تأثیر هوش مصنوعی بر کلاهبرداریهای سایبری در سنگاپور
به گزارش کارگروه بینالملل سایبربان؛ تجزیه و تحلیل کلاهبرداری انجام شده توسط آژانس امنیت سایبری سنگاپور (CSA) نشان داد که در سال 2023، تقریباً 13 درصد از عملیاتهای فریبنده احتمالاً توسط هوش مصنوعی (AI) سازماندهی شده است.
این یک تغییر قابل توجه در چشمانداز جرایم سایبری است و نشان میدهد که کلاهبرداریها پیچیدهتر و قانعکنندهتر میشوند. علیرغم کاهش کلی تهدیدات سایبری در مقایسه با سال 2022، این توسعه جدید نشان دهنده دوران چالش برانگیزی در پیش است.
نقش هوش مصنوعی (AI) در جرایم سایبری
برای اولین بار، آژانس امنیت سایبری سنگاپور نقش هوش مصنوعی را در کلاهبرداریهای فیشینگ روشن کرد، نوعی از جرایم سایبری که قربانیان را فریب میدهد تا اطلاعات حساسی مانند رمز عبور را فاش کنند و منجر به دسترسی غیرمجاز به حسابهای بانکی یا شرکتی شود.
در حالیکه کاهش قابل توجهی 52 درصدی در تلاشهای فیشینگ به 4100 مورد گزارش شده وجود داشت، گزارش سالانه این آژانس در سال گذشته سایبری سنگاپور که در 30 ژوئیه امسال منتشر شد، روند نگرانکنندهای را برجسته کرد. زیرساختهای آلوده، وبسایتهای مخدوش و حملات باجافزاری، اگرچه کاهش یا ثابت ماندن را نشان دادند، اما همچنان تهدیدات مهمی را به همراه دارند. تعداد حملات باجافزاری، بهویژه، به طور نگرانکنندهای بالا ماند و ۱۳۲ مورد گزارش شده بود.
در میان این ارقام، بارقهای از امید با کاهش کل مبلغ از دست رفته به دلیل کلاهبرداری برای اولین بار در 5 سال گذشته ظاهر شد. دیوید کوه (David Koh)، مدیر اجرایی آژانس امنیت سایبری سنگاپور، این موضوع را به اقدامات جدید ضد کلاهبرداری انجام شده توسط بانکهای بزرگ نسبت داد که با موفقیت با افزایش کلاهبرداریهای بدافزاری که بیش از 34 میلیون دلار ضرر در سال قبل داشت، مبارزه کردند.
با این حال، آژانس هشدار داد که موارد گزارش شده ممکن است تنها نمونه کوچکی باشد و بسیاری از تلاشهای فیشینگ احتمالاً گزارش نشدهاند. افزایش جهانی کلاهبرداریهای فیشینگ و ظهور محتوای تولید شده توسط هوش مصنوعی در ایمیلها نگرانیهایی را در مورد آینده تهدیدات سایبری ایجاد کرده است.
ابزارهای تشخیص محتوای هوش مصنوعی مورد استفاده توسط آژانس امنیت سایبری سنگاپور نشانههایی از محتوای تولید شده توسط هوش مصنوعی را در حداقل 5 مورد از ۴۰ نمونه واقعی شناسایی کردند که با زبان تقریباً عالی و جریان منطقی مشخص میشود.
ظهور چتباتها
ظهور چت رباتهای هوش مصنوعی، مانند «ChatGPT»، به طور بالقوه به تولید انبوه ایمیلهای فیشینگ متقاعدکننده دامن زده است. همراه با تهدید پیامهای صوتی عمیق جعلی و ایمیلهای کلاهبرداری متقاعدکننده بصری، چشمانداز جرایم سایبری به سرعت در حال تغییر است.
کلاهبرداران حتی از پیوندهای «.com» استفاده میکنند تا مشروعیت وبسایتهای تقلبی خود را افزایش دهند و این امر تشخیص واقعی و غیر واقعی را برای کاربر عادی دشوارتر میکند.
در پاسخ به این چالشها، آژانس امنیت سایبری سنگاپور در حال بررسی استفاده از هوش مصنوعی برای تقویت دفاع سایبری این کشور است. این آژانس با استفاده از هوش مصنوعی برای شناسایی الگوهای رفتاری غیرعادی و پردازش حجم زیادی از اطلاعات، قصد دارد توانایی خود را برای شناسایی موثرتر کلاهبرداریها افزایش دهد. آژانس همچنین از سازمانها خواست تا سیاستهای امنیت سایبری خود را بازنگری کنند و تمرینهای فیشینگ شبیهسازی شده را برای کارمندان انجام دهند تا از منحنی جلوتر بمانند.