قرارداد جدید سایبری رژیم صهیونیستی و جمهوری چک
به گزارش کارگروه بینالملل سایبربان؛ لوکاس کینتر (Lukáš Kintr)، مدیر دفتر ملی امنیت سایبری و اطلاعات (NÚKIB) جمهوری چک و گابی پورتنوی (Gaby Portnoy)، مدیر کل اداره ملی سایبری رژیم صهیونیستی (INCD)، در بئرشبع، پایتخت سایبری این رژیم، با یکدیگر دیدار کردند. آنها یادداشتی را امضا کردند که همکاری در زمینه امنیت سایبری بین 2 طرف را تعمیق خواهد کرد. کینتر به عنوان عضوی از هیئت پیتر پاوله (Peter Pavle)، رئیس جمهور جمهوری چک، از اراضی اشغالی دیدن کرد.
علاوه بر این 2 مدیر، رئیس جمهور چک نیز در مراسم امضای این تفاهمنامه شرکت کرد. به گفته کارشناسان، این سند گام دیگری برای تقویت روابط امنیت سایبری بین 2 طرف است. در ابتدا قرار بود در اکتبر 2023 در پراگ و به مناسبت مذاکرات بین دولتی جمهوری چک و اسرائیل امضا شود. اما این اتفاق به دلیل حمله بیسابقه حماس موسوم به طوفانالاقصی به رژیم صهیونیستی در 7 اکتبر 2023 و جنگ متعاقب آن رخ نداد. امضای سند در این زمان نماد حمایت متقابل و تمایل بیشتر برای همکاری است.
متعاقباً رئیس جمهور و 2 مدیر در مورد تهدیدات جاری در فضای سایبری ناشی از درگیریهای جنگی و چالشهای مربوط به امنیت سایبری گفتگو کردند. لوکاس کینتر و گابی پورتنوی از سطح همکاری متقابل و اهمیت آن برای افزایش انعطافپذیری سایبری 2 طرف قدردانی کردند.
کینتر ادعا کرد :
«اسرائیل یکی از اولین کشورهایی بود که جمهوری چک وابستگی سایبری خود را به آن ابراز کرد. درنتیجه، میتوان از مزایای بلندمدت همکاری متقابل با اداره ملی سایبری اسرائیل، مثلاً یک مؤسسه معتبر بینالمللی که پشت ایجاد یک سازمان منحصربهفرد است، استفاده کرد. جالب بود امروز بشنویم که این سازمان در زمان جنگ با چه نوع چالشهایی مواجه است و چگونه سعی میکنند از تبدیل شدن فضای سایبری به میدان نبرد کامل بعدی خود جلوگیری کنند. امضای تفاهمنامه همکاری نزدیکتر بین کارشناسان هر 2 نهاد از جمله به اشتراکگذاری مؤثر اطلاعات و تجربیات مانند دورههای کارآموزی را ممکن میسازد. من از رویکرد حرفهای همکاران اداره ملی سایبری اسرائیل و همکاریها در این حوزه تا به امروز قدردانی میکنم و مشتاقانه منتظر توسعه بیشتر آن هستم.»
پورتنوی نیز در خصوص این مشارکت مدعی شد :
«همکاری ما، به ویژه در مواقع درگیری، نه تنها روابط متقابل را تقویت کرده، بلکه انعطافپذیری شراکت ما را نیز نشان داده است. در مواجهه با تهدیدات مشترک، این تفاهمنامه تعهد ما را برای ایستادن در کنار هم، استفاده از فناوری و ارتقاء آگاهی از امنیت سایبری به عنوان یک بار دیگر تأیید میکند. این اتحاد فقط گواهی بر روابط دیپلماتیک نیست، بلکه یک اتحاد استراتژیک برای تضمین امنیت مشترک ما و ایجاد انعطافپذیری فناوری است.»
همکاری در زمینه امنیت سایبری بین جمهوری چک و رژیم صهیونیستی به سال 2013 برمیگردد. از آن زمان، امنیت سایبری بخش مهمی از روابط متقابل بوده است. یک گفتگوی استراتژیک طولانی مدت و بحث حرفهای بین دفتر ملی امنیت سایبری و اطلاعات جمهوری چک و اداره ملی سایبری رژیم صهیونیستی شکل گرفت که به 2 طرف این فرصت را میدهد تا بهترین شیوهها را در تمام زمینههای امنیت سایبری مبادله کنند و در آخر، فرصتی را برای اشتراک اطلاعات مهم فراهم میکند.