تأکید آمریکا بر توجه ویژه به عملیاتهای نفوذ ایران علیه رژیم صهیونیستی
به گزارش کارگروه بینالملل سایبربان؛ چندی پیش گروه هکری حنظله (Handala) به یک شرکت الکترونیکی رژیم صهیونیستی، سازنده سیستمهای هشدار در مدارس، نفوذ کرد و باعث شد آژیرهای هشدار قرمز در حداقل 20 مهدکودک در سراسر اراضی اشغالی به صدا درآید. این آژیرها معمولاً برای هشدار دادن به دانشآموزان و معلمان در مورد شلیک موشک استفاده میشوند. کارشناسان ادعا کردند که اگرچه ایران اغلب یک بازیگر سایبری درجه دوم در نظر گرفته میشود، هکرهای آن به طور مرتب از عملیاتهای نفوذ برای تحریک و ایجاد وحشت استفاده میکنند. در این خصوص وبگاه آمریکایی «FDD» مقالهای منتشر کرده که به شرح زیر است:
«اداره ملی سایبری اسرائیل آخرین هک را تأیید کرد و هشدار داد که حنظله همچنین پیامهای متنی تهدیدآمیزی برای دهها هزار اسرائیلی ارسال کرده است. طی 10 ماه گذشته، این گروه هکری 50 عملیات علیه اهداف اسرائیلی و بینالمللی انجام داده است. این سازمان که خود را طرفدار فلسطین میداند، یکی از بسیاری از گروههای هکری مستقل است که ایران از آن برای انجام عملیاتهای سایبری و جنگ روانی علیه اسرائیل استفاده میکند. درحالیکه مقیاس و فراوانی عملیاتهای ایران نگرانکننده است، قابلیتهای قابل توجه دفاع سایبری اسرائیل معمولاً تأثیرات مخرب را کاهش میدهد. این دفاعها اما مانع از هیاهوی ایرانیها در مورد موفقیتهایشان نمیشود.
عملیاتهای خطرناک اما اغراقآمیز
هکهای ایرانی اغلب اغراقآمیز هستند. چندی پیش، حنظله ادعا کرد که اطلاعات شخصی افسران پلیس و آتشنشانان را از سیستمهای دولتی اسرائیل به سرقت برده و به سامانههای فرماندهی و کنترل وزارت امنیت ملی (IMNS) نفوذ کرده است. با این حال، این وزارتخانه و اداره ملی سایبری اسرائیل هیچ فعالیت غیرعادی در سیستمهای این وزارتخانه پیدا نکردند.
در آوریل 2024، حنظله ادعا کرد که سیستم راداری گنبد آهنین اسرائیل را نقض کرده است. اندکی پس از آن، این گروه صدها هزار پیام تهدیدآمیز برای شهروندان اسرائیلی ارسال کرد که در آن نوشته شده بود: «شما فقط چند ساعت فرصت دارید تا سیستمها را تعمیر کنید.» پستهای رسانههای اجتماعی افزایشیافته توسط حنظله بیان میکنند که شانس فرار کمتر از ده ثانیه است. با این حال هکرها هرگز گنبد آهنین را نقض نکردند. در عوض، آنها فقط یک سیستم پیامک را هک کردند تا در تلاش برای ایجاد وحشت در بین اسرائیلیها باشند.
ایران از عملیاتهای سایبری برای اجرای کمپینهای نفوذ استفاده میکند
اغراق در تأثیرات عملیاتهای سایبری از ویژگیهای جمهوری اسلامی است؛ برای مثال، اپراتورهای ایرانی ممکن است ادعا کنند که اطلاعات حساسی را از سیستمهای در معرض خطر کسب میکنند. با این حال، اپراتورها اغلب دادههای در دسترس عموم را بازنشر میکنند. در جریان انتخابات ریاست جمهوری 2024 آمریکا، هکرهای ایرانی اطلاعات ثبتنام عمومی رأیدهندگان را در تلاش برای اثبات به خطر انداختن سیستمهای رأیگیری منتشر کردند. چنین رفتاری با هدف برانگیختن ترس و تأثیرگذاری بر افکار عمومی، پدیدهای به نام «هک ادراک» شناخته میشود.
واشنگتن باید اطمینان حاصل کند که تبلیغات به واقعیت تبدیل نمیشود
تلاشهای ایران برای انجام عملیاتهای نفوذ علیه منافع آمریکا در کشور و سراسر جهان، واشنگتن را ملزم میکند که عملیاتهای تهران را جدی بگیرد و در عین حال نسبت به ادعاهای ایران بدبین باشد. دفتر مدیر اطلاعات ملی باید به رویهای ادامه دهد که در انتخابات ریاست جمهوری 2024 مبنی بر صدور بیانیههای عمومی و رهنمودهایی درباره گستره و تأثیر یا فقدان آن تلاشهای سایبری و نفوذ ایران علیه ایالات متحده آغاز کرد. ترسافکنی ایران میتواند حملات سایبری ناموفق را به عملیاتهای نفوذ موفق تبدیل کند؛ اما اطلاعات آمریکا میتواند از آن جلوگیری کند.»