مشارکت پاکستان و عربستان در زمینه فناوری اطلاعات و امنیت سایبری
به گزارش کارگروه بینالملل سایبربان؛ شذه فاطمه خواجه (Shaza Fatima Khawaja)، وزیر فناوری اطلاعات پاکستان و نواف بن سعید الملکی (Nawaf bin Said Al-Malki)، نماینده عربستان سعودی در مورد تقویت همکاری بین 2 کشور در زمینه فناوری اطلاعات و امنیت سایبری گفتگو کردند.
به گفته کارشناسان، پاکستان و عربستان سعودی در زمینههای مختلف از جمله فناوری اطلاعات همکاری نزدیک دارند. پاکستان در فوریه 2024 صادرات ماهانه فناوری اطلاعات 257 میلیون دلار را ثبت کرد که 32 درصد بیشتر از ماه مشابه سال گذشته بود.
دهها شرکت فناوری اطلاعات (IT) پاکستانی ایدهها و محصولات نوآورانه خود را در نمایشگاه فناوری «LEAP» در ریاض از 4 تا 7 مارس ارائه کردند و این امر به آنها کمک کرد تا معاملات سودآوری را با شرکتهای سعودی تضمین کنند و صادرات فناوری اطلاعات پاکستان را به ارقام بالاتری سوق دهند.
خواجه با ملکی، سفیر عربستان سعودی در پاکستان در اسلامآباد دیدار کرد تا درباره همکاریهای دوجانبه در حوزه فناوری اطلاعات، مخابرات و امنیت سایبری گفتگو کند.
خبرگزاری دولتی پاکستان اعلام کرد :
«شذه فاطمه، وزیر امور فناوری اطلاعات گفت که پاکستان قصد دارد روابط خود با عربستان سعودی را در زمینه فناوری اطلاعات و مخابرات تقویت کند.»
وزیر خارجه پاکستان، عربستان سعودی را ترغیب کرد تا شرکتهای فناوری اطلاعات پاکستان را که در هیئت صادرات نرمافزار این کشور ثبت شدهاند، در تأمین ویزا به این کشور تسهیل کند.
احمد المالکی تصریح کرد که عربستان به طور کامل با پاکستان در زمینه فناوری اطلاعات و مخابرات همکاری خواهد کرد.
وی همچنین تضمین کرد که شرکتهای فناوری پاکستان را در دریافت ویزا و سفر تسهیل میکند.
بازار نرمافزارهای کامپیوتری پاکستان نیز در چند سال گذشته شاهد رشد ثابتی بوده و حجم کل بخش نرمافزار تقریباً 3.2 میلیارد دلار است. براساس گزارش اداره تجارت بینالملل، ایالات متحده بزرگترین بازار پاکستان برای فناوری اطلاعات است که در سال مالی 2023، 54.5 درصد را به خود اختصاص داده است.
بخش فناوری اطلاعات پاکستان عمدتاً شامل توسعه نرمافزار و خدمات مبتنی بر فناوری اطلاعات برای مراکز داده، خدمات فنی/مراکز تماس و خدمات مخابراتی است که 60 درصد آن به مشتریان بینالمللی خدمات ارائه میدهد. بخش عمدهای از این رشد ناشی از کار فریلنسرها و استارتآپهای فناوری است.