تحریم یک شهروند کره شمالی مرتبط با گروه لازاروس توسط اتحادیه اروپا
به گزارش کارگروه بین الملل خبرگزاری سایبربان، در میان افراد تحریمشده، لی چانگ هو، ۵۸ ساله، به عنوان رئیس دفتر کل شناسایی کره شمالی (RGB)، که آژانس اطلاعاتی این کشور است، شناسایی شده است.
بر اساس اعلام شورای اروپا، لی در اعزام نیروهای کره شمالی برای حمایت از جنگ روسیه علیه اوکراین نقش داشته و واحدهای حمله سایبری را تحت نظارت خود داشته است، از جمله گروههایی که در غرب به نامهای لازاروس و کیمسوکی شناخته میشوند.
او همچنین هماهنگکننده نیروهای کره شمالی مستقر در میدان جنگ اوکراین بوده است، نیروهایی که ممکن است وظایفی مرتبط با جنگ نامنظم چریکی بر عهده داشته باشند.
لی چانگ هو پیشتر توسط کره جنوبی و ایالات متحده به دلیل ارتباطش با سرویسهای اطلاعاتی پیونگیانگ تحریم شده بود.
محققان معتقدند که دفتر کل شناسایی کره شمالی مسئول بیشتر عملیات سایبری کره شمالی، از جمله جاسوسی، حملات مخرب و جرایم مالی است.
گروههای هکری معروفی مانند کیمسوکی، لازاروس و آنداریل پیشتر به دفتر کل شناسایی کره شمالی نسبت داده شدهاند.
بسته جدید تحریمهای اتحادیه اروپا همچنین افراد درگیر در عملیات اطلاعاتی علیه اوکراین را هدف قرار داده است، از جمله کریستینا پوتوپچیک، بلاگر روسی که کمپینهای رسانهای ضد اوکراینی را برای دنبال کنندگان مرتبط با کرملین هدایت کرده است، و نیکیتا ناگورنی، ورزشکاری که به انتشار تبلیغات پروپاگاندای طرفدار روسیه متهم شده است.
این تحریمها همچنین شامل هشت رسانه روسی متهم به پخش تبلیغات، از جمله اوراسیا دیلی (Eurasia Daily)، لنتا (Lenta)، نیوز فرانت (NewsFront)، روبالتیک (RuBaltic)، ساوث فرانت (SouthFront)، بنیاد فرهنگ استراتژیک و کراسنایا زوزدا میشود.
شورای اروپا در بیانیهای اعلام کرد:
این رسانهها نقش اساسی و تعیینکنندهای در پیشبرد و حمایت از جنگ تهاجمی روسیه علیه اوکراین و بیثباتسازی کشورهای همسایه آن، همچنین اتحادیه اروپا و کشورهای عضو آن داشتهاند.
پیشتر، در دسامبر، شورای اروپا ۱۶ شهروند روسی را به دلیل مشارکت در عملیات نفوذ و جاسوسی علیه اوکراین و متحدانش در لیست سیاه قرار داد.
در سال ۲۰۲۲، اتحادیه اروپا دسترسی به کانالهای تبلیغاتی دولتی روسیه، راشا تودی و اسپوتنیک را مسدود کرد.
بهطور مشابه، در ماه می، این اتحادیه وبسایت صدای اروپا (Voice of Europe) مستقر در پراگ را تحریم کرد و آن را به ترویج روایتهای طرفدار روسیه متهم نمود.
گروههای هکری روسی نیز مورد توجه کشورهای غربی قرار گرفتهاند.
سال گذشته، ایالات متحده دو عضو گروه هکری ارتش سایبری راشا ریبورن (Cyber Army of Russia Reborn) را که وابسته به دولت روسیه است، تحریم کرد.
این گروه از زمان آغاز جنگ در سال ۲۰۲۲، حملات منع خدمات توزیع شده (DDoS) سادهای را علیه اوکراین و متحدانش انجام داده است.
علاوه بر این، گروه هکری ارتش سایبری راشا ریبورن سیستمهای صنعتی یک شرکت انرژی آمریکایی را مورد هدف قرار داده و کنترل آلارمها و پمپهای مخازن سوخت را در اختیار گرفته است.