تأکید پلتفرم سعودی بر گسترش فناوری هوش مصنوعی
به گزارش کارگروه حملات سایبری سایبربان؛ پلتفرم شبکهسازی عربستان سعودی به نام «Halo AI» مبلغ 6 میلیون دلار سرمایه اولیه را برای گسترش در سطح جهانی به رهبری «Raed Ventures» و «Shorooq Partners» دریافت کرده که بر اشتیاق منطقه خلیج فارس برای هوش مصنوعی تأکید دارد.
پلتفرم سعودی به دنبال اتصال سازندگان محتوا و برندها با استفاده از فناوری هوش مصنوعی بسیار مستقل یا عاملی است که توسط رهبران فناوری مانند خدمات وب آمازون، اسنپچت و مِتا توسعه یافته است.
این بودجه به عنوان بخشی از برنامههای فوری شرکت برای گسترش در دبی و کویت، با آرزوهای رشد بلندمدت در سراسر منا، اروپا و آمریکای شمالی استفاده خواهد شد.
براساس گزارش کارشناسان، پذیرش هوش مصنوعی در خاورمیانه میلیاردها دلار در پروژهها و شرکتهایی مانند Halo AI سرمایهگذاری کرده، اما آسیبپذیریهای جدیدی را نیز معرفی میکند.
آکشی جوشی (Akshay Joshi)، رئیس مرکز امنیت سایبری مجمع جهانی اقتصاد (WEF)، گفت:
«تمرکز منطقه بر امنیت سایبری باید همگام با پیشرفتهای هوش مصنوعی باشد تا از انعطافپذیری اطمینان حاصل شود.»
گزارش جهانی چشمانداز امنیت سایبری 2025 مجمع جهانی اقتصاد، بر پیچیدگی روزافزون اکوسیستم امنیت سایبری جهانی تأکید دارد.
جوشی اظهار داشت:
«نااطمینانیهای ژئوپلیتیک، پیشرفتها در فناوریهای نوظهور و آسیبپذیریهای زنجیره تأمین از جمله عوامل کلیدی هستند که به پیچیدگی در فضای سایبری کمک میکنند.»
تغییر به سمت تابآوری سایبری
این گزارش خواستار تغییر از امنیت سایبری سنتی به سمت انعطافپذیری سایبری است که به عنوان توانایی یک سازمان برای کاهش تأثیر حوادث سایبری تعریف میشود.
گزارش مجمع جهانی اقتصاد نشان داد که 66 درصد از سازمان ها انتظار دارند که هوش مصنوعی تا سال 2025 تأثیر قابل توجهی بر امنیت سایبری داشته باشد. با این حال، تنها 37 درصد فرآیندهایی را برای ارزیابی امنیت ابزارهای هوش مصنوعی قبل از استقرار ایجاد کردهاند.
خاورمیانه به قابلیتهای امنیت سایبری خود خوشبین است. طبق این گزارش، تقریباً 3 چهارم پاسخ دهندگان، بطور قابل توجهی بیشتر از اروپا یا آمریکای شمالی، در منطقه به توانایی خود برای رسیدگی به حوادث سایبری بزرگ ابراز اطمینان کردند.
این اطمینان ناشی از سرمایهگذاریهای قابل توجه در زیرساختهای دیجیتال و امنیت سایبری، از جمله چشمانداز 2030 عربستان سعودی و برنامه دولت هوشمند امارات متحده عربی است.
با این حال، آسیبپذیریهای زنجیره تأمین و تنشهای ژئوپلیتیکی بزرگترین موانع در برابر انعطافپذیری سایبری هستند، به طوری که 54 درصد از سازمانها در سراسر جهان از زنجیره تأمین بهعنوان نگرانی اصلی خود یاد میکنند.
فقدان انعطافپذیری میتواند جاهطلبیهای خاورمیانه برای تحول دیجیتال و تنوع اقتصادی را تضعیف کند.
گزارش مجمع جهانی اقتصاد از رهبران منطقه خواسته تا امنیت سایبری را به عنوان یک عامل اصلی کسب و کار در اولویت قرار دهند و اطمینان حاصل کنند که به جای اینکه مانع از رشد شود، از آن حمایت میکند.