سابقه چند ساله تحویل دادههای مجرمانه به مقامات توسط تلگرام
به گزارش کارگروه شبکههای اجتماعی خبرگزاری سایبربان، پاول دوروف در بیانیهای که چهارشنبه منتشر شد، بیان کرد:
پست قبلی من ممکن است نشاندهنده تغییری بزرگ در نحوه عملکرد تلگرام به نظر رسیده باشد، اما در واقعیت تغییر چندانی رخ نداده است.
هفته گذشته، دوروف اعلام کرد که تلگرام برای جلوگیری از فعالیتهای عوامل مخرب که تمامیت پلتفرم را به خطر میاندازند، آدرسهای آی پی و شماره تلفنهای کاربران ناقض قوانین را به مقامات مربوطه ارائه خواهد کرد.
در بیانیه اخیر خود، او توضیح داد که افشای آدرسهای آی پی و شماره تلفنهای مجرمان خطرناک پیش از هفته گذشته نیز مرسوم بوده است.
برای انجام این کار، شرکت باید یک درخواست قانونی بهدرستی تنظیم شده دریافت کند و تحلیل حقوقی خود را انجام دهد.
دوروف توضیح داد که اعلام قبلی او برای تأکید بر این موضوع بود که تلگرام سیاست حفظ حریم خصوصی خود را در کشورهای مختلف یکپارچه و سادهسازی کرده است.
او جزئیات بیشتری ارائه نداد اما افزود که اصول اصلی شرکت همچنان بدون تغییر باقی مانده است.
وی اضافه کرد:
ما همیشه سعی کردهایم با قوانین محلی مربوطه مطابقت داشته باشیم، مادامی که با ارزشهای ما درباره آزادی و حفظ حریم خصوصی در تضاد نباشند.
دوروف اظهار کرد که تلگرام امسال تا کنون دادههای مربوط به نزدیک به ۲۰۰ درخواست قانونی را در برزیل افشا کرده است.
در هند، بزرگترین بازار تلگرام، این شرکت از ژانویه تاکنون به تقریباً ۷ هزار درخواست قانونی پاسخ داده است.
دوروف همچنین خاطرنشان کرد که تعداد این درخواستها در اروپا طی ماههای اخیر افزایش یافته است، زیرا مقامات بیشتری از اتحادیه اروپا شروع به استفاده از خط ارتباطی صحیح برای ارسال درخواستهای خود کردهاند.
قوانین افشای دادههای تلگرام عمدتاً کاربران را هدف قرار میدهد که از ویژگی جستجوی پلتفرم برای فروش کالاهای غیرقانونی سوءاستفاده میکنند.
دوروف هفته گذشته در پستی تاکید کرده بود که مدیران تلگرام در هفتههای اخیر از هوش مصنوعی برای ایمنتر کردن قابلیت جستجوی پلتفرم استفاده کردهاند و محتوای مشکلدار را غیرقابل دسترس کردهاند.
کارشناسان جرایم سایبری اشاره کردند که این اعلامیه باعث وحشت میان کاربرانی شده است که از این پلتفرم برای فعالیتهایی مانند قاچاق مواد مخدر، توزیع پورنوگرافی کودکان و پولشویی استفاده میکنند.
گروههای هکری مانند روحهای فلسطین (Ghosts of Palestine)، ریپرسک (RipperSec) و الاحد (Al Ahad) اعلام کردهاند که قصد دارند تلگرام را ترک کنند یا شروع به ایجاد کانالهای پشتیبان در اپلیکیشنهای دیسکورد (Discord) یا سیگنال (Signal) کردهاند.
طبق گزارشی از شرکت نرمافزاری کلا (Kela) مستقر در رژیم صهیونیستی، برخی از مجرمان حتی در حال بحث در مورد ایجاد یک پلتفرم پیامرسان اختصاصی با استفاده از رابط گرافیکی (GUI) تلگرام هستند تا فعالیتهای خود را با خطر کمتر افشا ادامه دهند.
محققان اذعان کردند:
با وجود این واکنشهای اولیه، هنوز خروج گستردهای از مجرمان سایبری از تلگرام مشاهده نشده است. اما این بحثها نشاندهنده احتمال جابجاییهای آینده است، زیرا گروهها و افراد در حال سنجش گزینههای خود در واکنش به تغییرات این پلتفرم هستند.