تحقیق یک آژانس فدرال درباره شرکت متا
به گزارش کارگروه بین الملل خبرگزاری سایبربان، این آژانس ادعا میکند که متا بهطور نادرست دادههای مالی مصرفکنندگان را از طرفهای ثالث به دست آورده و از آنها در تجارت پرسود تبلیغات هدفمند خود استفاده کرده است.
خبر این تحقیقات فدرال در گزارشی که روز پنجشنبه توسط متا به کمیسیون بورس و اوراق بهادار (SEC) ارائه شد، منتشر شده است.
این غول رسانههای اجتماعی، که مالک اینستاگرام و فیسبوک است، تحت فشار فزایندهای از سوی مقامات نظارتی و دادستانهای کل ایالتها قرار دارد؛ این فشارها به مسائل مختلفی، از جمله شیوههای حریم خصوصی و ادعاهایی مبنی بر معتاد کردن کودکان به محصولاتش، مربوط میشوند.
این گزارش جزئیات زیادی درباره تحقیقات اداره حمایت مالی از مصرفکنندگان (CFPB) ارائه نمیدهد و تنها میگوید متا یک اطلاعیه رسمی درباره بررسی دریافت و استفاده از اطلاعات مالی از طرفهای ثالث برای تبلیغات دریافت کرده است.
متا اعلام کرد که این تحقیق بهطور خاص بر تبلیغات محصولات و خدمات مالی در این پلتفرم تمرکز دارد، اما مشخص نکرده است که این فعالیت به فیسبوک، اینستاگرام یا هر دو مربوط میشود.
یک سخنگوی متا از اظهار نظر خودداری کرد، اما در این گزارش آمده که شرکت با این اتهامات مخالف بوده و معتقد است که اقدام اجرایی غیرموجه است.
اداره حمایت مالی از مصرفکنندگان نیز به این موضوع واکنشی نشان نداده است.
در این گزارش آمده است که در تاریخ 18 سپتامبر، اداره حمایت مالی از مصرفکنندگان به متا اطلاع داده که در حال بررسی این است که آیا رفتار این شرکت نقض قانون حمایت مالی از مصرفکنندگان، که از مصرفکنندگان در برابر شیوههای مالی ناعادلانه و فریبنده محافظت میکند، محسوب میشود یا خیر.
وضعیت این تحقیق نامشخص است، اما گزارش اشاره کرده که ممکن است این آژانس در آینده نزدیک یک دادخواست ارائه کند و به دنبال جریمههای مالی و اقدامات اصلاحی باشد.
متا روز چهارشنبه اعلام کرد که در سهماهه سوم 41 میلیارد دلار درآمد داشته که 19 درصد بیشتر از سال گذشته است.
بیشتر این سودها از تجارت تبلیغات هدفمند این شرکت حاصل میشود، که تحت حمله کمیسیون تجارت فدرال (FTC) و مقامات اروپایی بوده است.
آنها ادعا میکنند که متا به روشهایی از دادههای افراد بهرهبرداری میکند که حریم خصوصی کاربران را نقض میکند.
این غول فناوری در سال 2019 مبلغ 5 میلیارد دلار به کمیسیون تجارت فدرال پرداخت کرد تا اتهامات مربوط به حریم خصوصی در ارتباط با رسوایی کمبریج آنالیتیکا را حل و فصل کند.
این رسوایی زمانی برملا شد که مشخص شد متا بهطور نادرست دادههای کاربران فیسبوک را با این شرکت به اشتراک گذاشته و از آن برای ایجاد پروفایلهای رأیدهندگان استفاده شده است.
اتحادیه اروپا سال گذشته متا را به اتهام انتقال دادههای کاربران از اروپا به ایالات متحده، 1.3 میلیارد دلار جریمه کرد.