز دارد، بلکه به درک عمیقی از تهدیدات و آسیب‌پذیری‌های سایبری نیز نیاز دارد. این شامل حفاظت از زیرساخت‌های حیاتی، ایمن‌سازی ارتباطات و توسعه قابلیت‌های واکنش سریع برای کاهش تأثیر حملات سایبری است.

ارائه فناوری‌های امنیت داده و هوش مصنوعی

وزیر امور خارجه چین همچنین تأکید کرد که با توجه به برجام، سازمان ملل باید برای بهبود سیستم حکمرانی جهانی تلاش کند تا آن را مؤثرتر و دقیق‌تر کند. وی بر اهمیت همکاری در تضمین امنیت داده‌ها و پیشرفت فناوری‌های هوش مصنوعی تأکید کرد.

این مقام چینی تصریح کرد :

«حفظ همبستگی بین کشورهای ذینفع ضروری است. ما باید از تأثیر قابل توجه مدل بریکس پلاس برای تقویت روابط گسترده‌تر در روحیه یکپارچگی استفاده کنیم. بریکس و شرکای آن باید فعالانه در گفتگو، ایجاد ظرفیت و افزایش تلاش‌های جهانی برای مبارزه با یکدیگر باشند. تروریسم و جرایم سایبری پرداختن به استانداردهای دوگانه و پرهیز از سیاسی شدن موضوعات حیاتی ضروری است.»

با شیوع بیشتر نقض داده‌ها و حملات سایبری، تأمین امنیت داده‌ها به عنوان اولویت اصلی برای سازمان‌ها در سراسر جهان ظاهر شده است. هوش مصنوعی (AI) نقش دوگانه‌ای در این حوزه ایفا می‌کند : هم می‌تواند اقدامات امنیتی را افزایش دهد و هم خطرات جدیدی ایجاد کند.

از یک سو، فناوری‌های هوش مصنوعی مانند الگوریتم‌های یادگیری ماشینی در شناسایی الگوهای فعالیت‌های مخرب، خودکارسازی تشخیص تهدید و پاسخ‌گویی به حوادث در زمان واقعی مؤثر هستند. از سوی دیگر، هوش مصنوعی می‌تواند توسط مجرمان سایبری برای توسعه حملات پیچیده یا خودکارسازی کمپین‌های فیشینگ در مقیاس بزرگ مورد سوء استفاده قرار گیرد.

بنابراین، ایجاد تعادل بین استفاده از هوش مصنوعی برای اهداف دفاعی و پرداختن به چالش‌های امنیتی بالقوه آن بسیار مهم است. استراتژی‌های قوی حفاظت از داده‌ها باید همگام با پیشرفت‌های هوش مصنوعی تکامل یابند تا از اطلاعات حساس به طور مؤثر محافظت کنند.

34 کشور علاقه‌مند به توسعه برجام

ولادیمیر پوتین، رئیس جمهور روسیه، اعلام کرد که 34 کشور برای پیوستن به برجام در ظرفیت‌های مختلف ابراز علاقه کرده‌اند. وی همچنین خاطرنشان کرد که روش‌های عضویت در نشست آتی کازان مورد بحث قرار خواهد گرفت.
مدل BRICS+ گسترش گروه بندی اولیه بریکس - برزیل، روسیه، هند، چین و آفریقای جنوبی - را با گنجاندن اقتصادهای نوظهور اضافی نشان می‌دهد. این مدل نشان دهنده ائتلاف گسترده‌تری از کشورهای با منافع مشترک در توسعه اقتصادی و حکمرانی جهانی است.

لازم به ذکر است که نیازهای کشورهایی که مایل به پیوستن به سازوکار بریکس هستند متفاوت است. برخی قصد دارند تسویه حساب‌های تجاری را از اتکا به دلار آمریکا دور کنند، برخی دیگر به دنبال به چالش کشیدن مدل توزیع بین‌المللی فعلی هستند و برخی تمایل دارند از یک اقتصاد وابسته به مواد خام به اقتصاد متمرکز بر توسعه فناوری و نوآورانه گذار کنند.

در نتیجه، از آنجایی که زیرساخت‌ها و امنیت جهانی به طور فزاینده‌ای بر فناوری‌های اطلاعاتی پیشرفته تکیه می‌کنند، ضرورت اقدامات امنیتی سایبری قوی هرگز بیشتر از این نبوده است. افزایش جرایم سایبری و ماهیت در حال تحول تهدیدات تروریستی نیاز فوری به تلاش‌های هماهنگ بین‌المللی را برجسته می‌کند. کشورهای بریکس، که در بیانیه اخیر وزیر خارجه چین وانگ یی تأکید شده، آماده ایفای نقشی محوری در رسیدگی به این چالش‌ها هستند.

تأکید بر تقویت همکاری چندجانبه، استفاده از مدل BRICS+ و ادغام فناوری‌های پیشرفته مانند هوش مصنوعی نشان‌دهنده رویکردی فعالانه برای امنیت جهانی است. درخواست آذربایجان برای پیوستن به بریکس بر اهمیت روزافزون این موضوعات تأکید دارد. از آنجایی که کشورها نیازها و آرزوهای متنوع خود را در چارچوب بریکس دنبال می‌کنند، تمرکز جمعی بر امنیت سایبری و مبارزه با تروریسم در شکل دادن به یک چشم‌انداز جهانی امن‌تر و انعطاف‌پذیرتر بسیار مهم خواهد بود.
 

منبع:

تازه ترین ها
تشکیل
1403/10/23 - 15:15- آسیا

تشکیل سازمان امنیت سایبری در ترکیه

ترکیه با هدف ارتقای امنیت سایبری ملی سازمان ریاست امنیت سایبری را تأسیس کرد.

دبی
1403/10/23 - 13:08- هوش مصنوعي

دبی میزبان رقابت برترین توسعه دهندگان بازی هوش مصنوعی

دبی میزبان رویدادی برای رقابت برترین توسعه دهندگان بازی هوش مصنوعی در 23 ژانویه امسال خواهد بود.

تولید
1403/10/23 - 12:55- آمریکا

تولید تراشه‌های ۴ نانومتری در آمریکا

شرکت صنایع نیمه‌رسانا تایوان، تولید تراشه‌های ۴ نانومتری را در آریزونا آمریکا آغاز می‌کند.

مطالب مرتبط

در این بخش مطالبی که از نظر دسته بندی و تگ بندی مرتبط با محتوای جاری می باشند نمایش داده می‌شوند.