سیگنال هاب جدید کلاهبرداری در ویتنام
به گزارش کارگروه بینالملل سایبربان؛ وزارت امنیت اطلاعات ویتنام نسبت به روند رو به رشد کلاهبرداران در زمینه کلاهبرداری آسهآن (ASEAN) و حرکت به سمت سیگنال از تلگرام، به دلیل فعالیتهای کلاهبرداری، هشدار داد.
افزایش کلاهبرداریهای آنلاین در طول جشن تِت (Tet)
با نزدیک شدن به تِت، تقاضا برای مبادله صورتحسابهای تازه و جدید برای هدایا و جشنها، فرصتهایی را برای کلاهبرداران فراهم کرده تا از قربانیان ناآگاه سوءاستفاده کنند.
قربانیان اغلب پس از انتقال پول به حسابهای تقلبی، از دریافت صورتحسابهای جعلی یا مبالغ ناقص خبر میدهند. در برخی موارد، کلاهبرداران پس از دریافت سپرده، تمام ارتباطات را مسدود میکنند.
بسیاری از قربانیان به دلیل ترس از دست داشتن در معاملات غیرقانونی شامل پول جعلی از گزارش این جنایات خودداری میکنند.
وزارت امنیت اطلاعات ویتنام به مردم توصیه کرد که از معامله با افراد ناشناس یا استفاده از پلتفرمهای رسانههای اجتماعی برای مبادله پول خودداری کنند. از شهروندان تقاضا شد تا در صورت مشاهده هرگونه ارز تقلبی یا فعالیت متقلبانه مراتب را جهت مداخله به موقع به مسئولین اطلاع دهند.
سیگنال به عنوان یک مرکز کلاهبرداری
کارشناسان امنیت سایبری در ویتنام افزایش قابل توجهی در کلاهبرداریهای انجام شده در سیگنال (Signal)، یک برنامه پیامرسان که به دلیل رمزگذاری سرتاسر آن شهرت دارد، مشاهده کردهاند.
کلاهبرداران از تاکتیکهای آشنا مانند طرحهای سرمایهگذاری جعلی، کلاهبرداریهای عاشقانه، پیوندهای فیشینگ حاوی بدافزار و جعل هویت کارکنان دولت یا مؤسسات مالی استفاده میکنند.
محققان معتقدند که هدف این طرحها، سرقت اطلاعات شخصی یا ترغیب قربانیان به انتقال پول است.
این بخش از کاربران میخواهد هنگام استفاده از سیگنال یا پلتفرمهای مشابه احتیاط کنند. آنها باید هویت خود را تأیید، از به اشتراک گذاری اطلاعات حساس خودداری و قبل از تعامل صحت هر پیوند، حساب یا سازمانی را به طور کامل بررسی کنند.
شکار قربانیان توسط نمایندگان بانکهای جعلی
یکی دیگر از کلاهبرداریهای رایج این است که کلاهبرداران جعل هویت کارمندان بانک را برای فریب قربانیان به ارائه اطلاعات شخصی یا پرداخت پرداخت میکنند.
این کلاهبرداران معمولاً با افرادی تماس میگیرند که ظاهراً وامهای کمبهره ارائه میدهند یا نیاز به بهروزرسانی اطلاعات اعتباری دارند. آنها اطلاعات حساسی مانند شماره شناسایی، جزئیات حساب بانکی، سطح درآمد و اهداف وام را درخواست میکنند.
در مواردی که قربانیان قبلاً وام دارند، کلاهبرداران به دروغ ادعای مهلت پرداخت قریبالوقوع میکنند یا پیشنهاد تمدید شرایط وام را میدهند، قربانیان را فریب میدهند تا پول انتقال دهند یا دادههای مالی را به اشتراک بگذارند.
هنگامی که اطلاعات یا پول به دست میآید، کلاهبرداران ارتباط را قطع میکنند و ناپدید میشوند.
توصیههای عملی برای جلوگیری از کلاهبرداری
وزارت امنیت اطلاعات ویتنام اقدامات احتیاطی زیر را توصیه کرد:
• مستقیماً با خطوط تلفن رسمی بانک تماس بگیرید تا هویت هر کسی که ادعای نمایندگی یک بانک را دارد تأیید کنید.
• اطلاعات شخصی را به اشتراک نگذارید یا از دستورالعملهای افراد ناشناس، به ویژه در مورد انتقال پول، پیروی نکنید.
• از کلیک روی لینکهای مشکوک یا دانلود برنامههای ناشناس خودداری کنید.
• با هوشیاری و آگاه ماندن، افراد میتوانند بهتر از خود در برابر کلاهبرداری آنلاین محافظت کنند.