تمرکز رژیم صهیونیستی بر گنبد سایبری برای مقابله با حملات سایبری ایران
به گزارش کارگروه بینالملل سایبربان؛ رژیم صهیونیستی در حال ایجاد یک سیستم دفاعی جدید به نام گنبد سایبری (Cyber Dome) برای محافظت از خود در برابر حملات آنلاینی است که توسط ایران و گروههای نیابتی آن پس از حمله طوفانالاقصی انجام شد.
گنبد سایبری با الهام از سیستم دفاع موشکی گنبد آهنین (Iron Dome)، مانند یک سپر دیجیتالی است که هدف آن مقابله با حملات سایبری از طریق ترکیبی از هوش مصنوعی (AI)، تشخیص تهدید در زمان واقعی و همکاری بینالمللی است.
در حالیکه جزئیات خاص سیستم گنبد سایبری مخفی باقی مانده است، تحلیلگران خبره نحوه عملکرد سیستم را شرح دادهاند :
• تشخیص تهدید در زمان واقعی : هوش مصنوعی مجموعه دادههای پیچیده را برای شناسایی حملات سایبری احتمالی در زمان واقعی تجزیه و تحلیل میکند.
• همکاری تخصصی : مقامات با دانش امنیت سایبری از بخشهای مختلف درگیر هستند.
• پاسخ تهدید : پس از شناسایی تهدیدها، تیم واکنش سایبری رژیم صهیونیستی اقدامات مناسب را انجام خواهد داد.
• همکاری بینالمللی : اسرائیل به دنبال اشتراک اطلاعات و ایجاد شبکه دفاع سایبری منطقهای است.
نیاز به گنبد سایبری توسط اداره ملی سایبری رژیم صهیونیستی (INCD) تأکید شده که در چند ماه اول پس از 7 اکتبر گذشته 2.5 برابر بیشتر از مدت مشابه سال قبل حملات سایبری را ثبت کرده است. این حملات در مجموع 3380 حادثه از حمله تا پایان سال 2023 بوده است.
گزارش اداره ملی سایبری اسرائیل نشان داد که در مجموع 13040 گزارش حمله سایبری تأیید شده در طول سال گذشته ثبت شده که 43 درصد نسبت به سال قبل افزایش داشته است.
در این گزارش آمده است :
«جنگ افزایش حملات سایبری را به همراه داشت که به تدریج تشدید شد و از تمرکز بر سرقت اطلاعات به حملات مخرب و مخرب تغییر کرد. در آغاز جنگ، حملات ساده و غیر پیچیده بود که عمدتاً با هدف ایجاد اختلاف عمومی صورت میگرفت. با گذشت زمان، تمرکز آنها بیشتر شد و هدف آنها ایجاد اختلال در سازمانها بود. این حملات سازمانهای ضروری را هدف قرار دادند و با هدف ایجاد تأثیر گسترده با حمله به شرکتهای برجسته در زنجیره تأمین برای بسیاری از سازمانها بودند. با پیشرفت جنگ، هکرهای بیشتری شناسایی شدند که برای ایران و حزبالله کار میکردند.»
گابی پورتنوی (Gaby Portnoy)، رئیس اداره ملی سایبری اسرائیل، اظهار داشت که شدت حملات علیه این رژیم 3 برابر شده است. او گفت که این حملات به طور فزایندهای تهاجمی شده و نه تنها اسرائیل بلکه متحدانش را نیز هدف قرار میدهد.
پورتنوی ادعا کرد :
«ما شناسایی کردهایم که ایران به متحدان خود و سایر کشورها برای اخاذی اطلاعات و آسیب رساندن به خدمات دیجیتال حمله میکند. اطلاعات به سرقت رفته از سیستمهای دولتی سپس برای تروریسم سایبری ایران استفاده میشود. این امر تهاجم سایبری ایران را به یک مشکل بینالمللی و نه تنها اسرائیلی تبدیل میکند و بنابراین راهحل باید بینالمللی باشد.»
با درک ماهیت جهانی تهدیدات سایبری، رژیم صهیونیستی همچنین دارای توپ کریستال (Crystal Ball)، یک پلتفرم اطلاعاتی تهدید مشترک و چندجانبه که توسط فناوری مایکروسافت طراحی شده، است.
این پلتفرم که با همکاری امارات متحده عربی در حال توسعه است، با جدیدترین فناوریها، با امنیت یکپارچه، اتوماسیون و هوش مصنوعی برای شناسایی و جلوگیری از حملات طراحی شده است.
محمد الکویتی (Mohamed Al Kuwaiti)، رئیس امنیت سایبری امارات توضیح داد :
«تهدیدات سایبری بین ملتها و نهادها یا افراد تمایز قائل نمیشوند. به همین دلیل است که ما باید در برابر این تهدیدات متحد شویم و توپ کریستالی که برای کل جامعه در نظر گرفته ایم، اولین گام به سوی آن خواهد بود.»
حداقل 10 کشور به طور فعال از پلتفرم «توپ کریستال» استفاده میکنند و اطلاعات را به اشتراک میگذارند و برای 60 عضو ابتکار بینالمللی مقابله با باجافزار (CRI)، بزرگترین مشارکت بینالمللی همکاری امنیت سایبری برای مبارزه با جرایم سایبری در سطح ایالت، باز است.