صدور مجوز فعالیت وی چت و تیکتاک در مالزی
به گزارش کارگروه شبکه اجتماعی سایبربان، رگولاتوری ارتباطات مالزی اعلام کرد که مجوزهای وی چت و تیکتاک را برای ادامه فعالیت در این کشور تحت قانون جدید رسانههای اجتماعی صادر کرده است.
این قانون باهدف مقابله با افزایش جرایم سایبری، پلتفرمهای رسانههای اجتماعی و سرویسهای پیامرسانی با بیش از ۸ میلیون کاربر در مالزی است.
این قانون جدید رسانههای اجتماعی را ملزم به دریافت مجوز میکند و در صورت عدم ارائه مجوز با اقدامات قانونی مواجه خواهند شد. این طرح از اول ژانویه اجرایی شد.
کمیسیون ارتباطات و چندرسانهای مالزی در بیانیهای اعلام کرد:
پلتفرم پیامرسان تلگرام در مراحل نهایی دریافت مجوز خود قرار دارد، درحالیکه شرکت متا که مالک فیسبوک، اینستاگرام و واتساپ است، فرایند صدور مجوز را آغاز کرده است.
رگولاتوری ارتباطات مالزی اعلام کرد:
رسانه اجتماعی ایکس درخواستی را ارسال نکرده است؛ زیرا این پلتفرم اعلام کرد که تعداد کاربران محلی آن به مرز ۸ میلیون نفر نمیرسد.
رگولاتوری ارتباطات مالزی در حال بررسی ادعای رسانه اجتماعی ایکس است.
به گفته این رگولاتوری، گوگل که پلتفرم ویدئویی یوتیوب را اداره میکند نیز پس از افزایش نگرانیها در مورد ویژگیهای اشتراکگذاری ویدیو یوتیوب و طبقهبندی آن تحت قانون صدور مجوز، درخواست مجوز نداده است.
سخنگوی رگولاتوری ارتباطات مالزی گفت:
ارائهدهندگان پلتفرمهایی که از الزامات صدور مجوز تخطی میکنند، ممکن است مشمول بررسی و اقدامات نظارتی شوند.
مالزی از افزایش شدید محتوای مضر رسانههای اجتماعی در اوایل سال ۲۰۲۴ خبر داد و از شرکتهای رسانههای اجتماعی از جمله متا و تیکتاک خواست نظارت بر پلتفرمهای خود را افزایش دهند.
مقامات مالزی، مسائل مربوط به قمار آنلاین، کلاهبرداری، هرزهنگاری و آسیب به کودکان، کلاهبرداری سایبری و محتوای مربوط به نژاد، مذهب و خاندان سلطنتی را مضر میدانند.
رسانه های اجتماعی تعداد کاربران در هر کشور را در پلتفرمهای خود منتشر نمیکنند.
بر اساس بررسی جمعیت جهانی ارائهدهنده دادههای مستقل، وی چت ۱۲ میلیون کاربر در مالزی دارد.
یوتیوب در اوایل سال ۲۰۲۴ حدود ۲۴.۱ میلیون کاربر، تیکتاک ۲۸.۶۸ میلیون کاربر ۱۸ سال به بالا، فیسبوک ۲۲.۳۵ میلیون کاربر و ایکس ۵.۷۱ میلیون در مالزی کاربر دارد.