نگاهی به مستند دوهزار جنگ طلب (Mules 2000)
درباره کارگردان
دنیش دسوزا مستندساز و مفسر سیاسی محافظهکار امریکایی است. دسوزا در ۲۵ آوریل ۱۹۶۱ در بمبئی هند متولد شد. والدین او از کاتولیکهای رومن در ایالت گوا در غرب هند بودند. دنیش تحصیلات عالیه خود را در مدرسه STANISLAUS به پایان رساند و در سال 1976 در کالج SYDENHAM در بمبئی تحصیلات خود را تکمیل کرد. سال ۲۰۱۲، دسوزا مستند "آمریکای اوباما: ۲۰۱۶" که یک فیلم انتقادی علیه اوباما بود را بر اساس کتابش با عنوان "ریشههای برآمدن اوباما" (۲۰۱۰) منتشر کرد. این مستند ۳۳ میلیون دلار کسب درآمد داشت که آن را به پرسودترین مستند محافظهکار تاریخ در امریکا تبدیل کرد. پس از این فیلم او پنج مستند دیگر با عناوین «آمریکا: دنیا را بدون او تصور کنید»، «آمریکای هیلاری»، «مرگ یک ملت»، «کارت ترامپ»، «دو هزار جنگ طلب» را تولید و پخش کرده است. مستندهای دسوزا به خاطر ترویج تئوریهای توطئه و اشتباهات و همچنین محتوای تحریکآمیزشان جنجالهای قابل توجهی را به وجود آورده است
مورد آخر با عنوان کامل «دو هزار جنگ طلب –2000 Mules» محصول سال 2022 میلادی است که اولینبار در تاریخ 2 می توسط کمپانی D’Souza Media در کشور آمریکا اکران شد. این مستند سپس در آمریکا، انگلستان، کانادا، استرالیا، آلمان، فرانسه، ایتالیا، برزیل و ... به صورت اینترنتی منتشر گردید.
تقلب؛ از ادعا تا واقعیت!
دونالد ترامپ در جریان رقابتهای انتخاباتی ریاست جمهوری امریکا در سال 2020 همواره از احتمال بالای تقلب در فرآیند رای گیری سخن به میان میآورد. او حتی سوم نوامبر 2020 خواهان توقف انتخابات و شمارش آرا در ایالتهای رقابتی (پنسیلوانیا، جورجیا و کارولینای شمالی) شد تا ناظران انتخاباتی بتوانند به روند شمارش آرا دسترسی پیدا کنند. این دومینو در نهایت به یورش طرفداران او به کاخ کنگره ایالات متحده امریکا انجامید و حواشی فراوانی را به وجود آورد. رسانههای دموکرات از ادعای ترامپ به عنوان "دروغ بزرگ" یاد میکنند. پس از گذشت نزدیک به دو سال از حواشی انتخابات 2020، دنیش دسوزا در قالب یک مستند تلویزیونی به صحت سنجی ادعای حزب متبوعش پرداخته است.
ظاهرا بنیه تحقیقاتی این مستند بر اساس یافتههای اندیشکده محافظهکار «موسسه هارتلند» بنا شده است. بر اساس خروجی پژوهش این اندیشکده، تقلب در آراء پستی در انتخابات ریاست جمهوری ۲۰۲۰ آمریکا، تا حد قابل توجهی روی نتیجه انتخابات آن سال تاثیرگذار بود و به شکست دونالد ترامپ، رییس جمهور سابق و پیروزی جو بایدن، رییس جمهور کنونی این کشور منجر شد. این اندیشکده معتقد است: اگر انتخابات ۲۰۲۰ هم مانند همه انتخابات ملی در طول دو قرن اخیر برگزار میشد و اکثریت رایدهندگان بهجای رای پستی، با حضور مستقیم پای صندوق رای میدادند، آنگاه دونالد ترامپ تقریباً بدون شک و شبهه دوباره رییس جمهور میشد. «هارتلند» ادعا میکند ۲۸.۲درصد از رایدهندگان پستی احتمالاً به نوعی مرتکب تقلب شدند و هر کدام به نوعی رفتاری کردند که «تحت اکثر شرایط، غیرقانونی» محسوب میشود. این تقلب انتخاباتی که در جریان آن بیش از ۴۳ درصد رایدهندگان پستی (بالاترین درصد در تاریخ آمریکا) بودهاند، به شکلی «چشمگیر» نتایج انتخابات را تحتالشعاع قرار داد.
این اندیشکده در تحقیق ماه دسامبر، ۱۰۸۵ رایدهنده را مورد بررسی قرار داد و به این نتیجه رسید که از هر پنج رایدهنده پستی، یک نفر متقلبانه رفتار میکند. بیش از یک پنجم (۲۱ درصد) پاسخدهندگان اذعان کردند که برگهها را به نام دیگران پر میکنند یا در ایالتی که دیگر ساکن دائمی آن نیستند، رای میدهند. همچنین ۱۷ درصد گفتهاند که برگه اعضای خانوادهشان را بدون اجازه پر و امضا میکنند.
دنیش دسوزا در 2000 Mules به سراغ کاترین انگلبرک و گرگ فلیپس رفته است. کاترین رئیس موسسه "حقیقت بخشیدن به رای" و فلیپس از مدیران "اطلاعات و صحت انتخابات" است. فیلم با شرح ایده جیوترکینگ کاترین انگلبرک شواهدی دال بر تحرکات غیرعادی در رای پستی را به اثبات میرساند. طبق این سیستم افراد مشکوک بر اساس رد دیجیتالی موبایلشان علامتگذاری و مورد بررسی متریک قرار میگیرند. این افراد که در مستند اصطلاحا مول نامیده میشوند با حضور در مراکز رایگیری پستی، اقدام به ارسال تعداد مشکوکی پاکت رای به صندوق میکنند. تحرک مولها غالبا در ساعات نیمه شب و بصورت مخفیانه مشاهده میشود. طبق برآوردهای کاترین انگلبرک و گرگ فلیپس، دست کم 380 هزار رای توسط مولها به صندوقها وارد شده است؛ آنها معتقدند این آرای مشکوک متعلق به دموکراتهاست و در ایالتهای حساس توانسته نتایج را مهندسی کند. در سمت مقابل اما آسوشیتدپرس گزارش داد که این فیلم متکی بر «فرضهای اشتباه، حسابهای ناشناس و تجزیه و تحلیل نادرست دادههای موقعیت مکانی تلفن همراه» است که توسط موسسه غیرانتفاعی محافظهکار True the Vote ارائه شده است.
اگر علاقهمند به تماشای نسخه زیرنویس فارسی این مستند هستید، هماکنون از طریق پلتفرمهای فارسی پخش فیلم در اختیار علاقهمندان قرار دارد.