about-3 back-contact back-deep eitaa کانال روبیکاخبرگزاری سایبربان
مطالب پربازدید
تشکیل
1405/05/12 - 15:10- آمریکا

تشکیل نخستین فرماندهی «چنددامنه‌ای» در نیروی زمینی آمریکا

نیروی زمینی ایالات متحده از تشکیل نخستین فرماندهی چنددامنه‌ای خود خبر داد؛ اقدامی که به‌عنوان یکی از مهم‌ترین گام‌های برنامه نوسازی نیروهای زمینی آمریکا برای آمادگی در جنگ‌های آینده ارزیابی می‌شود.

از
1405/06/18 - 20:26- ایران

از آسمان تا اعماق دریا؛ شکار زیردریایی پیشرفته آمریکا توسط ایران

از آسمان تا اعماق دریا؛ ایران با ارتقای یک تکنیک پیروز، زیردریایی پیشرفته آمریکا را شکار کرد.

نفوذ
1405/05/01 - 19:43- تروریسم سایبری

نفوذ به قلب زیرساخت‌های صنعتی آمریکا؛ جزئیات عملیات «شبکه‌های خاموش»

ایالات متحده رسماً اعلام کرد که ایران در جنگ سایبری، ابتکار عمل را در دست گرفته است.

ران وایدن، سناتور دموکرات ایالت اورگن، از دولت آمریکا خواسته است در برابر لایحه جدید نظارت و دسترسی قانونی به داده‌ها در کانادا موضع‌گیری کند.

به گزارش کارگروه بین الملل خبرگزاری سایبربان، وی هشدار داده این قانون می‌تواند به دولت کانادا اجازه دهد شرکت‌های فناوری آمریکایی را وادار به همکاری در نظارت بر شهروندان آمریکا کرده و امنیت محصولات دیجیتال را تضعیف کند.

وایدن در نامه‌ای به «مارکو روبیو» وزیر امور خارجه آمریکا و مشاور موقت امنیت ملی و همچنین «تاد بلانش» دادستان کل موقت این کشور، اعلام کرد که لایحه موسوم به Lawful Access Act تهدیدی برای امنیت ملی آمریکا محسوب می‌شود.

به گفته او، این قانون می‌تواند زیرساخت‌های فناوری آمریکایی را به ابزاری برای نظارت تبدیل کرده و شرکت‌های آمریکایی را مجبور کند به‌طور مخفیانه در جمع‌آوری اطلاعات از شهروندان ایالات متحده مشارکت کنند.

بر اساس مفاد این لایحه، ارائه‌دهندگان خدمات الکترونیکی در کانادا موظف خواهند شد برخی داده‌های فراداده‌ای (Metadata) کاربران، از جمله اطلاعاتی مانند تاریخچه موقعیت مکانی، را تا یک سال ذخیره کنند.

همچنین دولت کانادا این اختیار را خواهد داشت که شرکت‌ها را به ایجاد قابلیت‌های دسترسی ویژه، درهای پشتی (Backdoor) یا سازوکارهای رهگیری کاربران ملزم کند.

این قانون همچنین شرکت‌های ارائه‌دهنده خدمات الکترونیکی را موظف می‌کند سامانه‌های خود را به گونه‌ای طراحی یا اصلاح کنند که امکان ارائه آسان‌تر اطلاعات به نهادهای مجری قانون دارای حکم قضایی فراهم شود.

لایحه مذکور تاکنون در مجلس عوام کانادا تصویب شده اما برای تبدیل شدن به قانون هنوز نیازمند تأیید مجلس سنا است.

وایدن از مقام‌های آمریکایی خواسته است بررسی کنند که آیا این قانون می‌تواند شرکت‌هایی مانند اپل و گوگل را مجبور به تحویل اطلاعات کاربران آمریکایی یا تضعیف قابلیت‌های امنیتی محصولاتشان کند یا خیر.

او در نامه خود به نمونه‌ای مشابه در بریتانیا اشاره کرده است. در اوایل سال ۲۰۲۵ مشخص شد مقام‌های بریتانیایی به‌صورت محرمانه از اپل خواسته بودند امنیت نسخه‌های پشتیبان رمزگذاری‌شده آیکلود را کاهش دهد تا امکان دسترسی اطلاعاتی برای نهادهای دولتی فراهم شود.

افشای این موضوع واکنش‌های گسترده‌ای را به دنبال داشت و دولت بریتانیا چند ماه بعد از این طرح عقب‌نشینی کرد.

وایدن تأکید کرده است که ایجاد درهای پشتی در محصولات فناوری نه‌تنها حریم خصوصی کاربران را به خطر می‌اندازد، بلکه ریسک‌های امنیت سایبری قابل توجهی نیز ایجاد می‌کند.

به گفته او، قوانین آمریکا در حال حاضر به‌طور صریح شرکت‌های فناوری را از همکاری مخفیانه با دولت‌های خارجی برای نظارت بر شهروندان آمریکایی منع نمی‌کند و همین موضوع یک خلأ قانونی جدی به شمار می‌رود.

وی همچنین پیشنهاد کرده است که دولت آمریکا از مذاکرات جاری درباره توافق CLOUD Act میان واشنگتن و اتاوا برای ایجاد محدودیت‌های صریح علیه چنین الزامات فرامرزی استفاده کند.

در همین حال، مؤسسه پژوهشی سیتیزن لب (Citizen Lab) مستقر در تورنتو نیز هشدار داده است که برخی مفاد این طرح ممکن است با قانون اساسی کانادا مغایرت داشته باشد.

 

منبع:

تازه ترین ها

آسیب رسانه‌های اجتماعی به دموکراسی

مرکز تحقیقات پیو اعلام کرد که تعداد فزاینده‌ای از مردم فکر می‌کنند رسانه‌های اجتماعی مردم را فریب می‌دهد و به دموکراسی آسیب می‌رساند.

پروژه
1405/07/09 - 17:19- آمریکا

پروژه مریدین، طرح پنتاگون برای دگرگون‌سازی شیوه نبرد

پنتاگون باهدف توسعه فناوری‌های پیشرفته نظامی، پروژه مریدین را آغاز می‌کند.

حمایت
1405/07/09 - 16:36- هوش مصنوعي

حمایت بنیاد گوگل از آموزش هوش مصنوعی در دانشگاه‌های آمریکا

مدرسان ۳۰ دانشگاه در سراسر ایالات متحده، با حمایت بنیاد گوگل، برنامه‌های توسعه هوش مصنوعی را به‌صورت آزمایشی اجرا خواهند کرد.