متهم شدن هکرهای چین و روسیه به تشدید حملات سایبری علیه هلند
به گزارش کارگروه بینالملل سایبربان؛ بنابر ادعای دولت هلند، عوامل تهدید دولتی روسیه و چین حملات سایبری خود را علیه سازمانهای هلندی افزایش دادهاند.
واحد اصلی مبارزه با تروریسم هلند (NCTV) در تحقیقی گفت که اکثر این حملات در درجه اول با هدف به دست آوردن جای پایی در زیرساختهای حیاتی برای خرابکاریهای احتمالی آینده و همچنین به دست آوردن اطلاعات حساس است.
حملات تا حدی به طور فزاینده به دلیل دخالت هکرهای غیردولتی از روسیه و چین است. برای مثال، بخش بزرگتری از فعالیتهای جاسوسی دیجیتال، خرابکاری و نفوذ روسیه در سال گذشته توسط به اصطلاح «هکتیویستها» انجام شد که با دولت همسو هستند اما ممکن است مستقیماً به آن وابسته نباشند.
واحد اصلی مبارزه با تروریسم هلند ادعا کرد :
«در برخی موارد، عوامل سایبری سنتی روسی از این هکتیویستها به عنوان پوشش استفاده میکردند، در حالیکه در موارد دیگر، گروههای هکری واقعی همسو با دولت روسیه عمل میکردند. در مورد چین، بیشتر عملیاتهای سایبری تهاجمی آن با همکاری مشاغل، دانشگاهها و سرویسهای اطلاعاتی چین انجام میشود. خط بین این سازمانها اغلب مبهم است : افراد گاهی اوقات هم نقش علمی و هم نقشی را در دستگاه امنیتی چین ایفا و با شرکتهای دولتی چین همکاری میکنند.»
کارشناسان معتقدند در حالیکه گروههای هکری تحت حمایت دولت چین مدتها است که کمپینهای جاسوسی سایبری گسترده و مداومی را علیه هلند و متحدانش انجام دادهاند، در طول سال گذشته شدت، دامنه و پیچیدگی فنی این کمپینها افزایش یافته است.
یکی از آخرین عملیاتهای هک دولت چین که به عنوان ولت تایفون (Volt Typhoon) شناخته میشود، نشان داد که اگرچه پکن در درجه اول بر جاسوسی تمرکز کرده است، اما آمادگی انجام عملیاتهای خرابکارانه را نیز دارد. آژانسهای اطلاعاتی ایالات متحده ادعا کردند که ولت تایفون زیرساختهای حیاتی را هدف قرار داده تا در صورت تهاجم به تایوان، اقدامات مخرب احتمالی انجام دهد.
تاکنون چنین عملیاتی برای هدف قرار دادن اروپا مشاهده نشده است. با این حال، براساس گزارش فوق، قابلیتهای چین در این زمینه به سرعت در حال رشد است و به طور بالقوه میتواند در مدت زمان نسبتاً کوتاهی در سراسر جهان مستقر شود.
به گفته پیتر جَپ آلبرسبرگ (Pieter-Jaap Aalbersberg)، هماهنگ کننده ملی هلند در حوزه امنیت و مبارزه با تروریسم، تهدید هلند و متحدانش از جانب دشمنان آنها به دلیل ترکیب حملات سایبری با سایر عملیاتهای دیجیتالی، مانند کمپینهای اطلاعات نادرست، ایجاد میشود.
آلبرسبرگ گفت :
«وقتی صحبت از مدیریت ریسک به میان میآید، مهم است که به انسجام این حملات سایبری و تهدید گستردهتری که از مجموع این خطرات ناشی میشود، نگاه کنیم.»
اوایل ماه اکتبر امسال، پلیس ملی هلند گزارش داد که هکرهای ناشناس «جزئیات تماس مربوط به کار» از جمله نام، آدرس ایمیل، شماره تلفن و اطلاعات خصوصی هزاران نفر از افسران آن را سرقت کردند. پلیس گفت که بسیار محتمل است که یک عامل تهدید با حمایت دولتی پشت این نقض اطلاعات باشد، اگرچه آنها آن را به کشور خاصی مرتبط نکردند.