نگرانی شرکتهای آفریقایی در مورد پادمانهای سایبری دولتی
به گزارش کارگروه بینالملل سایبربان؛ گزارش اخیر چشمانداز امنیت سایبری جهانی توسط مجمع جهانی اقتصاد نشان میدهد که بیش از 40 درصد از شرکتهای آفریقایی به توانایی دولتهای خود برای رسیدگی به حوادث مهم امنیت سایبری اعتماد ندارند که درصد بالاتری نسبت به سایر مناطق جهانی است.
در آفریقا، 36 درصد از شرکتها، در مقایسه با 15 درصد در اروپا و آمریکای شمالی و 0 درصد در اقیانوسیه، نسبت به آمادگی ملی امنیت سایبری تردید دارند.
تنها 9 درصد از شرکتهای آفریقایی نسبت به اقدامات امنیت سایبری دولت های خود بسیار مطمئن هستند، درحالیکه اروپا 13 درصد، آمریکای شمالی 17 درصد و اقیانوسیه 25 درصد گزارش دادهاند.
سازمانهای کوچکتر، که اکثریت را در آفریقا تشکیل میدهند، مبارزات بیشتری را با انعطافپذیری سایبری گزارش میکنند. در سطح جهانی، درصد سازمانهای کوچکی که به انعطافپذیری سایبری «ناکافی» اشاره میکنند از 5 درصد در سال 2022 به 35 درصد در سال 2024 افزایش یافته است.
ایزابل مایر (Isabelle Meyer)، مدیر عامل «ZENDATA Cybersecurity»، این عدم اعتماد را به تفاوتهای قابل توجه در سرمایهگذاریهای امنیت سایبری و منابع انسانی نسبت داد و گفت درحالیکه آمریکای شمالی و اروپا بیش از 2 دهه در زیرساختهای امنیت سایبری و مشارکت عمومی-خصوصی سرمایهگذاری کردهاند، بسیاری از کشورهای آفریقایی فاقد مقررات جامع، متخصصان کافی و مراکز عملیاتی هستند. مایر تأکید کرد که این شکافها به طور طبیعی منجر به نگرانی در مورد آمادگی امنیت سایبری در میان سازمانهای آفریقایی میشود.
این یافتهها نیاز مبرم را برای دولتهای آفریقایی برای اولویت دادن به امنیت سایبری با توسعه سیاستهای قوی، سرمایهگذاری در زیرساختها و تقویت همکاریهای دولتی و خصوصی نشان میدهد. رسیدگی به کمبود متخصصان ماهر از طریق برنامههای آموزشی بسیار مهم است.