تقویت همکاریهای امنیت سایبری انگلیس و کره جنوبی
به گزارش کارگروه بینالملل سایبربان؛ پس از چهارمین گفتگوی سایبری جمهوری کره و بریتانیا که در 6 نوامبر 2024 در لندن برگزار شد، 2 طرف بر تعهد خود به ابتکارات مشترک امنیت سایبری تأکید کردند.
این نشست در سطح بالا با ریاست مشترک اندرو ویتاکر (Andrew Whittaker)، مدیر سایبری در دفتر امور خارجه، توسعه و مشترک المنافع بریتانیا (FCDO) و ری دونگ یول (Rhee Dong-yeol)، سفیر امور سایبری بینالمللی در وزارت امور خارجه کره جنوبی (MOFA) برگزار شد.
گفتگو با حضور حدود 50 مقام از آژانسهای مرتبط با امنیت سایبری هر 2 کشور صورت گرفت و راهبردها و تلاش های مشترک هر 2 کشور برای مقابله با تهدیدات سایبری را برجسته کرد. نمایندگی بریتانیا شامل مقاماتی از دفتر امور خارجه، توسعه و مشترک المنافع بریتانیا، دفتر کابینه، مرکز ملی امنیت سایبری (NCSC)، دپارتمان امور تجاری (DBT)، وزارت کشور، وزارت علوم، نوآوری و فناوری (DSIT) و وزارت دفاع (MOD) بریتانیا بود. در عین حال، جمهوری کره توسط مقامات وزارت امور خارجه، دفتر امنیت ملی و مرکز ملی امنیت سایبری آن نمایندگی شد.
گفت و گوی مبتنی بر مشارکت استراتژیک سایبری در جریان سفر دولتی پرزیدنت یون به بریتانیا در نوامبر 2023 ایجاد شد. از جمله موضوعات کلیدی مورد بحث، راهبردهای جلوگیری از تهدیدات سایبری، همکاری با بخش خصوصی، مقابله با جرایم سایبری سازمان یافته و باجافزار و همکاری بینالمللی برای تنظیم مقررات مربوط به قابلیتهای نفوذ سایبری تجاری بود.
در بیانیه مطبوعاتی آمده است :
«هر 2 کشور متعهد به تعمیق همکاری برای پاسخ به فعالیتهای سایبری مخرب تحت حمایت دولت هستند که بر هر یک از کشورها تأثیر میگذارد و سیستم بینالمللی مبتنی بر قوانین را تضعیف میکند. آنها توافق کردند که با شرکای بینالمللی برای پاسخگویی به عاملان فعالیتهای مخرب سایبری و نشان دادن این موضوع که رفتار غیرمسئولانه سایبری عواقبی را در پی خواهد داشت، همکاری کنند.»
این دستور کار شامل رسیدگی به نگرانیها در مورد فعالیتهای سایبری کره شمالی، بهویژه استفاده این کشور از حملات سایبری برای سرقت ارزهای دیجیتال و فناوری در حمایت از برنامه تسلیحاتی این کشور بود. مقامات همچنین نسبت به عملیاتهای سایبری در جنگ جاری روسیه و اوکراین ابراز نگرانی و بر همکاری سایبری رو به رشد بین کره شمالی و روسیه تأکید کردند. علاوه بر این، آنها شواهد مربوط به فعالیتهای سایبری مخرب مرتبط با چین را مورد بحث قرار دادند و به اهمیت گفت و گوی سازنده با چین برای افزایش امنیت فضای سایبری اشاره کردند.
علاوه بر گفتوگوی اصلی، کارگاههای مشترکی با تمرکز بر سیاستهای مؤثر به منظور مقابله با فعالیتهای غیرقانونی کره شمالی، از جمله سرقت ارزهای دیجیتال و تحریمهای سایبری خاص با هدف ایجاد اختلال در عوامل مخرب، برگزار شد. این گفتگوها شامل به اشتراکگذاری بهترین شیوهها و درسهای آموخته شده از رویکردهای هر 2 کشور برای مقابله با فعالیتهای سایبری مخرب بود.
یک بیانیه مهم در طول گفتگو، رزمایش دفاع سایبری آینده (DCM4) را تأیید کرد، که چهارمین تکرار از رزمایش دفاع سایبری انجمن سایبری ارتش بریتانیا است. برای اولین بار، این رزمایش در ماه فوریه سال جاری در سئول میزبانی میشود و پرسنل بریتانیایی برای هماهنگی این رویداد به کره جنوبی اعزام میشوند.