تخریب صدها سایت خبری محلی بریتانیا توسط هکرهای روسی
به گزارش کارگروه حملات سایبری خبرگزاری سایبربان، این گروه یک خبر فوری با عنوان "حمله هکرهای روسی پرووکلاسنی (PERVOKLASSNIY)" در سایت های عناوین متعلق به گروه رسانه ای نیوزکوئست منتشر کرد.
این که عناوین زیادی تحت تأثیر نیوزکوئست (Newsquest) قرار گرفته اند، نشان می دهد که ممکن است یک سیستم مدیریت محتوای مرکزی یا مشترک مورد حمله قرار گرفته باشد، اما هیچ مدرکی مبنی بر اینکه هکرها واقعاً روسی بوده اند، وجود ندارد.
اگرچه حوادث سایبری که بر رسانه ها تأثیر می گذارد با عوامل تهدید روسیه و بلاروس، به ویژه گروهی که به عنوان گوست رایتر (Ghostwriter) شناخته می شود مرتبط شده است، اما این گونه عوامل تهدید عمدتاً مشاهده شده اند که داستان های دروغین را برای دامن زدن به تنش ها منتشر می کنند.
نیوزکوئست دومین ناشر بزرگ روزنامه های محلی در بریتانیا است که بیش از 250 برند و مجله خبری محلی را توصیف می کند.
مشخص نیست که آیا همه عناوین این گروه رسانه ای تحت تأثیر قرار گرفته اند یا خیر.
این شرکت تاکنون به این موضوع واکنشی نشان نداده است.
اگرچه نتایج متعددی در جستجوی گوگل برای حمله هکرهای روسی پرووکلاسنی در عناوین نیوزکوئست وجود دارد، اما هیچ یک از این داستان ها هنوز معتبر نیستند.
این حادثه ممکن است نگرانیهایی را در مورد امنیت سایبری گروههای رسانهای محلی در بریتانیا پیش از انتخابات مورد انتظار در اواخر سال جاری میلادی ایجاد کند.
انتشار داستان های نادرست در سایت های خبری قانونی هک شده قبلاً به عنوان عملیات اطلاعاتی توسط گروه ماندیانت (Mandiant) توصیف شده بود و به گروه های بدنام هکری وابسته به دولت بلاروس نسبت داده می شد.
این گروه که با نام های گوست رایتر و همچنین یو ان سی 1151 (UNC1151) و استورم-0257 (Storm-0257) شناخته می شود، روزنامه نگاران را با ایمیل های فیشینگ نیزه ای یا همان اسپیرفیشینگ (spearphishing) هدف قرار می دهد تا به سیستم های مدیریت محتوای سازمان خود دسترسی پیدا کند.
گروه گوست رایتر قبلا پرسنل نظامی اوکراین و خدمات دولتی لهستان را هدف قرار داده بود.
این گروه عمدتاً عملیات فیشینگ را انجام می دهد که اطلاعات ورود به ایمیل را می دزدد، وب سایت ها را به خطر انداخته و بدافزارها را توزیع می کند.
در اوایل سال جاری، در حادثهای که هنوز به گروه خاصی نسبت داده نشده است، وبسایت یکی از سرویسهای خبری چک هک شد و یک خبر نادرست منتشر شد.
این گزارش به دروغ بیان می کرد که یک سوءقصد علیه رئیس جمهور تازه منتخب اسلواکی توسط مقامات اوکراینی انجام شده است، در حالی که نام رئیس جمهور اسلواکی، غلط املایی داشت.