تحریمهای جدید آمریکا علیه شرکتهای چین و لائوس
به گزارش کارگروه بین الملل خبرگزاری سایبربان، این طرح شرکتهای آمریکایی را فریب داده و باعث استخدام کارگران فناوری اطلاعات کره شمالی شده است که درآمدهای خود را به کشورشان ارسال میکنند.
وزارت خزانهداری آمریکا اعلام کرد که هزاران نیروی فناوری اطلاعات کره شمالی در سراسر جهان استخدام شدهاند.
این افراد با استفاده از فناوریهای پیشرفته، هویت و موقعیت خود را پنهان کرده و گاهی از هویتهای دزدیدهشده شهروندان آمریکایی استفاده میکنند.
مقامات تأکید کردند که این درآمدها برای تأمین مالی برنامههای تسلیحاتی جمهوری دموکراتیک خلق کره (DPRK) استفاده میشود.
دفتر کنترل داراییهای خارجی (OFAC) وزارت خزانهداری، یک دپارتمان مرتبط با تجارت تسلیحات در دولت کره شمالی (دپارتمان 53)، دو شرکت پوششی در لائوس که پرسنل فناوری اطلاعات کره شمالی را استخدام میکنند، دو مدیر این شرکتها و یک شرکت چینی که تجهیزات الکترونیکی به کره شمالی ارائه میدهد، را تحریم کرد.
بردلی اسمیت، معاون موقت وزارت خزانهداری آمریکا در امور اطلاعات مالی و مبارزه با تروریسم بیان کرد:
کره شمالی همچنان به هزاران نیروی فناوری اطلاعات خارج از کشور خود متکی است تا درآمدهای لازم برای رژیم، برنامههای غیرقانونی تسلیحاتی و حمایت از جنگ روسیه در اوکراین را تأمین کند. آمریکا مصمم است این شبکهها را در هر کجا که فعالیت کنند، مختل کند.
شرکت شیپینگ اوسونگ کره (Korea Osong Shipping) یکی از شرکتهای تحت تحریم است که از سال 2022 پرسنل فناوری اطلاعات کره شمالی را در لائوس اسکان داده و آنها را برای انجام پروژه از جمله مبادلات ارز دیجیتال، طراحی وبسایت و برنامههای موبایلی به کار گرفته است.
شرکت دیگری به نام کنسریوم تریدینگ (Chonsurim Trading Corporation) نیز به دلیل مشابه تحت تحریم قرار گرفته است.
رئیس شرکت کنسریوم تریدینگ، جونگ این چول، و نماینده ارشد شیپینگ اوسونگ کره در چین، سون کیونگ سیک، نیز در این تحریمها نام برده شدهاند.
همچنین شرکت چینی صنعت ترید لیائونینگ چین (Liaoning China Trade Industry) که با دپارتمان 53 در تسهیل فعالیتهای بینالمللی پرسنل فناوری اطلاعات کره شمالی همکاری دارد، هدف تحریمها قرار گرفته است.
این شرکت تجهیزات مختلف از جمله لپتاپ، کامپیوترهای رومیزی، کارتهای گرافیک و تجهیزات شبکه را در اختیار این نیروها قرار داده است.
مقامات آمریکایی اعلام کردند که دولت کره شمالی تا 90 درصد از دستمزدهای این افراد را مصادره کرده و سالانه صدها میلیون دلار درآمد برای برنامههای تسلیحاتی، از جمله سلاحهای کشتار جمعی و موشکهای بالستیک، ایجاد میکند.
اوایل این هفته، آمریکا به همراه کره جنوبی و ژاپن بیانیهای صادر کردند که در آن به صنعت ارزهای دیجیتال نسبت به حملات سایبری کره شمالی و تلاش این کشور برای نفوذ غیرقانونی پرسنل فناوری اطلاعات به شرکتهای بینالمللی هشدار دادند.
کارشناسان امنیتی گزارش دادهاند که این افراد گاهی شرکتهایی را که در آنها کار میکنند تهدید کرده و با دزدیدن اطلاعات حساس، اقدام به اخاذی کردهاند.
به گفته مقامات آمریکایی، یک گروه از این نیروهای فناوری اطلاعات تاکنون بیش از 88 میلیون دلار از طریق حقوق دریافتی و اخاذی اطلاعات به دست آورده است.