تانزانیا دومین کشور برتر آفریقا در حوزه امنیت سایبری
به گزارش کارگروه بینالملل سایبربان؛ به گفته کارشناسان، تانزانیا به عنوان دومین کشور امن آفریقا در حوزه امنیت سایبری شناخته شده است.
نکوندوه مواساگا (Nkundwe Mwasaga)، مدیر کل کمیسیون فناوری اطلاعات و ارتباطات (ICTC) تانزانیا، این موضوع را در نشست خبری که در مورد دستاوردها، برنامهها و استراتژیهای فناوری اطلاعات و ارتباطات کشور برگزار شد، مطرح کرد.
مواساگا عنوان کرد که افزایش رتبه تانزانیا در امنیت سایبری به دادههای اتحادیه بینالمللی مخابرات (ITU) از طریق شاخص جهانی امنیت سایبری نسبت داده میشود.
تانزانیا عضو مجمع عمومی اتحادیه بینالمللی مخابرات است. وی همچنین بر موقعیت پیشرو تانزانیا در ارائه خدمات اینترنت پرسرعت به خانهها و ساختمانها، براساس ارزیابیهای آمادگی انجام شده توسط مؤسسه پورتولانز و مدرسه تجارت سعید در دانشگاه آکسفورد، بریتانیا تأکید کرد.
مدیر کل کمیسیون فناوری اطلاعات و ارتباطات تانزانیا، این دستاوردها را به تلاشهای کمیسیون در توسعه برنامهها و ابتکارات فناوری نوآورانه نسبت داد. او اظهار داشت :
«ما فرصتهایی را برای جوانان در راستای ایجاد برنامههای فناوری اطلاعات و ارتباطات متنوع، پیشبرد چشمانداز فناوریمان و قرار دادن تانزانیا به عنوان پیشرو دیجیتال ارائه خواهیم داد.»
در راستای ارتقای رشد اقتصادی دیجیتال، دولت تانزانیا از طریق کمیسیون فناوری اطلاعات و ارتباطات به برنامه ریزی برای ایجاد 8 مرکز فناوری اطلاعات و ارتباطات در سراسر کشور ادامه میدهد. هدف این مراکز، پرورش استعدادهای فناوری اطلاعات و ارتباطات و گسترش فرصتها برای نوآوری جوانان است.
دولت تانزانیا قصد دارد این مراکز را در مناطق مختلف از جمله آروشا، دارالسلام، دودوما، لیندی، تانگا، موانزا، امبیا و زنگبار احداث کند.
مواساگا تأکید کرد که این مراکز به صورت راهبردی در مناطق دارای مدرسه و دانشگاه قرار خواهند گرفت تا مشارکت جوانان در نوآوری فناوری را تسهیل کنند و حداکثر 200 نفر را در یک زمان در خود جای دهند.
وی ضمن تأکید بر اهمیت پرورش استعدادهای متنوع و حفاظت از نوآوریهای تکنولوژیک، از ذینفعان خواست تا در ایجاد این مراکز همکاری کنند.
این مقام تانزانیایی با توجه به نگرانیها در مورد هوش مصنوعی (AI) و تأثیر آن بر اشتغال، ادعا مرد که هوش مصنوعی کارایی را افزایش میدهد و فرصتهایی را برای توسعه مهارتها فراهم میکند. طرحها شامل ایجاد یک مرکز هوش مصنوعی برای توسعه متخصصان فناوری اطلاعات و ارتباطات و ارائه آموزشهای تخصصی برای 500 متخصص فناوری اطلاعات و ارتباطات و در نتیجه ارتقای مهارتهای فناوری اطلاعات و ارتباطات در کشور است.
ساخت این مراکز با اولویتهای 13 کمیسیون فناوری اطلاعات و ارتباطات با هدف هدایت نوآوریهای فناورانه و انقلابی در کشور مطابقت دارد.
مواساگا در ادامه برنامههایی را برای سازماندهی رویدادهایی برای جذب سرمایهگذاری، ترویج محصولات فناوری اطلاعات و ارتباطات در کشور و در حوزه بینالمللی و همکاری با شرکا برای توسعه نوآوریهای فناوری اطلاعات و ارتباطات تشریح کرد.
علاوه بر این، کمیسیون فناوری اطلاعات و ارتباطات قصد دارد یک مرکز نوآوری فناوری با همکاری اتحادیه بینالمللی مخابرات برای خدمت به منطقه شرق آفریقا ایجاد کند.
از دیگر ابتکارات میتوان به ترویج استارتآپهای کوچک، توسعه سیستمهای مدیریت خط مشی برای پیادهسازی فناوری اطلاعات و ارتباطات، انجام تحقیقات برای بهبود سیاست، ایجاد استودیو متاورس (Metaverse)، بهبود محتوای اینترنتی، انجام تحقیقات توسعه فناوری اطلاعات و ارتباطات برای هر منطقه و ایجاد آکادمی انعطافپذیری در تانزانیا اشاره کرد.