قطع شبکه شرکت مانیگرام طی یک حادثه سایبری
به گزارش کارگروه حملات سایبری خبرگزاری سایبربان، این شرکت آخر هفته گذشته در پیامهایی در شبکههای اجتماعی اعلام کرد که با قطعی شبکه مواجه شده است.
این بیانیه پس از آن منتشر شد که کاربران از روز جمعه نتوانستند از خدمات این شرکت استفاده کنند.
روز دوشنبه، مانیگرام اعلام کرد که اخیراً یک مشکل امنیت سایبری شناسایی شده که باعث شد تیم فناوری اطلاعات شرکت تحقیقاتی را آغاز کرده و سیستمها را به صورت آفلاین درآورند، موجب قطعی شبکه شده است.
این شرکت اعلام کرد:
ما با کارشناسان برجسته امنیت سایبری خارجی همکاری میکنیم و با نیروهای پلیس هماهنگ هستیم. ما اهمیت و فوریت این موضوع را برای مشتریان و شرکای خود درک میکنیم. ما بهطور سختکوشانهای در حال تلاش برای بازگرداندن سیستمها به حالت آنلاین و از سرگیری عملیات عادی کسبوکار هستیم.
تا صبح سهشنبه، وبسایت مانیگرام همچنان از دسترس خارج بود.
این شرکت در مورد اینکه آیا با حمله باجافزاری مواجه است یا خیر و آیا درخواست باج شده است، پاسخی ارائه نداد.
مانیگرام تا سال ۲۰۲۳ یک شرکت عمومی بود، اما پس از آن توسط شرکت خصوصی مدیسون دیربورن پارتنرز با قیمت ۱ میلیارد دلار خریداری شد.
در آخرین گزارش مالی عمومی خود، این شرکت درآمدی معادل ۱.۳ میلیارد دلار در سال ۲۰۲۲ اعلام کرده بود.
بیش از ۵۰ میلیون نفر هر ساله از مانیگرام برای ارسال پول و ارزهای دیجیتال به صورت بینالمللی و در داخل ایالات متحده استفاده میکنند.
این شرکت هفته گذشته گزارشی منتشر کرد که نقش مهم آن در بازار حوالهها را برجسته کرد، بازاری که در آن افراد در ایالات متحده و اروپا، پول به خانوارهای خود در کشورهای در حال توسعه ارسال میکنند.
مانیگرام سالانه بیش از ۲۰۰ میلیارد دلار تراکنش در بیش از ۲۰۰ کشور و قلمرو را تسهیل میکند.
از عصر دوشنبه، چندین شریک در منطقه کارائیب و مکزیک به مشتریان خود اعلام کردند که قطعی خدمات آنها ناشی از حمله به مانیگرام بوده است.
بانک جامائیکا نیز بیانیهای منتشر کرد و به شهروندان خود اعلام کرد که شرکتهای حواله (نمایندگان اصلی) که خدمات مانیگرام در جامائیکا را ارائه میدهند، قادر به دسترسی به پلتفرم مانیگرام برای ارسال حواله به خارج یا پرداخت حواله به دریافتکنندگان در جامائیکا نیستند.
گروههای باجافزاری تمایل زیادی به هدف قرار دادن شرکتهای خدمات مالی دارند، زیرا میدانند فشار مشتریان شرکتها را مجبور به پرداخت باج میکند.
اوایل سال جاری، وقتی چهار شرکت بزرگ مالی که در فرآیند وامگیری مشارکت داشتند؛ یعنی شرکت مستر کوپر (Mr. Cooper)، لون دیپات (loandepot)، فیدیلیتی نشنال فایننشال (Fidelity National Financial) و فرست امریکن (First American)، همگی مورد حملات باجافزاری قرار گرفتند، خریداران خانه به شدت نارضایتی خود را اعلام نمودند.
چندین مؤسسه مالی حیاتی دیگر نیز در پاییز گزارش حوادث مشابه دادند؛ از جمله مریدین لینک (MeridianLink)، تیپالتی (Tipalti) و مونریس (Moneris).
یکی از بزرگترین بانکهای جهان، بانک صنعتی و بازرگانی چین (ICBC) نیز در نوامبر اعلام کرد که با حمله باجافزاری مواجه شده است.