راهاندازی کمپین آگاهی سایبری در اینترپل
به گزارش کارگروه بینالملل سایبربان؛ اینترپل کمپینی را برای افزایش آگاهی در مورد تهدید فزاینده جرایم سایبری و مالی علیه افراد و سازمانهای آسیبپذیر راهاندازی کرد.
کمپین «Think Twice»، شامل مجموعهای از ویدئوهای کوتاه، بر ۵ تهدید آنلاین در حال افزایش تمرکز دارد: حملات باجافزاری، حملات بدافزاری، فیشینگ، کلاهبرداریهای هوش مصنوعی و فریب و طعمه عاشقانه.
این کلاهبرداریهای پیچیده در سالهای اخیر افزایش قابلتوجهی داشته است، بهطوریکه حملات باجافزاری تا ۷۰ درصد و حملات بدافزاری تنها در سال گذشته بیش از ۳۰ درصد افزایشیافته است و حدود ۲۰ درصد از کارکنان ناآگاهانه بدافزار را اجرا میکنند.
با تکامل حملات فیشینگ و دشوارتر شدن شناسایی آنها، مجرمان نیز از فناوری بهرهبرداری میکنند؛ بهعنوانمثال، آنها از هوش مصنوعی مولد برای ایجاد آواتارهای انسانی فوقالعاده واقعی استفاده میکنند و هزاران نفر را در سراسر جهان از طریق دستکاری صدا، تصویر و متن فریب میدهند.
کلاهبرداریهای طعمههای عاشقانه نیز در حال افزایش است، بهطوریکه مجرمان سایبری قبل از درخواست پول از پروفایلهای آنلاین جعلی برای ایجاد روابط و جلباعتماد استفاده میکنند.
Think Twice خواستار هوشیاری در دنیای دیجیتال است و بر اهمیت مکث برای فکر کردن، ترویج تصمیمات عاقلانه و تقویت آگاهی از امنیت سایبری تأکید میکند.
والدسی اورکیزا (Valdecy Urquiza)، دبیرکل اینترپل، گفت:
«با ادامه تکامل چشمانداز دیجیتال، شاهد افزایش پیچیدگی و مقیاس کلاهبرداری آنلاین هستیم که تهدیدی برای افراد و سازمانها به طور یکسان است. امنیت سایبری یک مسئولیت مشترک است و از طریق گامهای پیشگیرانه، میتوانیم به ایجاد دنیای دیجیتالی امنتر برای همه کمک کنیم.»
کمپین آگاهیدهی ۲ هفتهای (۳ تا ۱۹ دسامبر امسال) عمدتاً از طریق کانالهای رسانههای اجتماعی اجرا میشود.
این کمپین از افراد میخواهد تا از تأیید حضوری استفاده کنند و تعاملات خود را با محتوای دیجیتال در نظر بگیرند، بهویژه زمانی که با لینکها یا اطلاعات مشکوک مواجه میشوند.
کارشناسان معتقدند که هدف کمپین، توانمندسازی کاربران برای انتخاب آگاهانه و دقیق آنلاین، کاهش خطرات مرتبط با تهدیداتی مانند فیشینگ، بدافزارها و کلاهبرداریهای آنلاین است.
چکلیست کاهش خطرات شامل موارد زیر است:
• انتخابهای سنجیده و منطقی، بهویژه زمانی که با پیوندها، ایمیلها یا پیامهای ناخواسته، ناآشنا یا مشکوک سروکار دارید.
• مکث برای ارزیابی صحت و اعتبار محتوای دیجیتال قبل از اقدام.
• تأیید هویت از طریق کانالهای متعدد و محتاط بودن در مورد درخواستها، حتی از طرف چهرههای آشنا.
• اجرای فرهنگ امنیت سایبری در محیط کار و ارائه راهنمایی در مورد مسائل و حوادث برای کارکنان.
• احتیاط در ایجاد روابط آنلاین بهخصوص وقتی بحث مالی در میان باشد.
• آگاه بودن در مورد تاکتیکهای پیشرفته روزافزون مورداستفاده در جرایم مالی سایبری که کشف را به طور قابلتوجهی چالشبرانگیز میکند.