about-3 back-contact back-deep eitaa کانال روبیکاخبرگزاری سایبربان
مطالب پربازدید
هوش
1403/08/29 - 07:56- هوش مصنوعي

هوش مصنوعی و دانش‌آموزان؛ تحولی که باید برای آن آماده شد

آموزش و پرورش، به خصوص مدارس به عنوان مهم‌ترین بستر تربیت نسل آینده، نقش کلیدی در آماده‌سازی دانش‌آموزان برای ورود به دنیای هوش مصنوعی دارد. اکنون هوش مصنوعی برای دانش‌آموزان یک انتخاب نیست، بلکه یک ضرورت است.

ساخت
1403/09/24 - 08:40- آسیا

ساخت پیچیده‌ترین سلاح سایبری زیرساختی جهان توسط ایران

کارشناسان ادعا کردند که بدافزار مرتبط با ایران زیرساخت‌های حیاتی ایالات متحده و رژیم صهیونیستی را هدف قرار داده است.

راه‌اندازی
1403/09/28 - 07:37- آسیا

راه‌اندازی اولین کامپیوتر کوانتومی ساخت رژیم صهیونیستی

رژیم صهیونیستی از راه‌اندازی اولین کامپیوتر کوانتومی ساخت خود با استفاده از فناوری پیشرفته ابررسانا خبر داد.

پرسنل دفاعی بیش از 20 کشور عضو ناتو به همراه برخی از مسئولین سایبری کشور هند و برخی از کشورهای حاشیه اقیانوس آرام، اوایل سال جاری میلادی در پایتخت کره جنوبی طی گردهمایی درباره شکل گیری یک جنگ سایبری منطقه ای به بحث و گفت و گو پرداختند.

به گزارش کارگروه بین الملل خبرگزاری سایبربان، در بازی جنگی اپکس (APEX)، زیرساخت‌های حیاتی چندین متحد مورد حمله قرار گرفت و شرکت‌کنندگان باید اطلاعات را به اشتراک می‌گذاشتند و صحت آن را بررسی می‌کردند تا استراتژی‌های دفاعی و تدابیر مقابله‌ای را پیدا کنند.

تمرین اپکس یکی از مجموعه تمرینات و نشست‌های چندملیتی امنیت سایبری است که کره جنوبی در طول سال گذشته در آن‌ها شرکت کرده است.

کره جنوبی همچنین در نشست سالانه سایبر چمپیونز سامیت (Cyber Champions Summit) که با حمایت ناتو در سیدنی استرالیا در سپتامبر برگزار شد، شرکت کرد و قرار است این رویداد را در سال آینده میزبانی کند.

علاوه بر این، این کشور در تمرین زنده لاکد شیلدز (Locked Shields) با ناتو در آوریل شرکت داشت.

در حالی که چین در هیچ‌یک از این رویدادها شرکت نکرد، اما حضور آن به وضوح حس می‌شد.

کارشناسان می‌گویند کره جنوبی همکاری نزدیک‌تری با ایالات متحده و متحدانش در استراتژی امنیت سایبری با هدف مقابله با چین داشته است؛ استراتژی که به نظر می‌رسد عمیق‌تر خواهد شد.

لیانگ یونگ‌چون، ناظر نظامی چین، بیان کرد که تاثیر این همکاری رو به رشد بر امنیت شرق آسیا را نباید دست کم گرفت.

لیانگ ماه گذشته به شبکه دولتی سی سی تی وی (CCTV) گفته بود که کره جنوبی به طور فعال در تلاش است تا به عنوان "سرپل" استراتژیک برای جنگ سایبری ناتو در آسیا عمل کند و پتانسیل تبدیل شدن به پایگاه حملات سایبری ایالات متحده علیه طرف‌های ثالث را دارد.

او اظهار کرد که این اقدام با استقرار سیستم ضد موشکی جنجالی ایالات متحده در کره جنوبی در سال ۲۰۱۷ که موجب تغییر روابط سئول با پکن شد، برابری دارد.

وی در این باره افزود:

این موضوع می‌تواند تهدیدی برای امنیت شرق آسیا باشد که با استقرار سیستم دفاعی تاد (THAAD) آمریکایی در کره جنوبی قابل مقایسه است و باید توسط چین بسیار جدی گرفته شود.

ژائو مینگ‌هاو، معاون مدیر مرکز مطالعات آمریکایی دانشگاه فودان در شانگهای، با مقایسه تاد موافقت کرده و عنوان کرد که چین همکاری ایالات متحده و کره جنوبی را در چارچوب رقابت تکنولوژیکی گسترده‌تر ایالات متحده و چین می‌بیند.

ژائو تاکید کرد که کره جنوبی به عنوان یک متحد تکنولوژیکی نقش حیاتی در حمایت از اقدامات ایالات متحده برای تقویت توانمندی‌های جنگ سایبری و استراتژی بازدارندگی یکپارچه ایفا می‌کند؛ استراتژی‌ای که چین و سایر دشمنان را هدف قرار می‌دهد.

هدف این اقدامات، تقویت توانایی‌ها در دامنه‌های عملیاتی مختلف از جمله زمین، دریا، هوا، فضا و فضای سایبری بود.

قسمتی از اهمیت کره جنوبی در این زمینه، نقش آن به عنوان دروازه‌ای برای زیرساخت‌های ارتباطی منطقه‌ای است.

با کنترل نودهایی مانند کره جنوبی، ایالات متحده می‌تواند سیستم‌های انتقال را نفوذ کرده و اسرار شبکه را راحت‌تر سرقت کند.

لیانگ اذعان کرد که کره جنوبی به عنوان یک کشور مرکزی کلیدی برای امنیت سایبری اهمیت دارد، زیرا کابل‌های زیر دریایی ترانس-پاسیفیک را به قاره آسیا متصل می‌کند، که شامل اتصال بسیاری از آنها به چین نیز می‌شود.

او افزود میزبانی کره جنوبی از رویداد اپکس تحت رهبری ایالات متحده، سیگنال واضحی از نیت‌های ایالات متحده در قبال چین بود و کشورهای دیگر مانند ژاپن، فیلیپین و سنگاپور نیز در این تمرین شرکت داشتند.

وی همچنین تصریح کرد:

با کنترل کشورهایی مانند کره جنوبی، ایالات متحده می‌تواند به سیستم‌های انتقال نفوذ کرده و اسرار شبکه را راحت‌تر سرقت کند. با گنجاندن این کشورها، ناتو به نقاط ورودی دسترسی پیدا خواهد کرد که می‌تواند حملات سایبری علیه چین را انجام دهد.

ایالات متحده و ناتو تمرینات امنیت سایبری زیادی را در منطقه هند و اقیانوس آرام انجام داده‌اند؛ آن هم نه تنها با کره جنوبی بلکه با دیگر متحدان مانند ژاپن و استرالیا از طریقAukus  و Quad.

ژائو در دانشگاه فودان گفت که این تلاش‌ها روند رو به رشد درگیری بلوکی در آسیا و اقیانوس آرام را برجسته می‌کند که تهدیدهای نظامی و استراتژیک فزاینده‌ای برای چین ایجاد می‌کند.

او بیان کرد که ایالات متحده قصد دارد این ائتلاف‌ها را به حوزه‌هایی مانند جی 6 (۶G ) و هوش مصنوعی گسترش دهد.

وی در ادامه افزود:

همکاری سایبری می‌تواند مقدمه‌ای برای ایالات متحده باشد تا چارچوب یا سازوکاری برای ساخت ائتلاف‌ها و گسترش نفوذ ایجاد کرده و سپس در سایر حوزه‌ها پیش برود. من معتقدم این چیزی است که چین به شدت نگران آن است.

چین در حال تقویت کاربردهای نظامی خود در فضای سایبری است.

در ماه آوریل، چین واحدهای جدیدی از ارتش آزادی‌بخش خلق (PLA) را برای عملیات‌های اطلاعاتی، فضایی و سایبری در گسترده‌ترین تغییر سازمانی نظامی خود در تقریباً یک دهه گذشته ایجاد کرد اما، ژائو عنوان کرد که هنوز ممکن است فاصله‌ای بین قدرت این ارتش و قدرت ایالات متحده و ناتو وجود داشته باشد.

وی اظهار کرد:

چین باید توانایی‌های نظامی خود را برای جنگ‌های آینده تقویت کند و در عین حال به چالش‌های امنیتی فزاینده در عملیات‌های سایبری رسیدگی کند.

او همچنین اذعان کرد که که چین باید تلاش کند تا از شکل‌گیری بلوک‌ها جلوگیری کند و از سوی دیگر، دلیل اصلی همکاری سایبری ایالات متحده و کره جنوبی احتمالاً کره شمالی است.

کره شمالی در مرکز تصمیم کره جنوبی برای اجازه دادن به استقرار سیستم تاد در هفت سال پیش قرار داشت.

شان اومالی، استاد بخش مطالعات بین‌الملل دانشگاه دانگ‌سه در بوسان، کره جنوبی، گفت که حملات سایبری مداوم از سوی کره شمالی و همکاری رو به رشد آن با روسیه، نیاز کره جنوبی به همکاری بیشتر با ایالات متحده و دیگر کشورهای هم‌نظر در امنیت سایبری را تقویت کرد.

وی تاکید کرد:

از دیدگاه کره جنوبی، این همکاری صرفاً برای مقاصد دفاعی است و باید به عنوان تدابیر حفاظتی لازم در برابر فضای سایبری رو به خطر درک شود.

یکی از راه‌های تثبیت روابط با سئول این بود که پکن دلیل منطقی کره جنوبی برای استقرار سیستم دفاع موشکی تاد را بدون تایید آن بپذیرد.

وی در پایان متذکر شد:

چین می‌تواند سپس پیشنهاد دهد که نقش همسایه خوب را بازی کند و خواستار مذاکرات امنیت هسته‌ای میان قدرت‌های مربوطه در شمال شرق آسیا باشد.

 

منبع:

تازه ترین ها
دبی
1403/10/23 - 13:08- هوش مصنوعي

دبی میزبان رقابت برترین توسعه دهندگان بازی هوش مصنوعی

دبی میزبان رویدادی برای رقابت برترین توسعه دهندگان بازی هوش مصنوعی در 23 ژانویه امسال خواهد بود.

تولید
1403/10/23 - 12:55- آمریکا

تولید تراشه‌های ۴ نانومتری در آمریکا

شرکت صنایع نیمه‌رسانا تایوان، تولید تراشه‌های ۴ نانومتری را در آریزونا آمریکا آغاز می‌کند.

هک
1403/10/23 - 10:26- جرم سایبری

هک حساب رسمی ایکس لایت‌کوین برای تبلیغ توکن جعلی سولانا ال تی سی

هک کردن حساب‌های شبکه‌های اجتماعی برای تبلیغ پروژه‌های جعلی یک روش رایج میان مجرمان سایبری است.