تحریم نهادهای روسی و ایرانی دخیل در انتخابات ریاست جمهوری توسط آمریکا
به گزارش کارگروه بین الملل خبرگزاری سایبربان، این تحریمها جدیدترین اقدام دولت بایدن برای پاسخگو کردن مسکو و تهران در قبال ادعای دخالت در انتخابات و کمپینهای نفوذی است که رایدهندگان آمریکایی را هدف قرار دادهاند.
در ماه سپتامبر، ایالات متحده سه نفر مرتبط با سپاه پاسداران انقلاب اسلامی ایران را به اتهام دست داشتن در هک کمپین دونالد ترامپ متهم کرد.
در همان ماه، وزارت دادگستری دو کارمند شبکه آر تی (RT) را به اتهام رهبری یک عملیات ۱۰ میلیون دلاری برای پخش پنهانی روایتهای طرفدار روسیه در میان مخاطبان آمریکایی متهم کرد.
وزارت خزانهداری در بیانیهای در روز سهشنبه تحریمهایی را علیه مرکز کارشناسی ژئوپلیتیک مسکو (CGE) اعلام کرد.
این مرکز توسط الکساندر دوگین تأسیس شده است که در سال ۲۰۱۵ به دلیل نقش خود در هدایت یک سازمان که مبارزان برای جمهوری خودخوانده دونتسک (DPR) در شرق اوکراین را جذب میکرد، تحریم شد.
وزارت خزانهداری اعلام کرد که مرکز کارشناسی ژئوپلیتیک مسکو ایجاد و انتشار دیپفیکها و انتشار اطلاعات نادرست درباره نامزدهای انتخابات عمومی ۲۰۲۴ ایالات متحده را هدایت و حمایت مالی میکند.
این سازمان با یک واحد از مدیریت اصلی اطلاعات روسیه (GRU) همکاری میکند که عملیات خرابکاری، دخالت سیاسی و جنگ سایبری علیه غرب را بر عهده دارد.
این آژانس همچنین مدیر این سازمان، والری کورووین، یک ملیگرای معروف روس را تحریم کرد.
طبق بیانیه وزارت خزانهداری، این سازمان از هوش مصنوعی مولد (Generative AI) برای تولید اطلاعات نادرست و توزیع آن در یک شبکه از وبسایتهایی که بهصورت جعلی به عنوان منابع خبری معتبر ظاهر میشدند، استفاده کرده است.
وزارت خزانهداری این سازمان را متهم کرد که ویدیویی درباره یک نامزد معاون ریاست جمهوری ناشناس دستکاری کرده است تا در میان رأیدهندگان آمریکایی اختلاف ایجاد کند.
احتمالاً این ادعا به یک ویدیوی جعلی که در آن یک دانشآموز سابق ادعا میکند نامزد دموکرات، تیم والز، در دوران تدریس او را آزار داده است، اشاره دارد.
یک تحقیق واشنگتن پست بر اساس اسناد اطلاعاتی فاش شده نشان داد که احتمالاً این ویدیو توسط مرکز کارشناسی ژئوپلیتیک مسکو تولید شده و مستقیماً به کورووین گزارش میداده است.
جزئیات کمتری درباره نهاد ایرانی تحریمشده، مرکز تولید طراحی شناختی، که به عنوان یک سازمان وابسته به سپاه پاسداران توصیف شده، ارائه شد.
از سال ۲۰۲۳، این مرکز در عملیاتهای نفوذی برای ایجاد تنشهای اجتماعی-سیاسی در میان رأیدهندگان آمریکایی در آستانه انتخابات ۲۰۲۴ ایالات متحده نقش داشته است.
پس از انتخابات ریاست جمهوری ۲۰۲۰، ایالات متحده شرکت امنیت سایبری ایرانی ایمن نت پاسارگاد و پنج کارمند آن را به اتهام دخالت از طریق هک رسانهها، سرقت اطلاعات رأیدهندگان، انتشار اطلاعات نادرست و ارسال ایمیلهای تهدیدآمیز به رأیدهندگان تحریم کرد.