سرمایهگذاری 16 میلیون دلاری در استارتآپ شناسایی دیپفیک اسرائیلی
به گزارش کارگروه بینالملل سایبربان؛ کارشناسان عنوان کردند که پیچیدگی فناوری دیپفیک که توسط مدل های پیشرفته هوش مصنوعی پشتیبانی میشود، تمایز بین محتوای آنلاین واقعی و دستکاری شده یا ساختگی را دشوار میکند. ایجاد رسانههای مصنوعی برای انتشار اطلاعات غلط و تبلیغات، از جمله در جریان جنگ رژیم صهیونیستی و حماس مورد استفاده قرار میگیرد.
کلاریتی (Clarity)، استارتآپ امنیت سایبری هوش مصنوعی اسرائیلی و توسعه دهنده نرمافزاری برای شناسایی و محافظت در برابر دیپفیکها، اعلام کرد که در دور اول سرمایهگذاری مبلغ 16 میلیون دلار جمعآوری کرده است. دور تأمین مالی به استارتآپ این امکان را میدهد که تعداد کارگران خود را 2 برابر کند و عملیاتهای تحقیق و توسعه خود را گسترش دهد.
این دور تأمین بودجه توسط «Walden Catalyst Ventures» و «Bessemer Venture Partners» رهبری شد. از جمله سرمایهگذاران شرکت کننده در این دور میتوان به «Secret Chord Ventures»، «Ascend Ventures»، «Fusion VC» و «Flying Fish Partners» اشاره کرد. گروهی متشکل از 70 سرمایهگذار، از جمله اودی موکادی (Udi Mokady)، رئیس سایبرآرک (CyberArk) و لری دایموند (Larry Diamond) از دانشگاه استنفورد نیز به آن ملحق شدند.
کلاریتی، که در پایان سال 2022 توسط مدیر عامل مایکل ماتیاس (Michael Matias)، مدیر ارشد فناوری ناتالی فریدمن (Natalie Fridman) و مدیر ارشد علوم گیل آوریِل (Gil Avriel) تأسیس شد، با دفتر مرکزی تحقیق و توسعه در تلآویو، قصد داشت بیشتر توجه خود را روی توسعه نرمافزاری برای شناسایی دیپفیکها متمرکز کند که اغلب برای انتشار اطلاعات نادرست به منظور نفوذ در افکار عمومی در مبارزات انتخاباتی استفاده میشود و در نتیجه به کاهش تهدید روی دموکراسیها کمک میکند. این استارتآپ اسرائیلی 15 کارمند دارد.
با شروع جنگ پس از حمله 7 اکتبر حماس موسوم به طوفانالاقصی، زمانی که حماس در جنوب اراضی اشغالی غوغا کرد و حدود 1200 نفر کشته و حدود 250 نفر گروگان گرفته شدند، محققان هوش مصنوعی در کلاریتی برای کمک به راستیآزمایی صحت فیلمهای جنگی به چالش پرداختند. این استارتآپ رژیم صهیونیستی مدعی شد که همزمان با پخش انبوهی از ویدئوها و تصاویر در پلتفرمهای رسانههای اجتماعی، برخی توسط حماس، برخی توسط ساکنان غزه و برخی توسط ابزارهای مولد هوش مصنوعی برای اهداف دستکاری و فریب ایجاد شدهاند.
فناوری در انتظار ثبت این استارتآپ، دستکاریهای هوش مصنوعی را در ویدیوها، تصاویر و صدا شناسایی و تجزیه و تحلیل و رسانهها را با استفاده از تکنیکهای مختلف مانند بررسی قانونی تصویر، تجزیه و تحلیل ابرداده و الگوریتمهای مبتنی بر هوش مصنوعی تأیید میکند. از زمان شروع جنگ، کلاریتی با دولت رژیم صهیونیستی همکاری و ادعا کرده که اخیراً با یک شرکت نرمافزار ویدیویی به نام کالتورا (Kaltura)، که توسط اسرائیل تأسیس شده، برای راستیآزمایی و تأیید صحت فیلمهای ویدیویی حساس و شهادت گروگانها از حمله 7 اکتبر شریک شده است.
ماتیاس (Matias)، یکی از بنیانگذاران کلاریتی و یکی از افسران ارتش رژیم صهیونیستی در واحد سایبری 8200، گفت :
«دیپفیک تهدیدی است که عاملی در درگیریهای اخیر اسرائیل با حماس نیست، زیرا هوش مصنوعی مولد میتواند واقعیتهایی را ایجاد کند که هرگز وجود نداشتهاند. اکنون مشخص شده که جنگ در فضای دیجیتال فراتر رفته و دولتها را ملزم میکند تا از فناوری استفاده و با استارتآپها همکاری کنند، جایی که این جنگ برای استفاده از پهپاد، تشخیص چهره یا شناسایی دیپفیک است.»
فناوری دیپفیک از یادگیری عمیق استفاده میکند، نوعی هوش مصنوعی که شامل یادگیری ماشینی میشود تا رندرهایی به ظاهر واقعی از افراد واقعی و صدای آنها ایجاد کند. انفجار اخیر مدلهای هوش مصنوعی و چتباتهای مولد مانند «ChatGPT» به هکرها کمک میکند تا با استفاده از ابزارهای پیچیدهای که بهطور گسترده در دسترس هستند و بدون هیچ هزینهای، به سرعت دیپفیک تولید کنند.
ماتیاس، فرزند یوسی ماتیاس (Yossi Matias)، مدیرکل مرکز تحقیق و توسعه گوگل در فلسطین اشغالی، ادعا کرد :
«زندگیهای دیجیتالی ما مورد حمله نمایشهای دقیق تکاندهندهای از مردم است که چیزهایی را میگویند که هرگز نگفتهاند و کارهایی را انجام میدهند که هرگز انجام ندادهاند. ما در آغاز تهاجم فریب هستیم. ما میخواهیم یک لایه اعتماد برای رسانهها و محتواهای دیجیتال ایجاد کنیم.»