راهاندازی مؤسسه تحقیقاتی جنگ سایبری در ژاپن
به گزارش کارگروه بینالملل سایبربان؛ خبرگزاری کیودو (Kyodo) اعلام کرد که مقامات ژاپنی از افتتاح یک موؤسسه تحقیقات دفاعی جدید تحت مدیریت دولتی در پاییز امسال خبر دادند.
این آژانس که وظیفه توسعه فناوریهای نوآورانه جنگ سایبری را بر عهده خواهد داشت، گفت که پروژه جدید مستقیماً از دارپا (DARPA)، آژانس تحقیقاتی وزارت دفاع ایالات متحده، مسئول برخی از پیشرفتهترین فناوریهای دفاعی در جهان، الگوبرداری شده است.
وزارت دفاع ژاپن (MOD) عنوان کرد که تأسیسات مستقر در توکیو با حدود 100 پرسنل، که نیمی از آنها از بخش خصوصی هستند، با استفاده از رویکردها و روشهای جدید برگرفته از ابتکارات دارپا به طور رسمی راهاندازی میشود.
این وزارتخانه با استناد به آخرین طرح استراتژی دفاع ملی خود در سال 2022 گفت :
«جامعه بینالمللی با بزرگترین محاکمه پس از جنگ تاکنون مواجه و وارد دوره جدیدی از بحران شده است.»
دارپا، مخفف آژانس پروژههای تحقیقاتی پیشرفته دفاعی، تحقیقات بسیار محرمانهای را برای توسعه فناوریهای نوظهور و استفاده بالقوه توسط ارتش ایالات متحده انجام میدهد. این سیستم مسئول برخی از تحولپذیرترین فناوریهای مورد استفاده امروزی، از جمله اینترنت، رایانه شخصی، سیستمهای موقعیتیابی جهانی (GPS)، ماهوارههای هواشناسی و وسایل نقلیه هوایی بدون سرنشین (UAV) است.
مؤسسه فناوری نوآوری دفاعی جدید ژاپن زیر نظر آژانس امنیت ملی دولت، آژانس اکتساب، فناوری و لجستیک (ATLA) فعالیت خواهد کرد.
ایجاد این مرکز بخشی از برنامه بزرگ 5 ساله توسعه دفاعی ژاپن برای بهبود قابلیتهای زیرساختهای دفاعی این کشور است و در بررسی اجمالی بودجه سال مالی 2024 این وزارتخانه که در ماه ژوئن امسال منتشر شد، جزئیات بیشتری ارائه شده است.
به گفته کیودو نیوز، نمونههای پروژههای آینده فهرستشده در نمای کلی شامل توسعه وسایل نقلیه بدون سرنشینی که میتوانند به طور مستقل در تاریکی حرکت کنند و روش جدیدی برای شناسایی زیردریاییها است. به گفته وزارت دفاع ژاپن، سایر پروژههای تحقیقاتی شامل جنگ الکترومغناطیسی، جمعآوری اطلاعات با استفاده از ماهوارهها و فناوری تداخل ارتباطی است.
وزارت دفاع ژاپن در این گزارش اعلام کرد :
«در مواردی که استفاده نظامی از فناوریهای غیرنظامی پیشرفته، شیوههای جنگ را تغییر میدهد، باید اساساً قابلیتهای دفاعی با سرعتی تاریخی تقویت شود.»
بررسی اجمالی مالی همچنین بر نیاز وزارت دفاع به انعطافپذیری و باز بودن ترکیب فناوریهای پیشرفته غیرنظامی، از جمله از بخش خصوصی و محصولات تولیدی، تأکید کرد.
کارکنان محققان و مهندسان خارجی، که تخصصهایی مانند هوش مصنوعی، رباتیک و ذرات اولیه را پوشش میدهند، از دانشگاهها و شرکتهای خصوصی در تلاش برای ارتقای همکاری و افزایش سرعت استقرار فناوریهای جدید در دنیای واقعی انتخاب خواهند شد.
مقامات ژاپنی گفتند که هدف به کارگیری فناوریهای جدید در یک بازه زمانی 3 ساله خواهد بود.
علاوه بر برنامه تحقیقات پیشرفت، وزارت دفاع ژاپن اظهار داشت که آژانس به عنوان یک اتاق فکر برای نظارت بر روندهای تحقیقاتی جهانی در فناوریهای پیشرفته و به طور منظم با متحدان خود از جمله ایالات متحده، استرالیا و بریتانیا همکاری خواهد کرد.
کیودو نیوز توضیح داد که این مؤسسه همچنین قصد دارد برنامههای یارانهای را برای مطالعات فناوریهای دو منظوره در بخش خصوصی که میتواند در عرصههای دفاعی و غیرنظامی اعمال شود، مدیریت کند.