نصب کیت استارلینک روی پهپادهای روسی
به گزارش کارگروه بینالملل سایبربان؛ به گفته کارشناسان، فناوری ساخت اسپیس ایکس در میان بقایای پهپاد ساقط شده شاهد-136 روسیه که اهدافی در اوکراین را هدف قرار میداد، کشف شد.
کارشناسان ادعا کردند که این پهپاد در شب 25 سپتامبر امسال پس از پرتاب 32 پهپاد روسیه به سمت اوکراین سرنگون شد. به گزارش «Euromaidanpress» و «Defence Express»، عکسهایی از زبالههای حداقل یکی از پهپادهای پرتاب شده در آن شب دارای لوگوی استارلینک (Starlink) و شماره سریال محصول روی آن است و این اولین باری است که پهپادهای شاهد به فناوری ایلان ماسک (Elon Musk) مجهز میشوند.
محققان مدعی شدند ه پس از آغاز عرضه پهپادهای شاهد توسط ایران به روسیه، مسکو ساخت آنها را بومیسازی کرد. کشتی مهمات تأخیری شاهد 136 در روسیه «Geran-2» نامیده میشود؛ هدف اصلی این دستگاهها رساندن مواد منفجره به اهداف منتخب است که به آنها لقب پهپاد کامیکاز داده میشود.
دیش استارلینک زمانی مفید است که اپراتورهای پهپاد بخواهند حجم بالایی از داده را از دوربینهای آن مخابره کنند. از آنجایی که استارلینک دارای یک اتصال متوسط بین 25 تا 220 مگابیت در ثانیه است، اپراتورها میتوانند به صورت بلادرنگ روی این سفینه مانور دهند.
دیفنس اکسپرس، یک پایگاه خبری نظامی اوکراین، ادعا کرد که استفاده از استارلینک میتواند روسیه را برای استفاده از پلتفرمهای شاهد به منظور حملات دقیقتر قدرت دهد. از آنجایی که برد شاهد میتواند تا 2000 کیلومتر (1550 مایل) برسد، اینترنت پرسرعت در همه جا به میزان زیادی عملکرد این کشتی را بهبود میبخشد.
البته، اسپیس ایکس و ایلان ماسک فروش پایانههای استارلینک به روسیه را تکذیب کردند. پس از اینکه گزارشهایی مبنی بر استفاده نیروهای مسلح روسیه از فناوری ماسک برای اولین بار در اوایل فوریه منتشر شد، ماسک در پستی در پلتفرم X (توییتر سابق) منتشر کرد و گفت که این اطلاعات کاملاً نادرست است.
ارتش اوکراین برای برقراری ارتباط، جمعآوری اطلاعات و انجام حملات هواپیماهای بدون سرنشین به استارلینک متکی است. در همین حال، طبق گزارش نیویورک تایمز در ماه می سال جاری، ارتش روسیه در حال آزمایش سیستمهای تسلیحات الکترونیکی برای اختلال در ارتباطات است.
سازندگان فناوری نظامی سعی کردهاند از ارتباطات ماهوارهای استارلینک برای هواپیماهای بدون سرنشین زمینی استفاده کنند. به عنوان مثال، شرکت مستقر در استونی «Milrem Robotics» ارتباطات ماهوارهای استارلینک را در خودروی زمینی بدون سرنشین «THeMis» خود ادغام کرده است.