about-3 back-contact back-deep eitaa کانال روبیکاخبرگزاری سایبربان
مطالب پربازدید
ساخت
1403/09/24 - 08:40- آسیا

ساخت پیچیده‌ترین سلاح سایبری زیرساختی جهان توسط ایران

کارشناسان ادعا کردند که بدافزار مرتبط با ایران زیرساخت‌های حیاتی ایالات متحده و رژیم صهیونیستی را هدف قرار داده است.

راه‌اندازی
1403/09/28 - 07:37- آسیا

راه‌اندازی اولین کامپیوتر کوانتومی ساخت رژیم صهیونیستی

رژیم صهیونیستی از راه‌اندازی اولین کامپیوتر کوانتومی ساخت خود با استفاده از فناوری پیشرفته ابررسانا خبر داد.

سرویس اطلاعاتی اوکراین برای اولین بار از هکرهای غیرنظامی با جایزه نظامی تقدیر کرد.

به گزارش کارگروه بین‌الملل سایبربان؛ سرویس اطلاعات نظامی اوکراین (HUR) از گروهی از فعالان سایبری غیرنظامی به دلیل نقش آنها در تقویت امنیت ملی تقدیر کرد که این اولین مورد رسمیت رسمی آژانس از متخصصان امنیت سایبری خارج از رده‌های نظامی این کشور بود.

این گروه هکری با نام لاسکا (Laska) نشان درجه سوم «Bohdan Khmelnytsky» را دریافت کرد، نشان نظامی اوکراین که به خاطر دستاوردهای مهم در دفاع از حاکمیت کشور، خدمات نظامی و کمک به امنیت ملی اعطا شد.

جایزه مذکور به طور سنتی به پرسنل نظامی، افسران اطلاعاتی و داوطلبانی اعطا می‌شود که نقش کلیدی در دفاع از اوکراین، به ویژه در درگیری‌هایی مانند جنگ با روسیه، داشتند.

به گزارش سرویس اطلاعات نظامی اوکراین، لاسکا از روز اول جنگ با روسیه با اطلاعات نظامی همکاری می‌کند.

این آژانس در بیانیه‌ای اعلام کرد:

«اقدامات ماهرانه هکرها در فضای سایبری دشمن به طور قابل توجهی مجموعه صنعتی-نظامی کشور روسیه را تضعیف و کسب اطلاعات بسیار مهم را تضمین کرده است.»

مقامات اوکراینی هویت هکرها را فاش و جزئیاتی در مورد حملاتی که آنها در آن دست داشتند، ارائه نکردند. این گروه در هیچ گزارش عمومی توسط محققان اوکراینی یا غربی ذکر نشده است.

عکس‌های منتشر شده در وب‌سایت رسمی سرویس اطلاعات نظامی اوکراین نشان می‌دهد که کایریلو بودانوف (Kyrylo Budanov)، رئیس آژانس، جوایزی را به هکرهای فرضی اهدا می‌کند که چهره‌هایشان تار است.

هکرهای غیرنظامی یا به اصطلاح هکتیویست‌ها نقش مهمی در جنگ سایبری بین اوکراین و روسیه داشته‌اند. گروه‌هایی مانند اتحاد سایبری اوکراین و ارتش فناوری اطلاعات اوکراین مسئول ده‌ها حمله علیه سیستم‌های روسی هستند.

مقامات دولتی اوکراین قبلاً به همکاری با هکریست‌ها در عملیات‌های سایبری اذعان و از تلاش‌های آنها تمجید کرده‌اند. با این حال، آنها ادعاهایی مبنی بر کنترل این گروه‌ها یا تعیین تکلیف برای آنها را رد کرده‌اند.

سخنگوی ارتش فناوری اطلاعات گفت که این گروه فقط می‌تواند در سطح غیررسمی و شخصی با دولت همکاری کند، به این معنی که اعضای آن می‌توانند مستقیما با نمایندگان سرویس‌های اطلاعاتی اوکراین تماس بگیرند و کمک‌های خود را ارائه دهند.

دخالت هکتیویست‌ها در جنگ سایبری نگرانی‌هایی را در میان کارشناسان حقوقی ایجاد می‌کند، زیرا هنوز مشخص نیست که چگونه قوانین بین‌المللی بشردوستانه برای هکرهای غیرنظامی پس از پایان جنگ اعمال خواهد شد. داوطلبان سایبری در صورت دستگیری، مجروح شدن یا کشته شدن، فاقد حمایت قانونی هستند و می‌توانند به خاطر نقض قوانین جنگی، تحت پیگرد قانونی قرار گیرند.

علیرغم بحث‌های جاری در مورد وضعیت حقوقی هکتیویست‌ها، نه اوکراین و نه جامعه بین‌المللی به نتیجه قطعی نرسیده‌اند. مقامات سایبری اوکراین قبلاً گفته بودند که بعید است وضعیت گروه‌های داوطلب در اوکراین در آینده نزدیک تغییر کند. در عوض، این کشور در حال بررسی امکان ایجاد یک ذخیره سایبری متمایز است که شامل بهترین اعضای جامعه هکتیویست می‌شود.

منبع:

تازه ترین ها
قرارداد
1403/12/16 - 17:53- هوش مصنوعي

قرارداد استارتاپ اِسکیل اِی آی با پنتاگون

استارتاپ اِسکیل اِی آی قراردادی با وزارت دفاع ایالات متحده برای توسعه ابزارهای هوش مصنوعی منعقد کرد.

نیاز
1403/12/16 - 17:36- آمریکا

نیاز به سرمایه‌گذاری 70 میلیون دلاری در بیمارستان‌های روستایی در آمریکا

شرکت مایکروسافت اعلام کرد که هر بیمارستان روستایی در آمریکا باید ده‌ها هزار دلار برای رفع آسیب‌پذیری‌های امنیت سایبری خود هزینه کند.

اعتراض
1403/12/16 - 17:28- آمریکا

اعتراض وزارت دادگستری آمریکا به غیرقانونی بودن جستجوی گسترده در دکل‌های مخابراتی

وزارت دادگستری ایالات متحده روز سه‌شنبه اعلام کرد که به حکم دادگاهی که جستجوی گسترده داده‌های دکل‌های مخابراتی توسط نیروهای اجرای قانون را مغایر با قانون اساسی دانسته است، اعتراض خواهد کرد.