راهاندازی آزمایشگاه نوآوری در اراضی اشغالی با مشارکت دانشگاه بن گوریون
به گزارش کارگروه بینالملل سایبربان؛ «Meet NUR»، اولین آزمایشگاه در نوع خود در سرزمینهای اشغالی، توسط دانشگاه بنگوریون نقب (Ben-Gurion) در منطقه نوآوری جدید در بئرشبع به عنوان بخشی از شبکه علمی شهری مؤسسه فناوری ماساچوست (MIT)، مشابه 10 آزمایشگاه فعال در سراسر جهان، راهاندازی شد.
این آزمایشگاه که با همکاری گروه علوم شهری در مؤسسه فناوری ماساچوست، دانشگاه بن گوریون، دانشکده طراحی و معماری در کالج مهندسی سامی شمعون (Sami Shamoon) و چندین وزارتخانه دولتی انجام میشود، بر ارائه راهحلهایی در خصوص مسائل شهری و فضایی از طریق فناوری پیشرفته تمرکز دارد.
آب و هوای شدید، رشد سریع جمعیت، چندفرهنگی بودن و کمبود منابع حیاتی تنها بخشی از چالشهایی هستند که امروزه شهرهای اراضی اشغالی و سراسر جهان با آن روبرو هستند. یک نمونه از این شهرها بئرشبع، واقع در مناطق بیابانی، است. این آزمایشگاه همکاریهای چندرشتهای را برای توسعه فرآیندها و ابزارهای مبتکرانه مبتنی بر داده و دیجیتال برای رسیدگی به مسائل شهری در بیابان توسعه خواهد داد.
آزمایشگاه جدید به عنوان بخشی از تصمیم رژیم صهیونیستی و با همکاری گروههایی از وزارت علوم، وزارت داخلی، محیطزیست، حراست، وزارت نیرو، وزارت ساختمان و مسکن، وزارت دارایی و شورای اقتصاد ملی، تأسیس شد؛ آزمایشگاه به طور هدفمند در بلوار راجر، گذرگاه اصلی بئرشبع قرار دارد، زیرا یکی از اهداف اصلی آن افزایش مشارکت شهروندان در برنامهریزی است.
NUR بخشی از شبکه بینالمللی علوم شهری مؤسسه فناوری ماساچوست شامل 10 آزمایشگاه مشابه در سراسر جهان (اسپانیا، مکزیک، شیلی، آلمان، ایالات متحده آمریکا، کانادا، چین و تایوان) است که هر آزمایشگاه بر چالشهای محلی با پیامدهای جهانی تمرکز دارد. به عنوان بخشی از فعالیتهای آن، فناوریهای کاربردی تجربی در فرآیندهای برنامهریزی مهم در بئرشبع و جنوب اراضی اشغالی ادغام خواهند شد. علاوه بر این، آزمایشگاه جدید تحقیقات منحصر به فردی را در مورد توسعه مناطق وابسته به آب و هوا در بئرشبع و آینده شهرهای بیابانی آغاز خواهد کرد.
معمار مراو یدیت باتات (Merav Idit Battat)، رئیس آزمایشگاه، گفت:
«چشمانداز اسرائیل مملو از چالشهایی است، برخی جهانی مانند بحران آب و هوا و برخی دیگر مانند چالش جمعیتی منحصر به فرد. ما چیزهای زیادی برای یادگیری از سایر نقاط جهان داریم و در طول دوران سخت و پیچیده اسرائیل، ما به همراه همه شرکای خود مرکزی را با هدف برنامهریزی برای آیندهای بهتر، عادلانهتر و پایدارتر از طریق پلتفرمهای مشترک چند رشتهای و توسعه ابزارهای مبتکر دادهمحور ایجاد کردهایم.»
این آزمایشگاه در سراسر سرزمینهای اشغالی فعالیت و دانشگاهیان، مهندسان، کارآفرینان و طراحان را با مقامات محلی، وزارتخانههای دولتی و جوامع مرتبط میکند تا فرآیندها و ابزارهای مبتکرانه مبتنی بر داده را از طریق فعالیتها، کارگاهها، کنفرانسها و دسترسی به دادهها در دسترس عموم قرار دهد.
دانیل چاموویتز (Daniel Chamovitz)، رئیس دانشگاه بنگوریون، در این خصوص اظهار داشت:
«آزمایشگاه NUR اجرای دیانای بنگوریون و چشمانداز ما است: همکاری با مؤسسات پیشرو در سراسر جهان، پیشرفت نقب و توسعه و استفاده از ابزارهای نوآورانه برای منافع از همه.»