تکذیب اتهامات آمریکا درباره گروه هکری طوفان نمک توسط سفارت چین
به گزارش کارگروه بین الملل خبرگزاری سایبربان، مرکز ملی امنیت سایبری نیوزلند هفته گذشته به همراه مقامات آمریکا و دیگر کشورها هشداری درباره گروهی به نام طوفان نمک صادر کرد.
این گروه شبکههای شرکتهای بزرگ مخابراتی جهانی را مورد حمله قرار داده و مقامات این حملات را به هکرهای وابسته به چین نسبت دادند.
مقامات آمریکایی که ماهها این حملات را بررسی کرده بودند، اعلام کردند که هکرها به مکالمات تلفنی، پیامها و حجم زیادی از متادیتای آمریکاییها دسترسی پیدا کردهاند؛ اما سفارت چین در نیوزیلند این ادعاها را رد و آمریکا را مورد انتقاد قرار داد.
در بیانیهای خطاب به رسانه آر ان زی (RNZ) در روز شنبه آمده است:
ما از کشورهای مربوطه میخواهیم فوراً حملات سایبری جهانی خود را متوقف کرده و از استفاده از مسائل امنیت سایبری بهعنوان بهانهای برای لکهدار کردن چین دست بردارند.
این بیانیه افزود که تحقیقات کارشناسان در چین نشان میدهد آمریکا از روشهای پیشرفته برای متهمسازی دیگر کشورها به انجام حملات سایبری استفاده میکند.
این موضوع شامل اضافه کردن رشتههای زبانهای خارجی، از جمله زبان چینی، برای تحریف تحلیلهای قابل ردیابی و گمراه کردن ریشه حملات بوده است.
آمریکا حتی رهبران کشورهای همپیمان خود را هدف قرار داده و از موقعیت استراتژیک خود در شبکههای فیبر نوری زیردریایی جهانی سوءاستفاده کرده است.
بیانیهای رسمی پیشتر اشاره کرده بود که گوام، که آمریکا مدعی شده قربانی حملات سایبری طوفان ولت بوده، در واقع مقر حملات سایبری زیادی از سوی آمریکا علیه چین و بسیاری از کشورهای جنوب شرق آسیا است.
این بیانیه به گزارشی در اکتبر توسط مرکز پاسخگویی اضطراری ویروس کامپیوتری ملی چین و دیگر نهادهای مرتبط اشاره کرد که گفته بودند آمریکا هشدارها درباره گروههای هکری «طوفان» را بزرگنمایی میکند.
در این گزارش آمده است که آمریکا با استفاده از برتریهای خود در کابلهای زیرآبی، نظارت و جاسوسی سایبری گسترده و سیستماتیکی را در سطح جهانی انجام میدهد.
بهطور متناقض، آمریکا و برخی از همپیمانانش بیانیهای مشترک در جریان مجمع عمومی سازمان ملل امسال صادر کردند و مدعی شدند که امنیت و مقاومت کابلهای زیرآبی را حفظ میکنند.
این بیانیه در ماه سپتامبر، که نیوزیلند نیز از آن حمایت کرد، اقداماتی از جمله جلوگیری از نفوذ بیش از حد یک کشور ثالث بر تأمینکنندگان و ارائهدهندگان خدمات کابلها را پیشنهاد کرد.
سفارت چین اظهار داشت که از صدور راهنمایی مشترک درباره تقویت نظارت و حفاظت زیرساختهای ارتباطی توسط نهادهای مربوطه در نیوزیلند، ایالات متحده و چند کشور دیگر مطلع است.
چین اعلام کرد که همواره طبق قانون با حملات سایبری مبارزه کرده و تلاشهای بینالمللی برای جلوگیری از تضعیف زیرساختهای حیاتی کشورها، سرقت دادههای حساس یا به خطر انداختن امنیت ملی را ترویج داده است.
این بیانیه افزود:
ما از همه کشورها میخواهیم بر اساس احترام متقابل، برابری و منافع مشترک، برای مقابله با تهدیدات امنیت سایبری به گفتوگو و همکاری بپردازند.