رشد اقتصادی پاکستان از طریق فناوری و هوش مصنوعی
به گزارش کارگروه فناوری اطلاعات سایبربان؛ احسان اقبال (Ahsan Iqbal)، وزیر فدرال توسعه برنامهریزی و ابتکارات ویژه پاکستان، از مرکز ملی هوش مصنوعی (NCAI) در «NUST»، همراه با سایر مراکز ملی با تمرکز بر روباتیک، امنیت سایبری، کلان داده و رایانش ابری بازدید کرد.
وزیر در جریان این سفر بر نقش محوری این مراکز در پیشبرد رشد اقتصادی از طریق تجاریسازی محصولات و صادرات دیجیتال و بر اهمیت پیشرفت فناوری در اقتصاد جهانی معاصر تأکید کرد. او پتانسیل تحولآفرین هوش مصنوعی و فناوری در بخشهای مختلف را ضروری دانست و از ادغام آن در فرآیندهای حاکمیتی برای تسهیل حکمرانی خوب و تقویت توسعه اقتصادی دفاع کرد.
اقبال با اشاره به تلاشهای مشترک بین دانشگاه و صنعت برای تسریع در تجاریسازی نوآوریهای فناوری، بر اهمیت اصلاحات در برنامه درسی، اعتباربخشی و فرآیندهای استانداردسازی برای اطمینان از کیفیت و مرتبط بودن برنامه های آموزشی تأکید کرد.
وی با پرداختن به مسائل پایداری، به کمیسیون آموزش عالی (HEC) دستور داد تا تصویب سیاستهای پیشنهادی با هدف تداوم تلاشهای مراکز ملی را تسریع بخشد. او همچنین برنامههای عملیاتی متمرکز بر تجاریسازی و همکاری صنعتی را برای تضمین موفقیت مراکز مهم توصیف کرد.
علاوه بر این، اقبال به کمیسیون آموزش عالی دستور داد تا آزادسازی وجوه وعده داده شده را تسریع بخشد و به تأخیر در بازنگری حقوق و دستمزد رسیدگی کند و تعهد خود را به حمایت از ابتکارات فناوری نشان دهد. وی ضمن تأکید بر نقش حیاتی فناوری در پیشبرد رشد اقتصادی پاکستان، خواستار حل سریع مسائل معلق شد.
در جریان این بازدید، وزیر در مورد پیشرفت و ابتکارات مشترک مرکز ملی هوش مصنوعی با شرکای بینالمللی، مانند تفاهمنامه همکاری با سازمان اطلاعات و هوش مصنوعی عربستان (SDAIA)، که تعهد این کشور به همکاری جهانی در زمینه فناوری را نشان می دهد، آشنا شد.
وی همچنین در مورد دستاوردهای مرکز ملی رباتیک و اتوماسیون (NCRA) در زمینه کشاورزی، همکاریهای مراقبتهای بهداشتی و رباتیک پیشرفته برای صنایع توضیحاتی ارائه کرد.
علاوه بر این، مرکز ملی امنیت سایبری (NCCS) راهاندازی بیش از 50 محصول، مشارکت بینالمللی با عربستان سعودی و نقش آن در بهبود رتبه جهانی پاکستان را برجسته کرد. ابتکارات این مرکز شامل ممیزی سایبری برای بیش از 30 نهاد ملی، راهاندازی برنامههای مهم و کمک به ارزیابی امنیتی محصولات سایبری و غیرسایبری تحت چارچوب آزمایشگاه معیارهای مشترک است.