پاکستان خواستار دسترسی کشورهای در حال توسعه به فناوریهای نوظهور
به گزارش کارگروه بینالملل سایبربان؛ پاکستان خواستار حذف محدودیتهای غیرضروری از کشورهای در حال توسعه شد تا به آنها امکان دسترسی به فناوریهای جدید و نوظهور برای رسیدگی به چالشهای معاصر را بدهد.
عثمان جادون (Usman Jadoon)، معاون نماینده دائم پاکستان در سازمان ملل در نشست «Arria-Formula» شورای امنیت در مورد پتانسیل علم برای صلح و امنیت گفت :
«ما بر ضرورت رفع موانع برای دستیابی عادلانه و بدون تبعیض به دانش علمی، تجهیزات، مواد و فناوری، از جمله انتقال آن به کشورهای در حال توسعه تأکید میکنیم.»
سوئیس نشست 15 عضوی شورا را تحت فرمول آریا تشکیل داد که به نام دیگو آریوا (Diego Arriva)، سفیر سابق ونزوئلا در سازمان ملل متحد نامگذاری شده است. این یک فرآیند مشاوره غیررسمی است که به شورا این فرصت را میدهد تا در یک محیط محرمانه و غیررسمی با افراد صحبت کند.
جادون توضیح داد :
«تا زمانی که دسترسی عادلانه به فناوریهای جدید و نوظهور برای کشورهای در حال توسعه فراهم و همه محدودیتهای نابهجا برداشته نشود، جهان حتی از دستیابی به اهداف توسعه پایدار (SDGs) عقبتر خواهد ماند.»
توماس گوربر (Thomas Gurber)، وزیر امور خارجه وزارت امور خارجه فدرال کنفدراسیون سوئیس، در افتتاحیه این نشست گفت که شورای 15 عضوی وظیفه دارد با بحرانهای زیادی که جهان را تکان میدهد مقابله کند.
وی افزود حتی در این زمانهای سخت، بسیار مهم است که جامعه جهانی نگاهی بلندمدت داشته باشد و چون تعداد درگیریها در حال افزایش است، چالشهای صلح و امنیت پیچیدهتر میشوند.
این مقام ارشد سوئیسی تصریح کرد :
«پیامدهای تغییرات آب و هوایی خطرات موجود را تشدید میکند، فناوریهای جدید تأثیر عمیقی بر جوامع ما میگذارد و اطلاعات نادرست اعتماد بین دولتها را تهدید میکند.»
جادون در سخنان خود عنوان کرد که پاکستان پتانسیل تحول آفرین علم در پیشبرد صلح و امنیت را میشناسد.
نماینده پاکستان با اشاره به اینکه مدلسازی آب و هوا، سیستمهای نظارت بر بیماریها و مکانیسمهای هشدار اولیه قدرت دادههای علمی را در اطلاعرسانی واکنشهای پیشگیرانه نشان داده، اعلام کرد که دانش و ابزارهای علمی باعث میشود تهدیدها به طور مؤثرتری پیشبینی شوند.
وی ادامه داد :
«در عین حال، علم و فناوری مدرن همچنین به ظهور ابزارهای جدید جنگی منجر شده است، حرکت از چوب و سنگ به سمت سلاحهای هستهای و جنگ سایبری. استفاده از تسلیحات خودمختار مجهز به هوش مصنوعی (AI) انقلاب جدیدی در امور نظامی است. امروز همگرایی هوش مصنوعی و جنگ اطلاعاتی، که با گسترش تصاعدی اطلاعات نادرست از طریق پلتفرمهای آنلاین و رسانههای اجتماعی مشخص شده، برای ایجاد جنگ ترکیبی به منظور دامن زدن به اختلاف اجتماعی و گسترش تبلیغات منجر به تبعیض نیز استفاده میشود.»
در این راستا، او نگرانی پاکستان در مورد کاربردهای نظامی غیرقابل تنظیم فناوریهای نوظهور را تکرار و از درخواستها با هدف ایجاد هنجارهای الزامآور قانونی برای تنظیم استفاده از آنها، تضمین ثبات منطقهای و جهانی حمایت کرد.
وی در پایان بر تعهد پاکستان به بازگشایی پتانسیل علم برای صلح و پیشرفت، حمایت از شیوههای علمی مسئولانه و همکاری بینالمللی برای ساختن آیندهای امنتر و مرفهتر تأکید کرد.