تلاش عربستان برای رهبری دنیای فناوری و هوش مصنوعی
به گزارش کارگروه فناوری اطلاعات سایبربان؛ کارشناسان اعلام کردند که اگر قصد سفر به عربستان را دارید، برای مواجهه با ترافیک طولانی آماده باشید، زیرا ممکن است پشت صف طولانی مدیران فناوری، مهندسان و نمایندگان فروش آمازون، گوگل، تیکتاک و سایر شرکتها در مسیر دوستی با عربستان سعودی قرار بگیرید. اما چرا؟ محققان بر این باورند که میلیاردها دلار پول عربستان میتواند به ایجاد یک صنعت فناوری برای تکمیل سلطه نفتی آن کمک کند.
ماه گذشته، مردم در حالیکه به سمت یک کنفرانس در 50 مایلی خارج از ریاض حرکت میکردند، یک ترافیک 3 ساعته را تحمل کردند. با این حال، برای رد شدن از ازدحام، بازدیدکنندگان رویداد ناامید به سمت شانه بزرگراه رانندگی کردند. آنها با سرعت از کنار کسانی که قوانین راهنمایی و رانندگی را رعایت میکردند گذشتند. همچنین تعداد کمی از خروجی آزادراه در قسمت خط ویژه استفاده کردند.
پیشتازی عربستان
آدام سلیپسکی (Adam Selipsky)، مدیر اجرایی بخش محاسبات ابری آمازون، از سرمایهگذاری 5.3 میلیارد دلاری در عربستان سعودی برای مراکز داده و فناوری هوش مصنوعی خبر داد. انتظار میرود آرویند کریشنا (Arvind Krishna)، مدیر اجرایی آیبیام (IBM)، دوستی مادامالعمر با این کشور داشته باشد. علاوه بر این، مدیران هوأوی و سایر شرکتها در مورد اینکه چگونه عربستان سعودی میتواند بخش هوش مصنوعی و اینترنت اشیا را رونق بخشد، بحث کردند. با بینش آژانس مطبوعاتی دولتی عربستان، بیش از 10 میلیارد دلار معامله در طول این رویداد انجام شد.
گزارشها حاکی از آن است که در سال جاری حدود 100 میلیارد دلار توسط عربستان برای سرمایهگذاری در زمینه هوش مصنوعی و سایر فناوریها تأمین شده است. انتظار میرود اندریسون هاروویتز (Andreessen Horowitz)، شرکت سرمایهگذاری سیلیکون ولی و سایر سرمایهگذاران حدود 40 میلیارد دلار به شرکتهای هوش مصنوعی سرمایه اضافه کنند.
احتمال رهبری عربستان سعودی در دنیای فناوری
هزینههای مربوط به پیشرفتهای فناوری به طرح محمد بن سلمان، ولیعهد این کشور، برمیگردد که در سال 2016 با عنوان «چشمانداز 2030» رونمایی شد. علاوه بر این ماه گذشته، مقامات سعودی یک میلیارد دلار بودجه برای «GAIA»، یک شتاب دهنده استارتآپ هوش مصنوعی، تعیین کردند.
به هر استارتآپ در این برنامه کمک هزینهای به ارزش حدود 40 هزار دلار در ازای گذراندن حداقل 3 ماه در ریاض به همراه سرمایهگذاری بالقوه 100 هزار دلار اعطا شد. کارآفرینان باید شرکت خود را در این کشور ثبت و حدود 50 درصد از سرمایهگذاری خود را در عربستان سعودی صرف کنند. علاوه بر این، آنها همچنین به نیروی محاسباتی خریداری شده از آمازون و گوگل به صورت رایگان دسترسی خواهند داشت. کارشناسان پیشنهاد کردند که این ممکن است طعمهای برای کارآفرینان جوان فناوری باشد تا به تقویت «چشمانداز 2030» توسط محمد بن سلمان کمک کنند.