about-3 back-contact back-deep eitaa کانال روبیکاخبرگزاری سایبربان
مطالب پربازدید
هوش
1403/08/29 - 07:56- هوش مصنوعي

هوش مصنوعی و دانش‌آموزان؛ تحولی که باید برای آن آماده شد

آموزش و پرورش، به خصوص مدارس به عنوان مهم‌ترین بستر تربیت نسل آینده، نقش کلیدی در آماده‌سازی دانش‌آموزان برای ورود به دنیای هوش مصنوعی دارد. اکنون هوش مصنوعی برای دانش‌آموزان یک انتخاب نیست، بلکه یک ضرورت است.

ساخت
1403/09/24 - 08:40- آسیا

ساخت پیچیده‌ترین سلاح سایبری زیرساختی جهان توسط ایران

کارشناسان ادعا کردند که بدافزار مرتبط با ایران زیرساخت‌های حیاتی ایالات متحده و رژیم صهیونیستی را هدف قرار داده است.

راه‌اندازی
1403/09/28 - 07:37- آسیا

راه‌اندازی اولین کامپیوتر کوانتومی ساخت رژیم صهیونیستی

رژیم صهیونیستی از راه‌اندازی اولین کامپیوتر کوانتومی ساخت خود با استفاده از فناوری پیشرفته ابررسانا خبر داد.

بیت کوین را می‌توان از شگفتی‌های عصر حاضر به شمار آورد. خَلقا و خُلقا جذاب است. هم‌زمان که تریدرها را به هیجان می‌آورد با روح و روان پژوهشگران نیز بازی می‌کند! انصافا هم از خود بیت کوین جذاب‌تر، پشت پرده خلقت آن است. ساتوشی ناکاموتو کیست؟! کجاست؟! در پس ناپیدایی او چه رازی نهفته است؟! از آنجایی که کیف پول ساتوشی حاوی پنج درصد از بیت کوین استخراج شده است؛ خواسته یا ناخواسته او ثروتمند و شاید قدرتمندترین شخص روی زمین است. همین جذابیت عجیب و غریب باعث شده تا افراد زیادی با ادعای ساتوشی بودن شانس کفش خود را برای سیندرلا شدن بیازمایند!
معروف‌ترین آنها کریگ رایت است. مهندس کامپیوتر و بازرگان استرالیایی که ۲ مه سال ۲۰۱۶  ادعا کرد همان ساتوشی ناکاموتو است. طبق مقالات منتشر شده توسط BBC و Economist وی توانسته یک پیام را توسط کلید خصوصی مربوط به نخستین تراکنش بیت‌کوین امضا کند. دیگری وینسنت ون ولکر، هنرمند امریکایی است که ناکاموتو بودن توسط رسانه‌ها به او چسبانده شده است! جاستین سان، بنیانگذار رمز ارز ترون در فوریه ۲۰۲۱ در صفحه توئیتر شخصی خود ادعا کرده بود ایلان ماسک همان ساتوشی ناکاماتو است. این ادعا پیشتر در سال ۲۰۱۷ توسط یکی از کارمندان سابق اسپیس ایکس مطرح شده بود که ایلان ماسک آن را تکذیب کرده بود.
 

نقد

اما از ساتوشی چه می‌دانیم؟!
ساتوشی ناکاموتو شخص (یا اشخاصی) است که در سال ۲۰۰۸، در مقاله‌ای با عنوان «بیت کوین: یک سیستم نقدی الکترونیک همتا به همتا»، بیت کوین را معرفی کرد. لین مقاله به وایت پیپر معروف شد.
استفاده از انگلیسی روان و بی نقص در مقالات، پیام‌ها و کدهای اصلی نرم‌افزار بیت کوین و گاهی استفاده از کلمات بریتانیایی در مطالب انتشار یافته، باعث شد که بسیاری از افراد به این باور برسند که ساتوشی ناکاموتو اهل کشور انگلیس است و هویت ژاپنی ندارد. همچنین با بررسی وضعیت زمانی وایت پیپر بیت کوین و پیام‌ها توسط ساتوشی، مشخص شده است که ساعت انتشار مطالب با ساعت کشور انگلستان هماهنگی دارد. ساتوشی ناکاموتو هرگز اطلاعات شخصی‌اش را فاش نکرد و حتی اجازه نداده است که سرنخ احتمالی دربارۀ هویتش وجود داشته باشد. ساتوشی ناکاموتو بیت کوین را با عرضه محدود (۲۱ میلیون بیت کوین) ایجاد کرد؛ سپس گزارش عملکرد خود را منتشر کرد و اولین بلاک شبکه را در سال ۲۰۰۹ استخراج کرد. در ایمیلی که توسط ساتوشی در سال ۲۰۱۱ ارسال شد، عنوان شده بود که او از بیت کوین دست کشیده و به سوی پروژه‌های دیگر متمایل شده ‌است!

درتازه‌ترین تلاش رسانه‌ای، کالن هوبک مستندساز شناخته شده امریکایی ادعا می‌کند به هویت ساتوشی دست یافته است. نامزد جایزه امی برای مجموعه «Q: Into the Storm» در مستند جدیدش با عنوان «پول الکتریک: راز بیت‌کوین - Money Electric: The Bitcoin Mystery» به این مهم پرداخته است. او سه سال صرف تحقیق، مصاحبه و فیلمبرداری در نقاط مختلف جهان کرد تا بتواند تصویری جامع از دنیای بیت‌ کوین و معمای ساتوشی ارائه دهد. نتیجه این تلاش، مستندی 100 دقیقه‌ای است که در اکتبر 2024 از شبکه HBO پخش شد.
 

نقد

این مستند در دو بخش روایت می‌شود. بخش اول به بررسی تاریخچه بیت‌ کوین، فرهنگ و ایدئولوژی پشت آن و وقایع مهمی که در طول 15 سال گذشته رخ داده می‌پردازد. بخش دوم و جنجالی‌تر مستند به تلاش هوبک برای کشف هویت ساتوشی اختصاص دارد. چهره‌های سرشناس حوزه ارزهای دیجیتال همراه فیلم هستند. یکی از این افراد سامسون مو (Samson Mow) است؛ فردی که خود را سفیر بیت‌ کوین می‌نامد و طبق ادعای مستند در ترویج پذیرش بیت‌ کوین توسط کشورهایی مانند السالوادور و صربستان نقش داشته است. مو در مستند، دیدگاه‌های خوش‌بینانه‌ای درباره آینده بیت‌ کوین ارائه می‌دهد و آن را به عنوان راه‌حلی برای مشکلات اقتصادی جهانی معرفی می‌کند. شخصیت کلیدی دیگری که در مستند حضور پررنگی دارد، آدام بک (Adam Back) است. بک بنیانگذار شرکت بلاک استریم (Blockstream) و از پیشگامان رمزنگاری است. او خالق سیستم Hashcash بود که پیش‌زمینه‌ای برای ساختار رمزنگاری بیت‌ کوین محسوب می‌شود. بک خود نیز از مظنونین اصلی هویت ساتوشی بوده و هوبک بخشی از مستند را به بررسی این احتمال اختصاص می‌دهد. هوبک همچنین با راجر ور (Roger Ver)، معروف به «مسیح بیت‌ کوین» مصاحبه می‌کند. او از اولین سرمایه‌گذاران بیت‌ کوین بود که بعدها به یکی از منتقدان سرسخت سیاست‌های توسعه‌ آن تبدیل شد. حضور او در مستند دیدگاهی متفاوت و انتقادی نسبت به مسیر فعلی بیت‌ کوین ارائه می‌دهد.
اما بخش اصلی و جنجالی مستند مربوط به تلاش هوبک برای کشف هویت ساتوشی است. او ابتدا به سراغ مظنونین اصلی و شناخته شده می‌رود. این افراد شامل هال فینی (Hal Finney)، نیک سابو (Nick Szabo) و وی دای (Wei Dai) هستند که همگی از پیشگامان رمزنگاری و ارزهای دیجیتال بوده‌اند. هوبک دلایلی که این افراد را به عنوان کاندیداهای احتمالی ساتوشی مطرح کرده بررسی می‌کند، اما در نهایت به این نتیجه می‌رسد که شواهد کافی برای اثبات هویت ساتوشی بودن هیچ یک از آنها وجود ندارد. سپس هوبک به سراغ یک مظنون جدید و غیرمنتظره می‌رود؛ پیتر تاد (Peter Todd). تاد یک توسعه‌دهنده کانادایی 39 ساله است که از ابتدا در توسعه بیت‌ کوین نقش داشته است. او در جامعه بیت‌ کوین به خاطر دیدگاه‌های جنجالی و گاه تندش شناخته می‌شود. هوبک با ارائه شواهد و مدارکی تلاش می‌کند ثابت کند تاد همان ساتوشی ناکاموتو است.
اگر شما نیز کنجکاوید تا از هویت و سرنوشت خالق بیت کوین مطلع باشید؛ به تماشای «پول الکتریک: راز بیت‌کوین - Money Electric: The Bitcoin Mystery» بنشینید. نسخه دوبله فارسی این مستند از طریق پلتفرم‌های فارسی پخش فیلم در اختیار علاقه‌مندان قرار گرفته است.
 

منبع:

تازه ترین ها

گرفتاری جدید شرکت مِتا در برزیل

برزیل به شرکت مِتا ۷۲ ساعت فرصت داد تا تغییرات برنامه راستی‌آزمایی را توضیح دهد.

حمایت
1403/10/22 - 15:51- هوش مصنوعي

حمایت مجریان ضد انحصار آمریکا از ایلان ماسک

مجریان ضد انحصار آمریکا از استدلال ایلان ماسک در شکایت از اوپن اِی آی حمایت می‌کنند.

عرضه
1403/10/22 - 14:01- آسیا

عرضه دوربین‌های دارای فناوری پیشرفته در اراضی اشغالی

شرکت «Next Vision» متعلق به رژیم صهیونیستی آماده عرضه دوربین‌های 12 میلیون دلاری به مشتریان فعلی شد.