about-3 back-contact back-deep eitaa کانال روبیکاخبرگزاری سایبربان
مطالب پربازدید
هوش
1403/08/29 - 07:56- هوش مصنوعي

هوش مصنوعی و دانش‌آموزان؛ تحولی که باید برای آن آماده شد

آموزش و پرورش، به خصوص مدارس به عنوان مهم‌ترین بستر تربیت نسل آینده، نقش کلیدی در آماده‌سازی دانش‌آموزان برای ورود به دنیای هوش مصنوعی دارد. اکنون هوش مصنوعی برای دانش‌آموزان یک انتخاب نیست، بلکه یک ضرورت است.

ساخت
1403/09/24 - 08:40- آسیا

ساخت پیچیده‌ترین سلاح سایبری زیرساختی جهان توسط ایران

کارشناسان ادعا کردند که بدافزار مرتبط با ایران زیرساخت‌های حیاتی ایالات متحده و رژیم صهیونیستی را هدف قرار داده است.

راه‌اندازی
1403/09/28 - 07:37- آسیا

راه‌اندازی اولین کامپیوتر کوانتومی ساخت رژیم صهیونیستی

رژیم صهیونیستی از راه‌اندازی اولین کامپیوتر کوانتومی ساخت خود با استفاده از فناوری پیشرفته ابررسانا خبر داد.

رییس پژوهشگاه ارتباطات و فناوری اطلاعات گفت: سمپوزیوم بین‌ المللی مخابرات بستری مناسب برای شناسایی و تشویق ایده‌ های نوآورانه و کاربردی در حوزه مخابرات و فناوری اطلاعات فراهم می‌آورد و به توسعه علمی و اقتصادی کشور کمک شایانی خواهد کرد.

به گزارش کارگروه فناوری اطلاعات سایبربان ، آیین افتتاحیه یازدهمین دوره سمپوزیوم بین‌المللی مخابرات (IST۲۰۲۴) با حضور دکتر ستار هاشمی، وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات، دکتر رضوی زاده، رئیس پژوهشگاه ارتباطات و فناوری اطلاعات و با سخنرانی محمد البستاکی، رئیس دانشگاه دوبی و سیزو اونئو، رئیس استاندارد سازمان جهانی مخابرات (ITU-T)، برگزار شد.

این رویداد که یکی از بزرگترین گردهمایی‌های علمی کشور در حوزه تلکام و فناوری اطلاعات و ارتباطات است، به میزبانی پژوهشگاه ارتباطات و فناوری اطلاعات و با تاکید بر «ارتباطات در عصر هوش مصنوعی» برگزار شد.

در ابتدای مراسم دکتر رضوی زاده، رئیس پژوهشگاه ارتباطات و فناوری اطلاعات، در سخنرانی خود به تاریخچه علمی و فرهنگی کشور اشاره کرد و گفت: "کشور ما از دیرباز در برخی از حوزه‌های علمی و در برخی از ادوار تاریخی همیشه مرکز علمی و فرهنگی جهان محسوب می‌شده است، اما ممکن است در سال‌های اخیر این سوال برای ما پیش بیاید که چرا علی‌رغم تلاش‌های بسیاری که انجام می‌شود، به آن جایگاه مناسبی که در حوزه‌ی علم می‌توانستیم داشته باشیم، نرسیده‌ایم."

رئیس یازدهمین سمپوزیوم بین‌المللی مخابرات در خصوص اهمیت برگزاری یازدهمین دوره سمپوزیوم بین‌المللی مخابرات (IST۲۰۲۴) اظهار داشت: "این رویداد فرصتی بی‌نظیر برای تبادل دانش و تجربیات میان پژوهشگران، اساتید و صنعتگران داخلی و خارجی است.

برگزاری چنین سمپوزیومی با محوریت «ارتباطات در عصر هوش مصنوعی» نه تنها به گسترش مرزهای علم و فناوری کمک می‌کند، بلکه زمینه‌ساز همکاری‌های بین‌المللی و تقویت زیرساخت‌های پژوهشی کشور خواهد بود. این سمپوزیوم بستری مناسب برای شناسایی و تشویق ایده‌های نوآورانه و کاربردی در حوزه مخابرات و فناوری اطلاعات فراهم می‌آورد و به توسعه علمی و اقتصادی کشور کمک شایانی خواهد کرد."

وی در ادامه با اشاره به مشکلات ساختاری و عدم هماهنگی بین دستگاه‌ها، تاکید کرد: "یکی از دلایل عدم پیشرفت ما، عدم توجه به پژوهش و زیرساخت‌های پژوهشی است. مشکلاتی که مراکز پژوهشی ما با آن‌ها مواجه هستند، از جمله نبود زیرساخت‌های مناسب و نیروی انسانی کافی، باعث شده که خروجی‌های آن‌ها در سطح جامعه اثرگذار نباشد."

دکتر رضوی زاده در پایان به اهمیت داده و حکمرانی داده در تمام حاکمیت‌ها اشاره کرد و افزود: "تصمیم‌گیری بر مبنای شواهد و داده‌ها باید محور اصلی تصمیمات ما باشد. همچنین، توجه به جوانان و استفاده از ظرفیت‌های آنان در فرآیندهای پژوهشی می‌تواند به پیشرفت علمی کشور کمک کند. هماهنگی بین نهادهای مختلف درگیر در حوزه‌ی پژوهش و حمایت بیشتر از مراکز پژوهشی نیز از اهمیت ویژه‌ای برخوردار است."

بر اساس این خبر، برنامه اصلی سمپوزیوم شامل ارائه مقالات پذیرفته شده، سخنرانی‌های کلیدی و سخنرانان مدعو بود.

همچنین، دو پنل در انتهای هر افتتاحیه برگزار شد که یکی به مباحث و چالش‌ها و فرصت‌های هوش مصنوعی در صنعت ارتباطات و دیگری به مباحث علمی و بنیادی همین حوزه اختصاص دارد. این پنل‌ها منجر به بحث و بررسی و رهیافت برای حل مسائل بنیادین، راهبردی و کاربردی ارتباطات در عصر هوش مصنوعی شد.

منبع:

تازه ترین ها
همکاری
1403/10/24 - 08:32- امنیت زیرساخت

همکاری ترند میکرو و اینتل برای مقابله با تهدیدات سایبری

شرکت ترند میکرو از همکاری جدید خود با اینتل خبر داد. این همکاری به‌منظور کمک به مشتریان سازمانی مشترک طراحی شده تا سیستم‌های حیاتی خود را در برابر تهدیدات مخفیانه مانند بدافزارهای بدون فایل و باج‌افزارهای پیشرفته محافظت کنند.

حمله
1403/10/24 - 08:19- جرم سایبری

حمله سایبری به دانشگاه آیندهوون؛ توقف آموزش در قلب صنعت تراشه

دانشگاه هلندی تحت حمایت هولدینگ ای اس ام ال که در جنگ تراشه آمریکا-چین موثر است، پس از حمله سایبری کلاس‌ها را متوقف کرد.

حمله
1403/10/24 - 07:44- جرم سایبری

حمله مجدد هکرهای روسی به زیرساخت‌های ایتالیا

پس از بازدید زلنسکی از ایتالیا، هکرهای طرفدار روسیه موسوم به «NONAME057» دوباره ایتالیا را هدف قرار دادند.