متهم شدن روسیه و ایران به افزایش تهدیدات سایبری علیه آلمان
به گزارش کارگروه بینالملل سایبربان؛ نانسی فایزر (Nancy Faeser)، وزیر کشور آلمان، نسبت به افزایش جاسوسی و تهدیدات سایبری از سوی دشمنان خارجی از جمله روسیه، چین و ایران هشدار داد.
فایزر با اشاره به گزارش سالانه آژانس اطلاعات داخلی آلمان که تهدیدها علیه دموکراسی این کشور را رصد میکند، در برلین به خبرنگاران گفت :
«تهدید دموکراسی ما ناشی از جاسوسی، خرابکاری، اطلاعات نادرست و حملات سایبری به ابعاد جدیدی رسیده است. روسیه استراتژی اطلاعاتی خود را پس از اخراج دیپلماتهایش از آلمان در سال 2023 تنظیم کرد. کرملین اکنون کمپین شدیدتر و چندجانبهتری را علیه برلین به راه انداخته و جاسوسی و در عین حال حملات سایبری و عملیاتهای اطلاعات نادرست انجام میدهد.»
توماس هالدن وانگ (Thomas Haldenwang)، رئیس آژانس اطلاعات داخلی آلمان، اظهار داشت :
«یک کمپین حملات سایبری گسترده در سال 2023 علیه اهداف با ارزش در تجارت و سیاست، از جمله کمیته اجرایی حزب «SPD» انجام شد. این حمله از آن زمان به گروه هکری «APT 28»، تحت کنترل سرویس اطلاعات نظامی روسیه، نسبت داده شده است.»
کارشناسان آلمانی در این گزارش ادعا کردند که فعالیتهای سرویسهای اطلاعاتی ایران در آلمان بر نظارت بر گروهها و افراد اپوزیسیون ایرانی در پی اعتراضات گسترده علیه رژیم در سال گذشته متمرکز بود.
در این گزارش آمده است در حالیکه رصد افراد در تبعید نیز یکی از اهداف کلیدی جاسوسی اطلاعات چین از آلمان بود، پکن فعالیتهای جاسوسی خود را بر جمعآوری اطلاعات در زمینههای تحقیقاتی، تجاری و سیاسی متمرکز کرد.
براساس این گزارش، تهدیدهای داخلی نیز از جانب افراطگرایان افزایش یافته است؛ جرایم جنایی مرتکب شده توسط افراطگرایان از هر نوع در سال گذشته به 39433 افزایش یافت و به بالاترین حد خود رسید.
بنابر ادعای محققان آلمانی، تعداد افراد افراطی مرتبط با تهدید تروریسم اسلامگرا تقریباً بدون تغییر بوده و به 27200 نفر رسیده و تهدید اسلامگرا به دنبال حمله 7 اکتبر حماس علیه رژیم صهیونیستی و جنگ متعاقب آن در منطقه افزایش یافته است.