ساخت گنبد الکترونیکی رژیم صهیونیستی برای مقابله با حملات سایبری
به گزارش کارگروه بینالملل سایبربان؛ رژیم صهیونیستی مدتها است که ادعا میکند سیستم دفاعی گنبد آهنینش از این رژیم در برابر موشکهای وارده محافظت میکند و اکنون در حال ساخت یک «گنبد سایبری» برای مقابله با حملات آنلاین، بهویژه از سوی ایران است.
آویرام آتزابا (Aviram Atzaba)، رئیس همکاری بینالمللی اداره ملی سایبری رژیم صهیونیستی، گفت :
«این یک جنگ خاموش است که قابل مشاهده نیست. در حالیکه اسرائیل از زمان حمله 7 اکتبر در غزه با حماس جنگیده است، با افزایش قابل توجهی در حملات سایبری از سوی ایران و متحدانش مواجه شده است.»
وی با اشاره به جنبش حماس و حزبالله لبنان مدعی شد :
«آنها سعی میکنند هر چیزی را که میتوانند هک کنند. حدود 800 حمله مهم از زمان شروع جنگ خنثی شده است. در میان اهداف، سازمانهای دولتی، زیرساختهای نظامی و غیرنظامی بودند. برخی حملات را نمیتوان خنثی کرد، از جمله علیه بیمارستانهایی در شهرهای هیفا و سافد که در آنها اطلاعات بیماران به سرقت رفته بود. در حالیکه اسرائیل از قبل دفاع سایبری دارد، این دفاع مدتها متشکل از تلاشهای محلی بود که به هم مرتبط نبودند.»
کارشناسان معتقدند که طی 2 سال گذشته، اداره ملی سایبری رژیم صهیونیستی برای ایجاد یک سیستم متمرکز فعالیت داشته و به طور فعال برای محافظت از کل فضای سایبری اسرائیل کار کرده است؛ این اداره، مستقر در تلآویو، زیر نظر بنیامین نتانیاهو، نخست وزیر رژیم صهیونیستی، کار میکند و ارقام مربوط به کارکنان، بودجه و منابع محاسباتی مخفیانه است.
آتزابا ادعا کرد که اسرائیل با چندین متحد از جمله ایالات متحده همکاری نزدیک دارد زیرا همه کشورها با تروریسم سایبری روبرو هستند. وی افزود که برای مبارزه با یک شبکه نیاز به یک شبکه است.
چاک فریلیچ (Chuck Freilich)، محقق مؤسسه مطالعات امنیت ملی وابسته به دانشگاه تلآویو، توضیح داد که توانایی ایران به عنوان دشمن سرسخت اسرائیل، در جنگهای آنلاین چشمگیر است.
وی ادعا کرد :
«هدف حملات سایبری ایران تخریب زیرساختها و جمعآوری دادهها برای اطلاعات و انتشار اطلاعات نادرست با داشتن اهداف تبلیغاتی است.»
رژیم صهیونیستی براین باور است که ایران از حمله طوفانالاقصی استقبال کرده است. اما حمله تلافیجویانه این رژیم دست کم 34596 نفر را در غزه کشته که بیشتر آنها زن و کودک بودند.
تنشهای منطقهای بهویژه پس از آن که تهران برای اولین بار صدها موشک مستقیماً به سمت اراضی اشغالی در تلافی حمله هوایی علثیه کنسولگری ایران در دمشق شلیک کرد، افزایش یافته است.
محققان معتقدند که این دراماتیکترین تشدید تنش پس از سالها جنگ در سایه بین رژیم صهیونیستی و ایران بود.
فریلیچ در مطالعهای که فوریه امسال منتشر شد، اینگونه ادعا کرد که ایران در سرمایهگذاری در جنگ سایبری نسبتاً کند بوده، تا اینکه 2 رویداد کلیدی باعث تغییر شدند : ابتدا، رهبران ایران متوجه شدند که چگونه معترضان ضد دولتی از اینترنت به عنوان ابزاری برای بسیج حمایت از قیام پس از انتخابات 2009 استفاده کردند. در سرکوب خونینی که جنبش را سرکوب کرد، مقامات ایران دسترسی به رسانههای اجتماعی و وبسایتهای پوشش دهنده اعتراضات را قطع کردند. سپس، در سپتامبر 2010، یک حمله سایبری پیچیده با استفاده از ویروس استاکسنت، منسوب به اسرائیل و ایالات متحده، باعث آسیب فیزیکی به برنامه هستهای تهران شد.
فریلیش گفت که این حمله آسیبپذیری شدید ایران را نشان داد و به شوک ملی شدیدی منجر شد.
وی ادامه داد :
«از آن زمان، ایران تخصص قابل توجهی برای تبدیل شدن به یکی از فعالترین کشورها در فضای سایبری به دست آورده است. در حالیکه اسرائیل به عنوان یک قدرت سایبری بزرگ در نظر گرفته میشود، ایران فقط به احتمال زیاد پیشرفت کرده است. ایران به کمک روسیه و چین و همچنین جمعیت بسیارش و تأکید بر آموزش سایبری به دانشجویان و سربازان به طور یکسان پیشرفت کرده و این روند نگران کننده است.»
آزتابا اصرار داشت که کمیت هکرها در درجه دوم کیفیت فناوری و استفاده از آن قرار دارد. او گفت :
«در 2 سال گذشته، ما در حال توسعه یک گنبد سایبری در برابر حملات سایبری بودهایم که مانند گنبد آهنین در برابر موشکها عمل میکند. با استفاده از گنبد سایبری، همه منابع به یک مخزن داده بزرگ وارد میشوند که نمایانگر تصویر بزرگ و فراخوانی واکنش ملی به شیوهای جامع و هماهنگ را امکانپذیر میسازد. سیستم اسرائیل دارای اسکنرهای مختلفی است که به طور مداوم فضای سایبری اسرائیل را از نظر آسیبپذیری رصد میکنند و به ذینفعان از ابزارهای کاهش آنها اطلاع میدهند.»
بنابر ادعای کارشناسان، قدرت سایبری رژیم صهیونیستی متکی به همکاری نزدیک بین بخشهای عمومی، خصوصی و دانشگاهی و همچنین هکرهای «کلاه سفید» است که به شناسایی نقاط ضعف کمک میکنند.