روش جدید مبارزه شرکتهای چینی با هکرهای هوش مصنوعی
به گزارش کارگروه فناوری اطلاعات خبرگزاری سایبربان، شرکت کی-انکسین (Qi-Anxin)، یکی از پیشروان امنیت سایبری در چین، مدل بزرگ مقیاس QAX-GPT را در ماه مارس معرفی کرد.
هدف از این مدل کمک به توسعه محصولات امنیتی، شناسایی تهدیدات و نقاط آسیبپذیر و تجزیهوتحلیل جرایم اینترنتی است.
به گفته چی شیانگدونگ، رئیس کی-انکسین، این مدل دارای تواناییهای تحقیق و قضاوتی مشابه یک کارشناس امنیتی متوسط است، در حالی که کارایی آن در زمینه هشدارها و تحلیلها بیش از 60 برابر اقدامات دستی است.
از زمانی که چت جی پی تی (ChatGPT) توسط شرکت اوپن ای آی (OpenAI) در اواخر 2022 وارد بازار شد، غولهای فناوری و استارتاپها در سراسر جهان به رقابت برای توسعه چتباتهای مشابه و همچنین کاربردهای صنعتی مبتنی بر مدلهای زبانی بزرگ شتافتند.
کارشناسان معتقدند که ابزارهای هوش مصنوعی مولد باعث کاهش موانع ورود برای عوامل تهدیدات با تواناییهای محدود برنامهنویسی یا مهارتهای فنی میشوند.
آنها هشدار میدهند که هکرها شروع به استفاده از ابزارهای هوش مصنوعی مولد برای ایجاد بدافزار، ابزارهای دارک وب و سایر ابزارهای انجام حملات سایبری کردهاند.
با این حال، چنین ابزارهای هوش مصنوعی یک شمشیر دو لبه برای امنیت شبکه به شمار میروند.
در مواردی نیز این ابزارها به عنوان سلاحی برای مقابله با حملات سایبری استفاده شدهاند.
طبق یک نظرسنجی توسط کی-انکسین، کمبود نیروی انسانی و منابع امنیت شبکه که منجر به نادیده گرفته شدن یا سوءمدیریت هشدارها میشود، بزرگترین نقطه ضعف امنیت شبکه است.
چی در ادامه افزود:
برای جلوگیری از تأثیر بر عملیات، 99 درصد هشدارهای مرتبط با تهدیدات امنیت سایبری نیاز به تحلیل کارشناسان دارند. اما تعداد کارشناسان در هر شرکت در مقایسه با حجم عظیم هشدارها محدود است. سیستم تحلیلی جامع که توسط هوش مصنوعی تقویت شده، به شدت دفاع امنیتی را افزایش میدهد.
ژانگ ژوئو، معاون رئیس کی-انکسین اظهار کرد که QAX-GPT بسیار سریعتر از یک کارشناس انسانی یاد میگیرد و تخصص خود را از مجموعهای از تحلیلها، گزارشها و مقالات مرتبط با امنیت سایبری به دست میآورد.
او تاکید کرد:
چالشهای پیش روی امنیت سایبری شامل کمبود کارشناسان، خستگی ناشی از تعداد زیاد هشدارها و گلوگاههای کارایی است. مدل بزرگ مقیاس به ما این امکان را میدهد که از تولید محصولات به تولید تجربههای کارشناسی گذر کنیم.
چین از قربانیان اصلی هک و حملات سایبری بوده است.
طبق گزارش منتشر شده توسط نهاد نظارتی امنیت سایبری، تیم واکنش اضطراری شبکه ملی چین، بیش از 42 میلیون حمله بدافزاری در سال 2020 در این کشور شناسایی شده است.